Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rendszerezés ismétlés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rendszerezés ismétlés."— Előadás másolata:

1 rendszerezés ismétlés

2 Rendszerezés alapok Mi szerint csoportosítja a természetes rendszer az élőlényeket? Mf 1. Ki alkotta meg a mesterséges rendszert? Mi fűződik még a nevéhez? Ki a „magyar Linné”? Kinek a nevéhez fűződik az első tudományos igényű rendszerezés? Mi a rendszerezés alapegysége? Jellemezd! Sorold fel a rendszertani kategóriákat példákkal! Mf. 2.

3 Sejtmagnélküliek országa
Melyik törzs tartozik ide? Jellemezzétek! élőhely, alak, testfelépítés, szaporodás, táplálkozás szerint

4 Sejtmagvas egysejtűek
Melyik törzs tartozik ide? Miben hasonlítanak a baktériumokra? Miben fejlettebbek a baktériumoknál?

5 Gombák országa Mely törzsek tartoznak ide?
Miben fejlettebbek az egysejtűeknél? Jellemezzétek! élőhely, testfelépítés, táplálkozás, szaporodás szerint Mf. 3.

6 Növények országa Melyik a legfejletlenebb törzs?
testfelépítésük? Hogyan szaporodnak? Jelentőségük? Miben hasonlítanak rájuk a mohák? Miben fejlettebbek? Miben hasonlítanak a mohákra a harasztok? Miben fejlettebbek? Mf. 4. Melyek a virágos növénytörzsek? Jellemezzétek a fenyőket! Mf. 5. Mi alapján csoportosítjuk a zárvatermőket? Jellemezzétek őket! Mf. 6.

7 Állatok országa Melyik a legfejletlenebb állattörzs? Füzetbe rajz! Táblánál Norbi Miben fejlettebbek náluk a csalánozók? Rajz: B. Szandi Gyűrűsférgek közös jellemzői! Miben fejlettebbek a puhatestűek? Jellemezzétek a két osztályt! (élőhely, testtájak, váz anyaga, légzés, táplálkozás, szaporodás, fejlődés) Melyek a rákok, pókszabásúak és a rovarok közös és eltérő szervezeti sajátosságai? ((élőhely, testtájak, lábak száma, kültakaró, légzés, táplálkozás, szaporodás, fejlődés) Gerincesek osztályainak jellemzése élőhely, kültakaró, légzőszerv, testhőm., szaporodás, fejlődés


Letölteni ppt "Rendszerezés ismétlés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések