Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bridgestone Magyarország Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bridgestone Magyarország Kft."— Előadás másolata:

1 Bridgestone Magyarország Kft.
Firestone Duraforce Utility (DURA-UT) abroncs teszt

2 A teszt körülményei A cél az ipari mintázatú abroncs élettartamának tesztje a 460/70R24 méretben, mivel ez a leg populárisabb teleszkópos rakodó méret, viszont egyelőre a legtöbb gumigyártónál csak mezőgazdasági mintásban elérhető. A tesztet a Zsadányi Malom Kft.-nél végezzük, egy Manitou LSU Turbo típusú teleszkópos rakodógépen. A fölszerelés időpontja 2010 Május. A gépen az előzőleg szerelt, prémium kategóriás, traktor mintás abroncs 2520 üzemóránál kerültleszerelésre. (~2mm maradvány minta) A maradvány mintamélységet a mintázat két szélén, és középen is mérjük, átlagot vonunk.

3 A helyszín A gép kizárólag betonon, rakodási munkát végez. Erős az abrazív kopás, illetve gyakran 4m-es magasságra emelt a kanál, tele terménnyel, ami kopásállóságot és oldalstabilitást követel meg a gumitól.

4 1. részeredmény, 500 üzemóra használat után
Az induló, 31mm-es mintamélységből 29mm még rendelkezésre áll (95%), teljesen egyenletes a kopáskép, a gumi vállrészén is. Egyelőre első-hátsó tengely között nincs különbség Mechanikai sérülések (vágások) egyáltalán nincsenek

5 Részeredmények 2. részeredmény, 1480 üzemóránál
A maradvány mintamélység 16mm/13mm (első/hátsó) ez 51/42%. A jobban terhelt első kerekeknél intenzívebb a kopás, ennek kiegyenlítésére itt megcseréltük a gumikat. Egyenletes, tiszta kopáskép 3. részeredmény, 2340 üzemóránál A maradvány mintamélység 11mm (35%). A kopáskép továbbra is egyenletes, a vállrészeken is. A korábbi különbség az első-hátsó tengely közötti cserével kiegyenlítődött. 4. részeredmény, 3050 üzemóránál A maradvány mintamélység 9mm, (26%) a kopáskép továbbra is egyenletes, egyiken sincs mechanikai sérülés. A gépkezelő tapasztalata, hogy ennél a mintamélységnél már gyakrabban megcsúszik a kerék a kanál merítésekor. Ugyanakkor az oldalfal merev tulajdonsága nem változott, így ürítéskor, haladáskor ugyanolyan stabil az abroncs.

6 5. részeredmény, 3550 üzemóra után
A maradvány mintamélység 8mm, (25%) a kopáskép továbbra is egyenletes, egyiken sincs mechanikai sérülés.

7 Részeredmények 6. Részeredmény 4090üzemóra után
A maradvány mintamélység még mindig 8 mm átlagban elöl és hátul is. A mintázat blokkoknak már minimális ‘kefehatása’ sincs, mint magasabb mintamélységnél, a kopás nagyon lelassult. 7. részeredmény, 4390 üzemóra után A maradvány mintamélység 5mm elöl és hátul is (16%) Hibátlan kopáskép, hibátlan légzárás (az első felszerelés óta nem kellett nyomást pótolni a gumikba)

8 A gépkezelő általános tapasztalatai
Pontosabb kormányozhatóság terhelten, mint a traktormintás gumikkal. nagyon csekély alulkormányzottsági hajlam, rendkívül stabil kanyarív tartás. Terhelt, munka magasságra emelt kanállal sokkal stabilabb az abroncs az előzőeknél, az oldalirányú kilengéseket teljesen elnyeli, kanál ürítéskor is stabil marad, masszív a gumi oldalfala. A Radiál szerkezet miatt kifejezetten komfortos a gumi munka közben, nagyobb távolságon gyalogoltatva is. A zárt mintázat szintén sokat javít a futás kiegyenlítésén, főleg sima beton felületen, kis ívű kanyarodáskor érezhető.

9 Végső eredmény 2014 év nyarán várható


Letölteni ppt "Bridgestone Magyarország Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések