Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tartalomjegyzék: AlertPay az Online bank.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tartalomjegyzék: AlertPay az Online bank."— Előadás másolata:

1 Tartalomjegyzék: AlertPay az Online bank.
Ismerd meg az AlertPay internetes bankot! Új AlertPay számla nyitás. A számla típus kiválasztása. A regisztrációs űrlap kitöltése. (személyes adatok) A regisztrációs oldal kitöltése (biztonsági adatok) A regisztrációs oldal kitöltése. (elkészült az AlertPay bankszámla) Az AlertPay számlanyitás jóváhagyása. (üdvözlő e- mail) Bankszámla hozzárendelés AlertPay fiókodhoz. Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. (belépés) Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz.( bankszámlatípus kiválasztása) Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz.(1. lépés) Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz.(2 lépés) Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. (3. lépés) A beírt adatok ellenőrzése (4. lépés) Sikerült a bankszámla hozzárendelés. (5. lépés) Bankkártya hozzárendelés AlertPay fiókhoz. Bankkártya hozzárendelése az AlertPay fiókhoz. Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (menü választás) Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (1.Bankkártya adatok megadása) Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (2.adatok ellenőrzése) Sikeres a bankkártya hozzárendelés. (3. befejezés)

2 Tartalomjegyzék: Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (menü kiválasztás) Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (1. A feltöltendő összeg meghatározása) Pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (2. A megadott adatok ellenőrzése) Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra.( 3. Sikeres tranzakció) Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. ( tranzakciós adatokkal) A tranzakciós adatok értelmezése. Pénz befizetés AlertPay számlára. Pénz befizetés az AlertPay számlára. Készpénz befizetés az AlertPay számlára. Adatok az átutalási megbízáshoz. Online átutalási megbízás kitöltése. Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára. Belépés az AlertPay számládra. Az utalási adatok megadása. Az utalási adatok ellenőrzése. Az utalás elküldése. A sikeres utalás nyugtázása. Automata a sikeres utalásról.

3 AlertPay az Online bank.

4 Ismerd meg az AlertPay internetes bankot!
Az AlertPay egy Internetes bank, amely ben jött létre Kanadában. Hitelességét egy független amerikai szerv, a BBB (Better Business Bureau) felügyeli. Nagyon kedvező díjakkal működik, kezelése, használata egyszerű, ezért, a PayPal Internetes bank mellett a legnépszerűbb bankok közé sorolják. Miért hasznos az AlertPay online bankszámla? Mert a számlanyitás, valamint a kimenő átutalás is teljesen ingyenes, továbbá a tranzakciós díjak is relatíve alacsonyak.

5 Új AlertPay számla nyitás.
AlertPay online bankszámlád megnyitásához KATTINTS IDE! Ha rákattintottál ↑ erre a gombra vagy a képre, akkor az alábbi oldalt fogod látni: Kattints, a SIGN UP NOW gombra!

6 A számla típus kiválasztása.
A Personal Starter típusú számla megnyitása. Ha nem a Hungary szöveget látod itt, akkor a legördülő menüből válaszd ki ! Majd a kiválasztást követően kattints a NEXT gombra ! A Personal Starter számla évi max USD forgalomig megfelelő. Ez most kezdésként teljesen jó. Később fel lehet Upgradelni magasabb prioritású számla fajtára. 3. Ha korlátlan forgalmú számlát szeretnél, akkor inkább válaszd a Personal Pro-t. Viszont ennél a számlatípusnál a költség az utalt összeg 2,5 % - a.

7 A regisztrációs űrlap kitöltése. (személyes adatok)
FONTOS : ékezetes karaktereket ne használj! A legördülő menüből válaszd, ki hogy Hungary! 0036….. Ebben a formában add meg a telefonszámodat! A legördülő menüből válaszd, hogy Other! A legördülő menüben add meg a születési idődet: hó/nap/év Ha mindent kitöltöttél kattints a NEXT gombra!

