Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Margarin Gyártás . Sára Renáta 10/C.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Margarin Gyártás . Sára Renáta 10/C."— Előadás másolata:

1 Margarin Gyártás . Sára Renáta 10/C

2 A margarin szerkezetét tekintve zsírok és olajok, valamint ivóvíz stabil keveréke, emulziója.
A gyártástechnológiának az a feladata, hogy ezt a keveréket létrehozza, és úgy stabilizálja azt, hogy a termék forgalomba hozható legyen. Ez elsősorban az alapanyagok gondos megválasztásán, a helyesen elvégzett keverésen és a stabilitást segítő adalékanyagok használatán múlik. A keverék spontán szétválását az ún. emulgeáló szerekkel lehet megakadályozni. A margaringyártás lényegét tekintve tehát emulziókészítés, amelynek lépései a következők :

3 Gyártási folyamat : 1. Az alapanyagok kiválasztása
2. A zsírfázis összeállítása és keverése 3. A vízfázis összeállítása és keverése 4. Előemulzió készítése a zsírfázis és a vízfázis összekeverésével 5. Kristályosító hűtés, a termék jellegétől függően akár több lépésben 6. Az emulzió egyneműsítése, átgyúrása 7. Pihentetés a végleges szerkezet kialakulása érdekében 8. Csomagolás 9. Raktározás

4 Köszönöm a figyelmet !


Letölteni ppt "Margarin Gyártás . Sára Renáta 10/C."

Hasonló előadás


Google Hirdetések