Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Kerék-Pár a várospolitikában Kerékpárosbarát úthálózat tervezési eszköztára kis- és nagyvárosok számára Dalos Péter 2010. november 18.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Kerék-Pár a várospolitikában Kerékpárosbarát úthálózat tervezési eszköztára kis- és nagyvárosok számára Dalos Péter 2010. november 18."— Előadás másolata:

1 1 Kerék-Pár a várospolitikában Kerékpárosbarát úthálózat tervezési eszköztára kis- és nagyvárosok számára Dalos Péter 2010. november 18.

2 2 Kerék-Pár a várospolitikában Paradoxonok Utat/kerékpárutat építettünk Átemeltük a „forgalmat” Felgyorsult a közlekedés Fejlődött a város Figyelmen kívül hagyott mellékhatás: korlátozott helyi mobilitás!

3 3 Kerék-Pár a várospolitikában Mindenki mindenhova autóval jár? Igen, mert : kényelmesnek érezzük! gyorsnak érezzük! biztonságosnak érezzük! (Amíg a repülés nem válik kézenfekvőbbé…) De: A társadalom jelentős része (fiatalok, idősek, autóval nem rendelkezők) ki van zárva az akadálymentes közlekedésből!

4 4 Kerék-Pár a várospolitikában Módválasztás befolyásolása 1.Kommunikáció, hogy kényelmesnek érezzük biztonságosnak érezzük elegánsnak érezzük 2.és(!) infrastruktúrafejlesztés, hogy biztonságos legyen kényelmes legyen gyors legyen

5 5 Kerék-Pár a várospolitikában Lehetséges kialakítás Cél a kerékpárút? Szeparáció CSAK az előnyben részesítés érdekében!

6 6 Kerék-Pár a várospolitikában Járműosztályozó, előretolt kerékpáros felállóhely Előretolt kerékpáros felállóhely

7 7 Kerék-Pár a várospolitikában Járműosztályozó, előretolt kerékpáros felállóhely Nyitott kerékpársáv

8 8 Kerék-Pár a várospolitikában Egyirányú utcák megnyitása

9 9 Kerék-Pár a várospolitikában Kiskorrekciók, forgalomcsillapítás

10 10 Kerék-Pár a várospolitikában Alapelvek Átmenő egyéni gépjárműforgalom korlátozása Gépjárműforgalom sebességének csökkentése Megfelelő hely biztosítása Kerékpáros szempontok figyelembevétele Gazdag eszköztár használata MINDEN EGYES közterületi és/vagy közlekedési fejlesztés során:

11 11 Kerék-Pár a várospolitikában Kérdések kerekpar@cowi.hu


Letölteni ppt "1 Kerék-Pár a várospolitikában Kerékpárosbarát úthálózat tervezési eszköztára kis- és nagyvárosok számára Dalos Péter 2010. november 18."

Hasonló előadás


Google Hirdetések