Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hisszük, hogy ezeknél is több! A szelektív hulladékgyûjtés mára a közszolgáltatás egyik elengedhetetlenül fontos elemévé vált. Bár, amíg a jogszabályok,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hisszük, hogy ezeknél is több! A szelektív hulladékgyûjtés mára a közszolgáltatás egyik elengedhetetlenül fontos elemévé vált. Bár, amíg a jogszabályok,"— Előadás másolata:

1

2 Hisszük, hogy ezeknél is több! A szelektív hulladékgyûjtés mára a közszolgáltatás egyik elengedhetetlenül fontos elemévé vált. Bár, amíg a jogszabályok, irányelvek erõteljes irányt mutatnak afelé, hogy a lakosság részére biztosítani kell a környezettudatos életforma kialakításához szükséges eszközöket és szolgáltatásokat, addig a mai kor embere nincs felkészülve és legfõképpen felkészítve a már számára megszokott életforma átalakítására. Gy akran szembesülünk kommunális hulladékkal teli szelektív szigetek látványával, bármerre is járjunk. Ennek legfõbb oka (a megfelelõen alkalmazható szankciós háttér hiánya mellett) a nagyfokú tájékozatlanság. T apasztalatunk azt mutatja, hogy szórólapokkal, fórumokkal, hírdetésekkel a lakosság kis része és- illetve rövid idõre aktivizálható. A megoldás a felnövekvő generáció következetes, célirányos környezettudatos életformára nevelése. E zen felismerésbõl és széleskörû gyakorlati tapasztalatokra alapozva alkottunk meg egy olyan interaktív oktató és játékprogramot, amely hosszú távon aszközt ad a közszolgáltató kezébe egy minõségileg a mai kornak megfelelõ szolgáltatás kialakításához. A z Öko- Kvíz egy olyan, oktatóanyagra épülõ interaktív kvízjáték, amely segítségével a gyerekek elsajátíthatják a lakóhelyükön a közszolgáltató által kialakított szelektív hulladékgyûjtés fortélyait.

3 Mert a kvízjáték során feltett kérdések a szelektív hulladékgyûjtés és közszolgáltatás kritikus pontjait érintve információt nyújt a lakosság tájékozottságáról. Rámutat a hiányosságokra, ezáltal lehetõséget nyújt az így megszerzett információk visszacsatolására.

4 Egy interaktív kvízjáték, amely 3 korcsoportra bontva felméri a játékosok tájékozottságát, és információt nyújt a szolgáltatónak. Egy oktatóanyag, amely alapvető tájékoztatást nyújt a háztartásban keletkező hulladékok valamennyi típusára vonatkozóan, különös tekintettel a szelektíven gyűjtött hulladékokra. Mindez a szolgáltató igényeire szabva, a szolgáltatási terület sajátosságait kiemelve! Többféle terjesztési lehetőséget biztosítva. A visszagyűjtött információ alapján folyamatos frissítést és fejlesztést!

5 Tapasztalati eredményeink azt mutatják, hogy látványos mennyiségi és minõségi javulás mutatkozik rövid idõn belül, kellõ energia befektetésével. házhozmenő és intézményi gyűjtés Az eredményesség megfigyelhetõ az intézményi gyûjtés a szelektív hulladékgyûjtõ szigetek a házhoz menõ gyûjtés esetében is! Interneten Adathordozón (CD-n vagy DVD-n)

6 TEL:70/292- 4669 30/257-5012 FAX:53/356-448 Cím:2700, Cegléd, Fûtõház út 38


Letölteni ppt "Hisszük, hogy ezeknél is több! A szelektív hulladékgyûjtés mára a közszolgáltatás egyik elengedhetetlenül fontos elemévé vált. Bár, amíg a jogszabályok,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések