Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2. pódiumbeszélgetés Bécs 2012. december 4. Dr. Leopold Stieger Active Ageing a Centrope-ban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2. pódiumbeszélgetés Bécs 2012. december 4. Dr. Leopold Stieger Active Ageing a Centrope-ban."— Előadás másolata:

1 2. pódiumbeszélgetés Bécs 2012. december 4. Dr. Leopold Stieger Active Ageing a Centrope-ban

2 Kérdések, amelyek fontosak egy mai vállalat számára (vagy a jövőben azok lesznek) Hogyan tudjuk munkatársainkat arra ösztönözni, hogy tovább maradjanak a munka világában, mint eddig? Hogyan érjük el, hogy a teljesítmény a nyugdíj előtti utolsó években se csökkenjen? Milyen modellek lehetségesek, hogy nyugdíjazás után (esetenként) igénybe vehessük nyugdíjasaink munkaerejét?

3 Rossz képünk van az időskorról Nagyszüleink elképzeléseit hordozzuk magunkban és magunkénak hisszük azt. Ha az emberek rádöbbennek, hogy nyugdíjba kerülésük után általában még 20 évig fittek és aktívak lehetnek, akkor sok mindent másképp látnak: - Nyugdíj előtti éveiket más módon tölthetik - Az átmeneti időszakot célzottan tervezhetik meg - Nyugdíjazás után korábbi tevékenységükben „más” feladatokat is elvégezhetnek Képzés ÚJ FÁZIS fff – fitt-friss-független Nyugdíj Ápolás Nyugdíj Ápolás Munka 0 17 61 70+ 0 23 58 75+ 81 1970 2010

4 Sokan folyamatosan arról beszélnek, mi az, ami időskorban csökken 1. tézis: Az idősebb emberek tudnak olyan dolgokat is, melyeket fiatalkorúként még nem tudtak. 2. tézis: Ha valakit – folyamatosan – a hiányosságára emlékeztetnek, végül saját maga is elhiszi azt. 3. tézis: Agykutatók szerint az agyunk dönti el, mennyi idősek vagyunk és mire vagyunk képesek. 4. tézis: A jövő azoké, akik a lehetőségekre összpontosítanak.

5 A munkaerő megtartása = Senior Retention 1.„Örömet okoz a munka a vállalatunknál“ 2.„Új képünk van az időskorról“ Már nem nagyszüleink elképzelését valljuk, hanem: létezik egy 3. Életszakasz (ÚJ) a 4. illetve utolsó fázis előtt. A mai lehetőségekkel mindenki tisztában van. Az emberek akkor dolgoznak tovább egy vállalatnál, ha a következő feltételek adottak:

6 Ha „örömet jelent a munka“ + „új képünk van az időskorról“ minden könnyen megy Ha még nem: A „valódi” személyzetfejlesztés területéből számtalan módszer közül választhatunk, melyek engedélyezik, sőt támogatják a munkatársak szellemi folyamatokban való részvételét. Change of mind (szemléletváltás) a vezetőség és a munkatársak esetében csak „valódi érintettekkel” és „a gondolkodás radikális szabadságával” érhető el.


Letölteni ppt "2. pódiumbeszélgetés Bécs 2012. december 4. Dr. Leopold Stieger Active Ageing a Centrope-ban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések