Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A évi képzési terv elkészítését támogató alkalmazás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A évi képzési terv elkészítését támogató alkalmazás"— Előadás másolata:

1 A 2014. évi képzési terv elkészítését támogató alkalmazás
Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal A évi képzési terv elkészítését támogató alkalmazás Simon Bianka Szervezési ügyintéző Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Koordinációs és Szervezési Főosztály

2 „Probono” felület A évi továbbképzési terv elkészítése internetes felületen történik egyéni képzési tervek intézményi képzési tervek Felület elérhetősége: probono.uni-nke.hu tvp.uni-nke.hu Használatához TVP regisztráció szükséges. Bejelentkezés: Továbbképzési és Vizsgaportálon regisztrált elsődleges címmel és jelszóval

3 „Probono” felület Főbb funkciók
A képzési kötelezettség kiszámítása és nyomon követése, A tisztviselők és intézmények éves képzési tervének összeállítása, Országos éves képzési tervezés elősegítése, A képzési tervek teljesülésének nyomon követése, A befizetett normatíva felhasználásának nyomon követése. „Probono” alkalmazásai Normatíva befizetés Programkereső (tisztviselők számára is elérhető) = évi továbbképzési jegyzék Képzés tervező (csak képzési referenseknek elérhető)

4 Tervezési folyamat Normatív hozzájárulás befizetése az NKE részére
január 31-ig megtörtént Egyéni képzési tervek összeállítása (munkáltató jóváhagyásával), majd rögzítése a „Probono” felületen - egyéni képzési tervekhez excel táblázatot küldünk - járások, szakigazgatási szervek – kirendeltségek továbbképzési terve A képzés tervező alkalmazás az egyéni képzési terveket összesíti, és létrehozza az intézményi képzési tervet. A tervkészítő február 18-ig megküldi az aláírt, jóváhagyott tervet a Kormányhivatal részére, a KEMKH február 21-ig továbbítja a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalnak. Kivétel: határidő hosszabbítási kérelem ( )

5 A programkereső alkalmazás

6 A programkeresőben több szempont alapján lehet keresni a programokra:
Program neve Program óraszáma Tanulmányi pontszám Program főcsoport közszolgálati/szakmai/vezetőképzés Besorolás: minősített/belső Típus: e-learning jelenléti blended

7 Jelenlétet is igénylő közszolgálati programok - Blended learning
E-learning tananyagot és jelenléti képzést is tartalmaz Több városban is igénybe vehető - az, hogy egy adott közszolgálati blended learning program jelenléti képzési része melyik városban lesz igénybe vehető, programonként eltérő lehet! A képzés tervezés felületén ezért egy képzés akár 5-6 sorban is megjelenhet, eltérő képzési helyszínnel. A tervezés során csak egyet válasszon ezek közül, azzal a helyszínnel, ahol igénybe szeretné venni a képzést. A képzéstervezést követően a kiválasztott képzési helyszínek kialakítják a jelenléti képzések pontos képzési naptárát, ami közzétételre kerül. Ezt követően tudja a tisztviselő kiválasztani, hogy melyik képzési időpontban vesz részt a jelenléti képzésen.

8 A megadott keresési feltételek alapján az alkalmazás kilistázza a programok főbb adatait. További információkat a Részletek gombra kattintva lehet elérni

9 A részletek között megtalálható a program tartalmának, céljának, célcsoportjának leírása, a programgazda intézmény megnevezése, az elméleti és gyakorlati órák aránya, illetve a képzés költsége (szakmai továbbképzéseknél).

10 A képzés tervező indítása

11 A képzés tervező indítása

12 Intézmény kiválasztása

13 TVP-én regisztrált tisztviselők listája

14 Képzési kötelezettség meghatározása

15 Az Adatrögzítés gombra kattintva az alábbi felület jelenik meg.
Funkciói: Visszalépés az intézmény választáshoz, Visszalépés a korábbi menübe (tisztviselők listája), Tisztviselői alapvető képzési adatainak megadása (végzettség, szakvizsga/ alapvizsga megléte stb.), Speciális, az időarányos kötelezettség kiszámításához szükséges adatok megadása („A tisztviselő időszakai”).

16 Adatrögzítés – képzési adatok megadása
Képzési adatok feliratra kattintva lehet megadni az alábbiakat: A tisztviselő ügykezelő-e? Rendelkezik-e alapvizsgával? A továbbképzési kötelezettség keletkezésének időpontja? Születési idő? Végzettség? Felsőfokú végzettség esetén megszerzésének dátuma? Rendelkezik-e a tisztviselő szakvizsgával?

17 Adatrögzítés: Az adatok megadása kijelöléssel, illetve – évszámoknál – rögzített karakterszámú adatmező kitöltésével történik (pl. éééé-hh-nn).