8 A regisztrációs oldal kitöltése (biztonsági adatok)
A megadott cím lesz az AlertPay bankszámlád azonosítója, „számlaszáma”. Lehetőleg G-mail címet használj! A jelszó (min. 6 karakter) beírásakor a jelszó alatt futni fog egy piros csík, addig nehezítsd a jelszót, míg a csík színe zöld, vagy sárga nem lesz! Biztonsági kérdés 1. és 2. Válassz ki egy kérdést a legördülő menüből , és az alatta lévő üres mezőbe írd be a választ! (Ezekkel fogod magad beazonosítani, ha például, elfelejted a tranzakciós jelszavadat.) 4-8 számból álló kód! Ezt a jelet hagyd változatlanul! Nézz át minden adatot még egyszer! (FONTOS : Az címben ne hibázz!) Ha minden rendben kattints ide! A kis négyzetbe kattintással hagyd jóvá a szabályzatot! Az itt megadott biztonsági adataidat írd fel valami jó helyre, hogy ne felejtsd el !

9 A regisztrációs oldal kitöltése. (elkészült az AlertPay bankszámla)
Ha a „Validate ” szöveget látod, akkor az AlertPay elküldte neked üdvözlő jét. Zárd be ezt az oldalt, nyisd ki az fiókod amit megadtál a regisztrációkor!

10 Az AlertPay számlanyitás jóváhagyása. (üdvözlő email)
Nyisd meg az az AlertPay online banktól kapott leveledet. Kattints erre a linkre!

11 Bankszámla hozzárendelés AlertPay fiókodhoz.

12 Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz.
Az AlertPay banktól -ben kapott linkre kattintva nyílik meg a bejelentkező oldal. A számlanyitás során megadott címeddel és a jelszavaddal léphetsz be az AlertPay fiókodba. Ide kell beírnod azt az címet amit a regisztrációnál megadtál. (Az címed az AlertPay azonosítód is egyben ) Ide kell beírnod azt a jelszót amit a regisztrációkor megadtál! Ha beírtad az adatokat kattints a LOG IN gombra!

13 Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz
Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. (bankszámla típus kiválasztása) Tipp: Az AlertPay fiókodhoz több bankszámlát is hozzáadhatsz! HOME, Profile, Financial, majd kattints a Bank Accouns menüre!

14 Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz.(1. lépés)
Ha nem ezt a lapot látod, akkor ide kattintva tudod lehívni! Ha nem a Hungary feliratot látod, akkor a legördülő menüből válaszd ki! Majd kattints a NEXT gombra!

15 Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. ( 2. lépés)
Kiválaszthatod, hogy milyen tranzakciókat akarsz majd használni. Ha ezt adod meg, akkor fel is tehetsz és le is vehetsz pénzt az AletPay számládról. Kattints a NEXT gombra!

16 Bankszámla hozzárendelése az AlertPay fiókodhoz. (3. lépés)
Banki és bankszámla adataid kitöltése. A SHIFT és az IBAN kódokat folyamatosan írd be a megfelelő rovatba ne hagyj a karakterek között szóközt, amikor beírod ! (A bankszámlakivonatodon szóközzel van írva) A SWIFT (más néven BIC) kódok a nemzetközi átutalási forgalomban az egyes bankokat jelölik. A bankszámlakivonaton általában rajta van. A bankod nemzetközi azonosítóit megtalálod havi bankszámla kivonatodon (IBAN szám,7x4 karakter), vagy kérdezd meg bankodtól, vagy keresd bankod weboldalán! A bankod neve: például: AXA Bank Europe A bankod telefonszáma, ha tudod írd be, ha nem,akkor bármit beírhatsz! A bankárod neve, ha nem tudod ne írj ide semmit! Ha mindent kitöltöttél kattints NEXT gombra!

17 A beírt adatok ellenőrzése (4. lépés)
Ha valami hibát találtál, akkor kattints a PREVIOUS gombra. Ekkor visszatérsz az előző oldalra és kijavíthatod a hibát. Ha mindent rendben találták, akkor kattints az ADD BANK ACCOUNT gombra.

18 Sikerült a bankszámla hozzárendelés (5. lépés)
A jobb felső sarokban van a Logout felirat rákattintva léphetsz ki az oldalról! Sikeresen hozzárendelted bankszámládat az AlertPay számládhoz!

