Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

B-vércsoport.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "B-vércsoport."— Előadás másolata:

1 B-vércsoport

2 A B-vércsoport a vándorló, nomád életforma során jött létre, a hús és a tejtermék fogyasztás hatására. A közép-európaiak 10 százaléka tartozik ide. Mintegy ezer éve alakult ki. Az emberek akkoriban földműves közösségekbe tömörültek. Nemcsak húst és tejtermékeket fogyasztottak, hanem minden ehetőt, amit csak a természet kínált számukra.

3 Erősségek: Erős immunrendszer, sokoldalú alkalmazkodás az étrendhez és az új környezeti feltételekhez, kiegyensúlyozott idegrendszer. Gyengeségek: Fogékonyak az autoimmun betegségekre és a ritka vírusfertőzésekre.

4 Étrendi profil: Étkezésük a legváltozatosabb, kiegyensúlyozott vegyes étrend, mindenevő. Húsok (nem csirke),tejtremékek, gabonafélék, bab, hüvelyesek,zöldségek, gyümölcsök, tojás, olivaolaj.

5 Semleges vagy korlátozottan ajánlott ételek :
dinnye, körte, sárgabarack, alma, mandula, parmezán, camembert, ponty, pulyka, hering.

6 Kerülendő ételek : kukorica, lencse, mogyoró, szezámmag, hajdina, búza, csirke.

7 Ajánlott ételek: Húsok: bárány, birka, kecske, nyúl, marha, halak, csuka, ponty, tenger gyümölcsei Tej/ tojás: kefir, joghurt, tehéntúró, kecskesajt, tej, tejföl, tojás Olajok, olajos magvak: lenolaj, olivaolaj, mandula, gesztenye Hüvelyesek: bab félék, zöldborsó Gabonafélék: rizs, szójaliszt, zab, tönkölybúza, köles Zöldségek: cékla, brokkoli, kelkáposzta, gomba, hagyma, zöldborsó, spenót, saláta, karalábé, répa, fokhagyma, zöldbab, uborka, paprika, karfiol, padlizsán Gyümölcsök: szeder, áfonya, cseresznye, meggy, ananász, szilva, görögdinnye, alma, bodza, citrom, grapefruit, málna, banán, szölö, narancs, banán, Italok: borsmenta,-csipkebogyó,-zöld tea, fehér,-vörösbor

8 Kerülendő, nem-vagy csak ritkán ehető ételek:
 Húsok: csirke, felvágottak, sertés hús, liba, belsöségek, kacsa, fácán, szalonna, sonka  Tej/tojás: kecsketej, jégkrém, vaj  Olajok, olajos magvak: kesudió, pisztácia, naraforgó, földimogyoró, mák, tökmag,  Hüvelyesek: csicseriborsó, lencse, szója, tofu  Gabonafélék: búza (minden formában), pattogatott kukorica, árpa, rozsliszt, vadrizs, hajdina  Zöldségek: sütötök, paradicsom, rebarbara, retek, olajbogyó, kukorica  Gyümölcsök: kajszibarack, körte, füge, sárgadinnye  Italok: sör, kávé, tömény szeszes ital, szódavíz, szénsavas üdítõk(kóla, fanta...), fekete tea, Okvetlenül kerülendő: a tengeri ételek: (rák, garnéla, lazac, homár stb.).

9 Fogyni segít: zöldségek, tojás, vadhús, máj, édesgyökér, tea.
Táplálékkiegészítőként: magnézium, édesgyökér, ginkgo, lecitin. Testedzés: mérsékelt testedzés - pl.: gyaloglás, kerékpározás, tenisz, úszás.

10 A „B" vércsoportúak számára elsődleges probléma az egészséges testsúly fenntartása, a vércukorszint szabályozása és az anyagcsere egyensúlyának megtartása.


Letölteni ppt "B-vércsoport."

Hasonló előadás


Google Hirdetések