Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Sûrített Levesek
2
A sûrített levesek Rántás Habarás Staubolás
A leveseket laktatóbbá, tartalmasabbá tehetjük, ha valamelyik sûrítési eljárással besûrítjük. Rántás Habarás Staubolás
3
Egyszerû sûrített levesek
A leveseket elkészülésük elôtt lisztszórással, habarással, vagy rántással sûrítjük. Például: Hagymaleves Kelvirágleves Burgonyaleves Gombaleves Zöldbableves Zöldségleves Bableves Bableves
4
Gombaleves Kelvirágleves Burgonyaleves Zöldbableves Hagymaleves Zöldségleves
5
Pürélevesek A leveseket a sûrítést követôen áttörjük. Például:
Burgonya püréleves Lencse püréleves Sárgaborsó püréleves Zeller püréleves Paradicsomleves Paradicsomleves Lencse püréleves Sárgaborsó püréleves
6
Krémlevesek A krémlevesek a pürélevesekhez hasonló módon készülnek, azzal a különbséggel, hogy az áttörést követôen legírozzuk és montírozzuk a leveseket. Például: Burgonya krémleves Gombakrémleves Spárga krémleves Zellerkrémleves Zöldborsó krémleves Burgonya krémleves
7
Gombakrémleves Zellerkrémleves Spárgakrémleves
8
Gyümölcslevesek A gyümölcsöket különbözô fûszerekkel ízesítve, valamilyen módon sûrítve késztjük el. Például: Görög gyümölcsleves Hideg almaleves Hideg meggyleves Hideg málnakrém leves Görög gyümölcsleves
9
Hideg meggyleves Hideg almaleves Málna krémleves
10
Nyáklevesek A nyákleveseket gabonafélékbôl készítjük, majd a végén, hogy táplálóbbak legyenek, legírozzuk és montírozzuk. Például: Kukoricanyák-leves Rizsnyák-leves Zabnyák-leves Árpagyöngy leves Daranyák-leves Árpagyöngy leves
11
Összetett sûrített levesek
A többféle nyersanyag felhasználásával készített leveseket valamilyen módon sûrítjük. Például: Jókai-bableves Nyírségi gombócleves Palócleves Jókai-bableves
12
Nyírségi gombócleves Palócleves
13
Készítette: Kovács Csaba
Köszönöm a figyelmet! Készítette: Kovács Csaba
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.