19 Bankkártya hozzárendelés AlertPay fiókhoz.

20 Bankkártya hozzárendelése az AlertPay fiókhoz.
Dombornyomott vagy internetes bankkártyát lehet hozzáadni az AlertPay fiókhoz. Lépj be az AlertPay onlinebank fiókodba! AlertPay azonosító címeddel és jelszavaddal lépj be az AlertPay számládra! Az adatok megadása után, kattints a LOG IN gombra!

21 Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (menü választás)
Profil - Financial - Credit Cards Válaszd ki a bankkártya hozzáadása menüt!: Profile, Financial,Credit Cards

22 Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (1
Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (1.Bankkártya adatok megadása) Az oldal előre kitölti a nevedet és a lakcímed. Ide írd be a 4x4 számból álló hosszú bankkártya számot (szóközt ne hagyj!) A legördülő menübe írd be a bankkártya lejárati idejét. Itt add meg a bankkártyád Hátoldalán található biztonsági kódot! (3 számjegy) Ha mindent kitöltöttél nyomd meg a NEXT gombot!

23 Bankkártya hozzárendelése AlertPay fiókhoz. (2. adatok ellenőrzése)
Mielőtt a FINISH gombra kattintasz, ellenőrizd az adatok helyességét! Ha az adatok helyesek,akkor kattints a FINISH gombra! Ha valami hibát észlelsz, akkor kattints a PREVIOUS gombra, ezzel visszatérhetsz az előző oldalra ahol kijavíthatod a hibát! Tegyél pipát a négyzetbe.

24 Sikeres a bankkártya hozzárendelés. (3. befejezés)
Itt láthatod a hozzáadott bankkártya számod utolsó négy számjegyét.

25 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámláról AlertPay bankszámlára.

26 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra.
Lépj be az AlertPay fiókodba! Lépj be AlertPay azonosító címeddel és jelszavaddal az AllertPay számládra! Az adatok megadása után kattints a LOG IN gombra!

27 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra
Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (Menü kiválasztás) Deposit, Electronic Founds,majd kattints a Bank Transver szövegre!

28 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra
Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (1. A feltöltendő összeg meghatározása) Ide írd az AlertPay számládra feltenni kívánt összeget! Írj a Details mezőbe egy megjegyzést, hogy később be tudd azonosítani ezt a levonást a bankszámládon! Kattints a NEXT gombra!

29 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra
Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. (2. A megadott adatok ellenőrzése) Ezt az összeget kell átutalni vagy befizetni az AlertPay bankszámlájára Ha mindent rendben találtál, akkor kattints a DEPOSIT gombra. Ha nem, akkor lépj vissza a BACK gombbal és javíts az előző oldalon! 13500 Ft alatti összegnél 800 Ft a tranzakciós díj. Ezt az összeget utalhatod tovább a SprintWealth-nak.

30 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra
Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. ( 3. Sikeres tranzakció) Az AlertPay számládról mindig a Logout szövegre kattintással lépj ki! A tranzakció sikeresen létrejött. Kapni fogsz egy t a tranzakció adatairól. Az átutaláshoz szükséges adatok lesznek benne, amelyet a "DEPOSIT" menüben kezdeményeztél.

31 Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra
Előjegyzett pénzfeltöltés hazai bankszámládról AlertPay bankszámládra. ( az AlertPay-tól, tranzakciós adatokkal) Ez , a hazai bankszámlánkról indított átutalási megbízáshoz szükséges adatokat adja meg.

32 A tranzakciós adatok értelmezése.
Az Account Number, és a Bank Deposit Code a számjegyek darabszáma azonos, 7, illetve 13 számjegyűek) Az AlertPay banktól érkezett ben lévő adatok. (pirossal jelölve az ami majd kell belőle az utaláshoz vagy a kézpénzes befizetéshez) • Bank: Citibank ZRT • Account Name: Earthport Plc • Account Holding Branch: Budapest • IBAN: HU • Swift/BIC: CITIHUH • Account Number: • Bank Deposit Code: • Amount to deposit: HUF

33 Mit kezdj az e-maiben kapott tranzakciós adatokkal?
A legegyszerűbb, ha egy belföldi átutalási megbízásként értelmezzük a tennivalókat. Amikor az AlertPay-en elvégeztük a Deposit funkciót, azzal az AlertPay bank előjegyzett egy az AlertPay számlánkra küldött utalást, amit az AlertPay egyenlőre várólistára tett. (várja hozzá a pénz megérkezését) A pénzt az -ban megkapott adatokkal, a saját bankszámla számunkról fogjuk indítani. (Ezt kell csinálni, akkor is, ha nem konkrét fizetnivalónk van, csak készenlétként szeretnénk feltölteni valamennyi pénzt az AlertPay számlánkra.

