Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az emberré válás folyamata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az emberré válás folyamata"— Előadás másolata:

1 Az emberré válás folyamata

2 Az Australopithecus Kb. 4,1 millió éve élhetett Afrikában az Australopithecus (képen). Élőhelyük igen változatos, Afrika füves szavannáin, ligeterdőiben és erdőiben egyaránt előfordultak. A 3,5 millió éves Australopithecus afarensis fosszíliái egyértelműen bizonyítják, hogy a csoport tagjai felegyenesedve, két lábon jártak.

3 Az Australopithecus Australopithecus africanus

4 A homo habilis Az első emberi faj a Homo habilis (képen), amely 2-1,6 millió éve élhetett. A H. habilis, másnéven ügyes ember már két lábon járt, gyűjtögetett és kőeszközöket használt.

5 A homo erectus A homo erectus afrikai származású, 1,2 millió éve már élt faj feltehetően a H. sapiens őse. A H. erectus (felegyenesedett ember) teljesen felegyenesedve járt, vadászott, tüzet és finom kőeszközöket használt.

6 A homo sapiens A H. sapiens (bölcs ember, ösember) barlangokban vagy kunyhókban lakott, állatokat kezdett háziasítani és a leletek között a varázslás, a művészet nyomait is felfedezhetjük.

7 A homo sapiens sapiens Az eljegesedés utáni felmelegedés (kb. 10 ezer éve) kezdetétől beszélünk mai emberről. A H. sapiens sapiens a H. sapiens alfaja, amely a kontinensmozgásoknak köszönhetően ma négy nagyrasszra oszlik (europid, negrid, mongolid, ausztrolid).


Letölteni ppt "Az emberré válás folyamata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések