Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Öngondoskodástól a Bocskai Koronáig Hajdúnánáson

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Öngondoskodástól a Bocskai Koronáig Hajdúnánáson"— Előadás másolata:

1 Öngondoskodástól a Bocskai Koronáig Hajdúnánáson
Gödöllő 2014

2 Probléma felvetés A vidéki életforma fenntarthatósága .
A közösségek elöregedése és elnéptelenedése. A helyi fogyasztás elszakad a helyi termeléstől. A háztáji gazdálkodás leépülése. Tőkekiáramlás. Helyi vállalkozók versenyhátránya. Munkanélküliség fokozódása. A közösség szétesése.

3 Megoldás MUNKA PIAC TŐKE
Összefogással tartósan a közösségen belül tart hatjuk a fogyasztást, Ezzel garantálva a helyi vállalkozások és az önkormányzat erősödését, a munkahelyek megtartását, tehát a közösség gyarapodását MUNKA TŐKE PIAC Helyi gazdaságfejlesztési program tudományos módszerekkel való megvalósítása.

4 Szociális földprogram
Munka 12 program között . 2000 közfoglalkoztatott és közel 2000 millió Ft kifizetett munkabér. Munkaerő piaci önálló fellépési lehetőség és szövetkezés. Munkaerő piaci integráció és reintegráció a kézműipar feltámasztásával. A kisgyermekes szülők „családbarát” foglalkoztatásának megvalósulása. Az önfoglalkoztatás elősegítése. 200 család 97%-os teljesítéssel valósítja meg a szociális földprogramot. Szociális földprogram Közfoglalkoztatás Háztáji gazdálkodás Kézműipar

5 Piac Városmarketing Nánási Portéka Turizmus Közétkeztetés
Ft összköltségvetésből, létrejött Hajdúnánás első, saját márkája a NÁNÁSI PORTÉKA. A Termelői Piacon, 500 m2-en, 15 db pavilonban és 25 fedett elárusítóhelyen ,45 védjegyhasználó. Gyógyfürdői státusszal a térség meghatározó fürdőgyógyászati központja jött létre . A helyi értékekre alapozott attrakciók - Kenderes kert, programturizmus, vízi sportok. Nánási Portéka Turizmus Közétkeztetés Városmarketing

6 „Városunk értéke, közösségünk ereje”
Bocskai Korona Meghatározott céllal A városban működő vállalkozások számára biztos keresleti oldalt képezve ösztönözi a lakosságot, hogy helyben gyártott termékeket vásároljanak és szolgáltatásokat vegyenek igénybe, így erősítve az itt élő közösség összetartó erejét. Fizetőeszköz Olyan utalvány, amellyel fizetések sorozatát lehet lebonyolítani. A Bocskai Koronához bárki hozzájuthat forint átváltásával. 1:1 a Kibocsátó pénztárában és a hivatalos átváltó helyeken. A Korona 500-nál kisebb címleteinek váltópénze a forint. Zárt Körben Kizárólag Hajdúnánáson, az elfogadóhelyeken lehet felhasználni. Az elfogadó hálózat tagjai kedvezményt biztosítanak Az elfogadóhelyek törekvései összhangban kell legyenek a Bocskai Korona céljával, tehát Hajdúnánás közösségének gyarapodását, boldogulását szolgálják. „Városunk értéke, közösségünk ereje”

7 Hajdúnánási Holding Zrt.
Bocskai Korona ELFOGADÓ Helyi vállalatok Őstermelők Önkormányzati vállalatok Intézmények Önkormányzat Magánszemélyek Elfogadó Felhasználó Forgalmazó Szerződött partner FELHASZNÁLÓ Helyi lakosok Turisták Helyi vállalatok Önkormányzati vállalatok Intézmények Önkormányzat KIBOCSÁTÓ Hajdúnánási Holding Zrt.

8 Bocskai Korona

9 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET Dr. Horváth Tibor Gergely
Hajdúnánási Holding Zrt. Vezérigazgató


Letölteni ppt "Öngondoskodástól a Bocskai Koronáig Hajdúnánáson"

Hasonló előadás


Google Hirdetések