Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Étkezési szokások az Arab Birodalomban
Az arabok Étkezési szokások az Arab Birodalomban
2
Az arab birodalom kialakulása és térhódításai
3
A korán, ami mindent meghatározott
a birodalom nagy területe miatt volt néhány különbség az étkezésükben a konyha mégis egységes volt, ugyanis a KORÁN pontosan meghatározta, hogy mit lehet enni, mennyit és mikor
4
Az étkezés 12 alapszabálya
Mohamed unokája, Haszan írta össze őket minden igazhitű muszlimnak be kell tartani van benne néhány olyan, amely nem teljesen idegen számunkra, néhány viszont eléggé szokatlan
5
Tiltott ételek elhullott állatok húsa a vér bármilyen formában
a disznó húsa vagy bármely egyéb része alkoholos, erjesztett, részegséget okozó italok
6
Általános ételek
7
Húsok legkedveltebb a birkahús volt ezenkívül: marhahús és baromfi
általában roston vagy parázson sütve készítették el
8
gyümölcsök legkedveltebb a datolya volt
ezenkívül: citrusfélék, füge, gránátalma a csonthéjasokat is kedvelték (pl. mandula, pisztácia) desszert gyanánt fogyasztották
9
zöldségek kedvelték a zöldségetek, sokfélét termesztettek
pl. uborka, padlizsán, cukkini, hagyma, burgonya, olajbogyó a spenót és a mulukhiyah gyakori alapja volt a különböző leveseknek
10
Fűszerek legkedveltebb a fodormenta és a petrezselyem volt
ezen kívül: petrezselyemzöld, zöld koriander levél, bazsalikom, metélőhagyma, kapor, köménymag, sáfrány a fűszerekből jellegzetes fűszerkeveréket állítottak elő (baharat)
11
Italok a forró italokat kedvelték kávé tea
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.