Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaMária Hegedűsné Megváltozta több, mint 10 éve
1
Palacsinta Palacsinta
2
Hozzávalók: 20 db palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1-2 kanál tej, 3 kanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 dl tejföl. Elkészítése: 20 db palacsintát sütünk. Az áttört tehéntúrót simára keverjük 2 tojássárgájával, a tejjel, a porcukorral, a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a tojások keményre vert fehérjét. A krém egyharmad részét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a mazsolát. Ezzel, a mazsolás túrókrémmel megtöltjük a palacsintákat, összegöngyölve négyszögletes tűzálló tálba rakosgatjuk. A félretett krémbe belekeverjük a tejfölt, a palacsintákra öntjük, és sütőben addig sütjük az egészet, amíg a teteje szépen megsül. Tálaláskor díszíthetjük bármilyen, élénk színű gyümölccsel vagy befőttel, tejszínhabbal, citromkarikákkal.
3
Citrom Torta
4
Hozzávalók: - a tésztához, 6 db tojás,2 db tojássárgája,13 dkg cukor,1 db citrom,14 dkg liszt,a krémhez 4 dl tej,2 csm. Vaníliáscukor,pudingpor,1 db citrom,4 db tojássárgája,20 dkg cukor,35 dkg vaj,a zseléhez:5 dkg zselatinpor,5 dl víz,8 db citrom + lé,3evőkanál cukor Hozzávalók: - a tésztához, 6 db tojás,2 db tojássárgája,13 dkg cukor,1 db citrom,14 dkg liszt,a krémhez 4 dl tej,2 csm. Vaníliáscukor,pudingpor,1 db citrom,4 db tojássárgája,20 dkg cukor,35 dkg vaj,a zseléhez:5 dkg zselatinpor,5 dl víz,8 db citrom + lé,3evőkanál cukor A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromokat meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük. A zselatint lassú tűzön felfőzzük, kevés szűrt citromlével és cukorral ízesítve. Amikor húzni kezd, egy habüstöt kikenünk vele, melyet citromkarikákkal bélelünk ki. Hűtőbe téve kidermesztjük. Közben elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, lazán összekeverjük őket. Tortaformába töltve, előmelegített sütőben kb. 45 percig Kihűtjük. A krémhez a tejet pudingporral, reszel citrom héjával és levével, a tojássárgájával meg a cukorral kikeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, közben a vajat beledolgozzuk,. A vajas krém negyedét citromokkal kibélelt üst aljára simítjuk. Piskótával beborítjuk. Így rétegezzük, míg a hozzávalók tartanak. Hűtőbe téve dermesztjük. Langyos vízbe mártva kiborítjuk a tortát a habüstből, vékony pengéjű késsel felszeleteljük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citromokat meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük. A zselatint lassú tűzön felfőzzük, kevés szűrt citromlével és cukorral ízesítve. Amikor húzni kezd, egy habüstöt kikenünk vele, melyet citromkarikákkal bélelünk ki. Hűtőbe téve kidermesztjük. Közben elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, lazán összekeverjük őket. Tortaformába töltve, előmelegített sütőben kb. 45 percig Kihűtjük. A krémhez a tejet pudingporral, reszel citrom héjával és levével, a tojássárgájával meg a cukorral kikeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, közben a vajat beledolgozzuk,. A vajas krém negyedét citromokkal kibélelt üst aljára simítjuk. Piskótával beborítjuk. Így rétegezzük, míg a hozzávalók tartanak. Hűtőbe téve dermesztjük. Langyos vízbe mártva kiborítjuk a tortát a habüstből, vékony pengéjű késsel felszeleteljük.
5
Köszönöm a figyelmet Szénási Attila 9.a
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.