Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,"— Előadás másolata:

1

2

3 Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak. PARTNEREK:

4 Modern Méréstechnika Laboratóriumi gyakorlat USB oszcilloszkóp használata

5 Picoscope 5204 5

6 250 MHz, 1 GS/s 2 Ch, 1 MΩ, 15 pF, 32 MS memory AWG, 125 MS/s, 20 MHz, 8kS memory

7 Picoscope 3405B 60 MHz, 1 GS/s 4 Ch, 1 MΩ, 14 pF, 8 MS memory AWG, 20 MS/s, 1 MHz, 8kS memory

8 PicoScope 6 - szoftver

9 Feladatok

10 1. – Szoftver megismerése Kösse össze az oszcilloszkópot a számítógéppel! Indítsa el a PicoScope 6 programot! Ellenőrizze, hogy működik-e az oszcilloszkóp! Állítson elő különböző jeleket és vizsgálja meg az oszcilloszkóppal: – Szinusz – Háromszög – Négyszög

11 2. – Bemenet tulajdonságai Kössön rá egy 1 V amplitúdójú 1 kHz-es négyszögjelet az oszcilloszkóp 1. bemenetére közvetlenül, a 2. bemenetére pedig egy ellenálláson keresztül! Vizsgálja meg a jeleket 1 kΩ, 100 kΩ és 1 MΩ- os ellenállások valamint 1x és 10x mérőfejbeállítások mellett (összesen 5 eset) Magyarázza meg a különbséget a két mért jel között!

12 Oszcilloszkóp bemenet tipikus felépítése

13 3. – Spektrális analízis Kapcsoljon egy 10 kHz-es négyszögjelet az oszcilloszkópra! Vizsgálja meg a négyszögjel spektrumát az oszcilloszkóppal, különböző beállítások mellett! Magyarázza meg az ablakfüggvény hatását a spektumra!


Letölteni ppt "Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések