Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Margarin Gyártás . Sára Renáta 10/C
2
A margarin szerkezetét tekintve zsírok és olajok, valamint ivóvíz stabil keveréke, emulziója.
A gyártástechnológiának az a feladata, hogy ezt a keveréket létrehozza, és úgy stabilizálja azt, hogy a termék forgalomba hozható legyen. Ez elsősorban az alapanyagok gondos megválasztásán, a helyesen elvégzett keverésen és a stabilitást segítő adalékanyagok használatán múlik. A keverék spontán szétválását az ún. emulgeáló szerekkel lehet megakadályozni. A margaringyártás lényegét tekintve tehát emulziókészítés, amelynek lépései a következők :
3
Gyártási folyamat : 1. Az alapanyagok kiválasztása
2. A zsírfázis összeállítása és keverése 3. A vízfázis összeállítása és keverése 4. Előemulzió készítése a zsírfázis és a vízfázis összekeverésével 5. Kristályosító hűtés, a termék jellegétől függően akár több lépésben 6. Az emulzió egyneműsítése, átgyúrása 7. Pihentetés a végleges szerkezet kialakulása érdekében 8. Csomagolás 9. Raktározás
4
Köszönöm a figyelmet !
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.