Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
2
Az ókori Egyiptom elhelyezkedése
3
Gyümölcsök legnépszerűbb a datolya volt
termesztettek még: fügét, gránátalmát, szőlőt, dinnyét és barackot a gyümölcsöket általában aszalták, szárították általában desszert gyanánt fogyasztották
4
A méz antiszeptikus hatása miatt már ősidők óta használták
fejlett méhészkedés ők háziasították a méheket édesítőszerként is használták
5
Zöldségek legelterjedtebb a hagyma volt
termesztettek még: borsót, lencsét, salátát, retket és uborkát majdnem minden nap ettek néhány félét gyógyszerekben is felhasználtak
6
Gabonafélék a legjellemzőbb a búza, a tönköly és az árpa volt
a gabonát a földön és kövek között őrölték a gabonából durva lisztet állítottak elő a durva lisztből további eljárásokkal finom(abb) lisztet készítettek
7
A kenyér 16 féle kenyeret ismertek
a szegények és a gazdagok körében is elterjedt étel 16 féle kenyeret ismertek földön őrölték a lisztet→kosz került bele külön „pékségekben” sütötték
8
A sör mindenki ezt itta hasonlított a most is (elsősorban Szudánban) alkalmazott eljáráshoz 8 féle sört ismertek korsókból szervírozták
9
A bor fejlett borkészítési eljárás
kevésbé elterjedt, csak ünnepekkor fejlett borkészítési eljárás lakomákon, összejöveteleken fogyasztották ismerték a vörös- és fehérbort is
10
A tej tehenet, kecskét és juhot tartottak
a fejést követően a tejet gyorsan elfogyasztották könnyen megerjedt véletlenszerűen feltalált tejtermékek pl. sajt, vaj
11
Húsfélék továbbá: borjú, ökör, kacsa, liba, galamb és gólya
leggyakrabban fogyasztott húsétel a tehén és a juh volt továbbá: borjú, ökör, kacsa, liba, galamb és gólya nem szívesen fogyasztottak disznóhúst a húst tartósították
12
Hal gyakori étel volt az előkelő rétegek egy része és a papság tisztátalannak tartotta tartósították elfogyasztás előtt diéta céljából is fogyasztották
13
Köszönöm a figyelmet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.