Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Gyermekkori sajátosságok
• Táplálkozási szokások kialakítása: ízlés, étkezési ritmus, kultúra, higiénés rendszabályok • Serdülkor felé haladva Fokozatosan nő a vitamin és ásványi anyag szükséglet • Evészavarok kialakulásának veszélye (kiszáradásra hajlamosak)
2
Szervezetünknek energiára van szüksége.
Nem mindegy, hogy mit tankolunk!
4
Élelmiszerek csoportosítása Melyik csoport hiányzik a képről?
5
Néhány élelmiszer víztartalma (%):
Fejes saláta 96 Tojás 75 Zeller Sült krumpli, főtt rizs 70 Káposzta 93 Roston sült csirke 65 Görögdinnye 92 Fagylalt 60 Brokkoli 91 Sajt 42 Tej 88 Kenyér 37 Narancs 87 Cukor 1 Burgonya (főtt) 77 Olaj
10
Az ételek-italok legfontosabb összetevői
Víz Energia (Zsírok, szénhidrátok) Építőanyagok (Fehérjék, ásványi anyagok) Szabályozó anyagok (Vitaminok, ásványi anyagok)
11
A táplálkozás szervrendszere
13
Az egészség dinamikája
Egészséges környezet Egészséges életmód Kockázatok vállalása Egészségtelen életmód Egészség Betegség
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.