Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaGergely Fehér Megváltozta több, mint 10 éve
1
GÖDÖLLŐI HELYI ÉLELMISZER TANÁCS: együttműködés a lokális élelmiszertermelés és -fogyasztás elősegítésére 2012. augusztus 30. csütörtök Balázs Bálint Környezeti Társadalomkutatók - ESSRG
2
Vázlat Helyzetelemzés, kiindulópontok G7 alapértékek, tevékenység Tanulságok
3
Jelenlegi helyzet Élelmiszer ellátás szocioökonómai szerepe stratégiai / nemzetbiztonsági kérdés, táplálkozás- és élelmiszerpolitika, helyi piacok és kistermelői értékesítés vs városi élelmiszerellátás Környezeti szempontok ÜHG 30%-a az élelmiszerláncból ered Társadalmi egyenlőtlenségek éhezés és elhízás Kulturális változás közvetlen értékesítés, helyi élelmiszer, gasztronómiai forradalom
4
G7 alapok Pozitív vízió Önkéntes projektszervezet Kommunikációs platform Termelői és fogyasztói adatbázis Kapcsolatépítés három szintje Városvezetés – civilek – élelmiszerellátó környék
7
Felmérések Fogyasztók igényei - 2010 Élelmiszer eredete Motivációk Aggodalmak Termelői adatbázis, portrék - 2011-2012
8
Science Cafe rendezvények
9
munkacsoportok, csatlakozók
10
Aratófesztivál 2010
11
Aratófesztivál 2011
12
Sulispájz verseny
13
Helyi termelői piac
14
tanulságok Közösségi kezdeményezés: kulturális értéktöbblet a gazdasági életképességen túl, önszerveződés, függetlenség Élelmiszer demokrácia: helyi élelmiszerről szóló tudás, egyúttal új fogyasztó igények kialakítása, az alternatív a fősodorba kerülhet Közvetítő szerep - esemény alapú promóciók: fesztiválok, kitelepülések, vacsorák – beszélgetés Előnyök hangsúlyozása: helyhez kötött, bizalmi alapú, személyes
15
Köszönöm a figyelmet! http://helyielelem.blogspot.hu/ http://solier-green.blogspot.com/ Balázs Bálint Környezeti Társadalomkutatók balazs.balint@essrg.hu
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.