34 Pénz befizetés AlertPay számlára.

35 Pénz befizetés az AlertPay számlára.
Pénzt több módon is befizethetsz az AlertPay számládra: • Bankszámláról utalással. Ebben az esetben a pénz kb.3-4 banki nap múlva lesz továbbfizethető . ( Ft összeg alatt a költség 800. Ft) • Kézpénzes befizetéssel az AlertPay Citi banknál vezetett forintszámlájára . Ebben az esetben a pénz kb.24 óra múlva lesz továbbfizethető . ( Ft összeg alatt a költség 800. Ft) • Bankkártyás fizetéssel. A pénz azonnal a kedvezményezett számlájára kerül .

36 Készpénz befizetés AlertPay számlára.
Kitöltési minta Citi bankos készpénz befizetési bizonylathoz.

37 Adatok az átutalási megbízáshoz.
Az Account Number, és a Bank Deposit Code a példa kedvéért fiktív, de a számjegyek darabszáma azonos, 7, illetve 13 számjegyűek) Az AlertPay banktól érkezett ben lévő adatok (pirossal jelölve ami majd kell belőle) • Bank: Citibank ZRT • Account Name: Earthport Plc • Account Holding Branch: Budapest • IBAN: HU • Swift/BIC: CITIHUH • Account Number: • Bank Deposit Code: • Amount to deposit: HUF

38 Online átutalási megbízás kitöltése:
Az AlertPay bank Citi bankos forintszámlájára megy az átutalás. Kedvezményezett neve, székhelye: Earthport Plc , Budapest Kedvezményezett számlaszáma: Összeg (HUF): amennyit megadtál Közlemény: , Bizonylatszám: AlertPay online bankszámlád megnyitásához KATTINTS IDE!

39 Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.

40 Belépés az AlertPay számládra.
Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára. Lépj be címeddel és jelszavaddal az AlertPay fiókodba! Ide kell beírnod azt az címet amit a regisztrációnál megadtál. (Az címed az AlertPay azonosítód.) Ide írd be azt a jelszót, amit a regisztrációkor megadtál. Ha beírtad az adatokat kattints a LOG IN gombra!

41 Az utalási adatok megadása.
Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára. Két AlertPay számla között az utalás díja 1 USD, ezt minden esetben hozzá kell számolni az utalni kívánt összeghez 29 USD+1 USD= 30 USD ( jelen esetben 29 USD-t utalunk) Kattints a SEND MONEY menüre! Itt láthatod előre beírva a saját nevedet és az címedet! Ebbe a mezőbe írd be annak az AlertPay azonosítóját ( címét) akinek a pénzt utalni szeretnéd! Ide írd be az utalni kívánt összeget! A legördülő menüből kiválaszthatod, hogy mely pénznemben vezetett számládról kívánsz utalni! Ebbe a rovatba írj valamit, hogy a beírtak alapján tudják kitől jött a pénz! Ha minden kész, akkor kattints a NEXT gombra!

42 Az utalási adatok ellenőrzése.
Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára. Itt láthatod az utalás megadott adatait. Kitől,kinek,mennyit? A saját lakcímedet láthatod itt!

43 Az utalás elküldése. Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.
Ide írd be a tranzakciós pin kódodat! Ha mindent rendben, találtál, akkor kattints a SEND gombra!

44 A sikeres utalás nyugtázása.
Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.

45 Automata email a sikeres utalásról.
Pénz utalás AlertPay számláról AlertPay számlára.


Letölteni ppt "Tartalomjegyzék: AlertPay az Online bank."

Hasonló előadás


Google Hirdetések