Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Popcsa Adrienne Evelin

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Popcsa Adrienne Evelin"— Előadás másolata:

1 Popcsa Adrienne Evelin
Projektmunka KTT A Szépművészeti Múzeum könyvtárának arculati kézikönyve Projekt tagok: Légrádi László Popcsa Adrienne Evelin Rácz Gábor Szűcs Erika Tóth Gusztáv Zsolnai Péter

2 Bevezető A Szépművészeti Múzeumban jelenleg lezajló változások következtében a múzeum új vezetősége egy új, a többi múzeumtól jól megkülönböztethető, de saját intézményeivel harmonizáló arculattal szeretne megjelenni. Ennek része a könyvtár új arculatának megtervezése is. Az arculat kidolgozásánál törekedtünk arra, hogy vizuálisan is mutassa a könyvtár legfőbb értékeit: az elkötelezettséget és a szakértelmet. Ezzel együtt pedig adjon egy egységes és jól használható rendszert, mellyel mindennapi munkánkat segíti.

3 Bevezető Akárcsak az üzleti világban, úgy a non-profit szférában is fontos, hogy egységes képet mutassunk magunkról ügyfeleink és partnereink számára, s ezt a képet folyamatosan gondozzuk, erősítsük. Az arculat ápolása természetesen nem lehet csupán egyetlen osztály feladata, ezért arra kértünk mindenkit, hogy a könyvben foglalt arculati szabályoknak megfelelően alkalmazza a könyvtár nevét, lógóját és valamennyi egyéb arculati elemét.

4 Tartalom I. Fejezet – Vizuális alapelemek
II. Fejezet – Irodai nyomtatványok III. Fejezet – További nyomtatott anyagok IV. Fejezet – Elektronikus anyagok V. Fejezet – Kommunikációs arculat (nyomtatott anyagok)

5 I. Fejezet – Vizuális alapelemek
Az embléma színes változata és annak szerkezete Az embléma szürkeárnyalatos változata és az embléma méretváltozatai

6 Az embléma színes változata és annak szerkezete
Az embléma két fő részből áll. A felső része egy nyitott könyv, mely a könyvtár tevékenységét szimbolizálja. Színeivel a fiatalosságra és lendületre utal. Az embléma alsó része informatív, a könyvtár teljes nevét tartalmazza. Határozott tipográfiával és kontrasztos betűivel stabil alapra helyezi az emblémát. A könyvtár teljes neve, de azon belül is a „könyvtár” szó kiemelése jól biztosíthatja az olvashatóságot, azon belül pedig a megkülönböztethetőséget a múzeum más egységeitől.

7 Az embléma szürkeárnyalatos változata és az embléma méretváltozatai

8 II. Fejezet – Irodai nyomtatványok
Levélpapír Levélpapír (angol nyelvű változat) Levélpapír (szürkeárnyalatos változat) Faxpapír Boríték Névjegykártya

9 Levélpapír A levélpapír mérete: A4=210x297 mm.
Papír: Rivers Tradition, fehér, 100 g. Betűk: Times New Roman. Színkód: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C

10 Levélpapír (angol nyelvű változat)
A levélpapír angol nyelvű változata minden grafikai eleme megegyezik a magyar nyelvűével.

11 Levélpapír (szürkeárnyalatos változat)
A szürkeárnyalatos levélpapír szerkezete és méretei teljesen megegyeznek a direkt színes változattal.

12 Faxpapír A faxpapír struktúrája a levélpapírra épül, figyelembe véve a printelés technika specifikációit. Ezért egyszínes (szürkeárnyalatú).

13 Boríték C6 boríték mérete: 162x114 mm.
Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Betűtípus: Times New Roman 80

14 Névjegykártya Névjegykártya mérete: 162x114 mm.
Papír: Rivers Tradition, fehér, 250 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Név: 11 pt Times New Roman 80 Beosztás: 8 pt Times New Roman 80 Cím: 7 pt Times New Roman 80

15 III. Fejezet – További nyomtatott anyagok
Mappa Meghívó Előjegyzés, olvasójegy CD borító Zászló Ajándéktárgyak

16 Mappa A mappánál a lógó a jobb alsó sarokba kerül.
A mappa hajtott mérete: 220x301 mm, dupla bígelésű gerince 5-10 mm. Papír: Rives Tradition, fehér, 320 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Betűtípus: Times New Roman 80

17 Mappa A mappánál a lógó a jobb alsó sarokba kerül.
A mappa hajtott mérete: 220x301 mm, dupla bígelésű gerince 5-10 mm. Papír: Rives Tradition, fehér, 320 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C Betűtípus: Times New Roman 80

18 Meghívó A meghívó kártya mérete: 150x100 mm.
Papír: Rives Tradition, fehér, 250 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C A „Meghívó” felirat betűtípusa: 32 pt Elegant Script A kártya hátoldalán a folyó szöveg 16/24/14 pt Times New Roman 80.

19 Előjegyzés, olvasójegy

20 CD borító A CD borító kihajtott, vágott mérete: 240x120 mm, a hajtás bígelve. Papír: Rives Tradition, fehér, 100 g. Direkt színek: Pantone 7405C, Pantone 424C, Pantone 626C A kiadvány stílusában megegyezik az előzőkkel.

21 Zászló A zászló mérete lehet változó, de a fekvő megjelenést válasszuk. Az embléma domináns, jól értelmezhető méretét fokozza a körülötte használt fehér aura. A jellegzetes színek használata segíti az arculati egységet.

22 Ajándéktárgyak Sokféle tárgy lehet arculathordozó.
Legfontosabb szempont, hogy vegyük figyelembe az adott tárgy színét, anyagát és e szerint válasszuk ki a megfelelő emblémát. Lehetőleg tartsuk az arculati színeket. Ha egy tárgy alkalmas image kommunikációra is, mindenképpen használjuk az aktuális image elemeket.

23 IV. Fejezet – Elektronikus anyagok
Weboldal A könyvtár weboldalaként a már meglévőt használjuk. A múzeum szintén tervezi az elektronikus megjelenés formáinak változtatását, de ez egy másik, nagy átfogó projekt feladata (On-line katalógus – a rendszer igazodjon a MOKKA-hoz vagy valamelyik nemzetközi lekérdező rendszerhez.)

24 V. Fejezet – Kommunikációs arculat (nyomtatott anyagok)
Sajtóhirdetés Tájékoztatás Egyéb

25 Sajtóhirdetés A kiadvány stílusában megegyezik az előzőkkel, jellegzetes színvilágával, betűtípusaival segíti az egységes arculatot, ezen felül biztosítja az intézmény könnyű azonosíthatóságát.

26 Tájékoztatás

27 Egyéb Bélyegző Automata önfestékező bélyegző
Méretek: 44x15 mm, 55x15 mm

28 Betűtípusok A kiadványok, az intézmény dolgozói által szerkesztett iratok stílusukban meg kell, hogy egyezzenek, hogy jellegzetes színvilágukkal, betűtípusukkal biztosítsák az egységes arculatot, az intézmény könnyű azonosíthatóságát. Ezért külön felhívtuk mindenki figyelmét, hogy a könyvben foglalt arculati szabályoknak megfelelően alkalmazza a könyvtár nevét, lógóját és valamennyi egyéb arculati elemét.

29 Köszönjük a figyelmet! Projekt tagok:
Légrádi László Popcsa Adrienne Evelin Rácz Gábor Szűcs Erika Tóth Gusztáv Zsolnai Péter


Letölteni ppt "Popcsa Adrienne Evelin"

Hasonló előadás


Google Hirdetések