Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A VÁSÁROSNAMÉNYI KÜLÖNLEGES VÁLLALKOZÁSI KISTÉRSÉGEK MINT TERÜLETFEJLESZTÉSI PREFERENCIÁK Készítette: Orbán Nóra.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A VÁSÁROSNAMÉNYI KÜLÖNLEGES VÁLLALKOZÁSI KISTÉRSÉGEK MINT TERÜLETFEJLESZTÉSI PREFERENCIÁK Készítette: Orbán Nóra."— Előadás másolata:

1 A VÁSÁROSNAMÉNYI KÜLÖNLEGES VÁLLALKOZÁSI KISTÉRSÉGEK MINT TERÜLETFEJLESZTÉSI PREFERENCIÁK Készítette: Orbán Nóra

2

3 M IK AZOK A SZABAD VÁLLALKOZÁSI ZÓNÁK ? „A szabad vállalkozási zónák lényege, hogy mindazokat a fejlesztési, beruházási, adópolitikai és foglalkoztatáspolitikai kedvezményeket, amelyek egy térség potenciális lehetőségeit jelentik, egy komplex program keretein belül lehessen kezelni.” A vállalkozások plusz támogatásokat kapnak ezekben a térségekben (minden munkavállaló után 400 ezer forintos támogatást jelent új munkahely létesítése esetén).

4 A Z EREDETILEG TÁMOGATOTT JÁRÁSOK

5

6 2013 májusában a 47 kistérséget olyan járásokkal bővítették, mint például a bajai, devecseri, nagyatádi, komlói, pásztói, bélapátfalvai, sátoraljaújhelyi, mezőtúri, kisvárdai, kiskunhalasi, miskolci, sátoraljaújhelyi, törökszentmiklósi és záhonyi kistérség.

7 A SZABAD VÁLLALKOZÁSI ZÓNÁK GAZDASÁGI HÁTTERE Hátrányos helyzetű, periférikus térség központi problémája a munkalehetőségek hiánya, amely munkaerő-többletet eredményez. Ezt azonban a térségek gazdasága nem képes felszívni. Ez által magas a munkanélküliség, alacsony a foglalkoztatottak bér e és aktivitás a is.

8 K ÜLÖNLEGES GAZDASÁGI Ö VEZETEK.. Adókedvezmények (társasági adó, fejlesztési adókedvezmény, foglalkoztatással kapcsolatos adók., stb.) Munkahely-teremtés Gazdasági környezet bővülése Gazdasági-társadalmi pezsgés és fejlődés beindulása Nem olyan sikeres, mint azt várták Okok: az emberek vállalkozói kedve csökkent; alig van vagy nincs piac – az emberek szegényebbek; sokak számára még így is rizikós a vállalkozás; erőforrásért, (áruért) messzire kell utazni. E LŐNYEI H ÁTRÁNYAI

9 F ORRÁSOK : http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/ http://bilance.hu/szabad-vallalkozasi-zonak-es- az-igenybe-veheto-adokedvezmenyek Vásárosnaményi kistérség területfejlesztési koncepciója 2005 (dokumentum)

10 K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET !


Letölteni ppt "A VÁSÁROSNAMÉNYI KÜLÖNLEGES VÁLLALKOZÁSI KISTÉRSÉGEK MINT TERÜLETFEJLESZTÉSI PREFERENCIÁK Készítette: Orbán Nóra."

Hasonló előadás


Google Hirdetések