18 A képzési alapadatok megadását követően a Mentés gombra kattintva lehet elmenteni a megadott információkat.

19 A tisztviselő időszakai - időarányos képzési kötelezettség
Jogviszony időszak(ok): ha előre ismert a jogviszony kezdete/vége, ennek időpontját lehet megadni (több szakaszt is). Alapeset: , Heti munkaóra: részmunkaidő esetén (alapértelmezett 40). Vezető: ha vezető beosztásban van, bepipálni. A kitöltött sor a ra kattintva menthető, a el törölhető. x

20 Időarányos képzési kötelezettség
Ezt követően lehet megadni azt, ha a tisztviselő gyermekvállalással kapcsolatban (TGYÁS, GYED, GYES) van/lesz távol, tartós külszolgálatot teljesít, Egyéb okból 3 hónapnál hosszabb fizetés nélküli szabadságon van.

21 A tisztviselő képzési kötelezettsége
A tisztviselői időszakok adatainak megadását követően a képernyő alján megjelenik számokkal és grafikusan ábrázolva is a továbbképzési kötelezettség (típusonként is). Az alsó összesítő sorban pirossal jelzett az az időszak, amire nézve nincs továbbképzési kötelezettség.

22 A grafikus ábrázolás alatt látható táblázat a teljes képzési időszakra megmutatja a tisztviselő kiszámított képzési kötelezettségét, valamint azon belül az elvégzendő képzési típusok mennyiségét is. A táblázat – ajánlás jelleggel - évente is megmutatja a képzési kötelezettséget (arányosan elosztva a képzési évek között).

23 A képzési kötelezettség meghatározásának befejezése
Kötelezettség mértékéhez szükséges adatok megadását követően visszalépés a tisztviselők listájához.

24 Képzési terv elkészítése
A szerv tisztviselőinek listáját mutató felületen megjelenik a rendszer által kiszámított képzési kötelezettség. Ezt követően a Képzési terv gombra kattintva lehet felvenni a képzési tervbe a képzéseket.

25 A képzési terv felületen lehet kiválasztani azokat a továbbképzési programokat, amelyeket a tisztviselő 2014-ben el kíván végezni.

26 Képzési terv elkészítése
A felületen a továbbképzési programjegyzék programjai közül lehet választani. A választást több keresési szempont segíti (program neve, csoportja stb). A továbbképzési programok esetében látható adatok: továbbképzési program címe, program egyedi azonosító száma, A képző intézmény neve, A program csoportja (közszolgálati, szakmai stb.), A program tanulmányi pontértéke.

27 A program kiválasztásához a program címe előtt lévő kis jelölőnégyzetbe kell kattintani, majd a lista alján lévő gombra. Ezt követően a kiválasztott program(ok) felkerülnek a képernyő felső részébe, a rögzített programok listájába. Egyszerre több programot is ki lehet jelölni.

28 A rögzített programok listájában lévő programok a képernyő felső részén tekinthetők meg. Amennyiben egy programot mégsem kíván választani a tisztviselő, a Rögzített programok listájában a program előtti jelölőnégyzetet kell bejelölni, majd a Törlés gombra kattintani.

29 Csoportos képzési tervezés
több tisztviselőnek ugyanaz(oka)t a programo(ka)t szükséges képzési tervbe rögzíteni „Csoportos képzési terv beosztás” menüpont Mind a program(ok), mind az érintett tisztviselők neve előtti jelölőnégyzeteket be kell jelölni, majd a „Beosztás” gombra kattintva valamennyi bejelölt tisztviselő képzési tervébe rögzítésre kerül(nek) a kijelölt program(ok).

30 Tervezés befejezése A kiválasztott képzések alapján a tisztviselői listában automatikusan megjelenik a évre tervezett tanulmányi pontok száma. Az elkészült képzési terveket a képzési referens ki tudja nyomtatni. Az egyéni képzési tervekből automatikusan generálja a rendszer az intézményi képzési tervet (ez személyes adatokat nem, csak statisztikai adatokat tartalmaz). v

31 A képzési kötelezettség teljesítésének nyomon követése
A 273/2012. Korm. rendelet 9. § (8) bekezdése értelmében a tanulmányi pontokat a kormánytisztviselő, köztisztviselő munkáltatója tartja nyilván. A felület alkalmas a teljesített pontok nyilvántartására Az NKE által nyújtott közszolgálati és vezetőképző programok teljesítése a felületen nyomon követhető a tisztviselő éves képzési tervénél. A minősített szakmai továbbképzési programok esetében a képző intézmények tudják rögzíteni a TVP-n a továbbképzés teljesítésének tényét. A belső továbbképzések esetén a képző intézmények, vagyis a közigazgatási szervek tudják rögzíteni a TVP-n a továbbképzés teljesítésének tényét.

32 Normatíva felhasználás nyomon követése
A 273/2012. Korm. rendelet 12. § alapján a közszolgálati továbbképzés, vezetőképzés és szakvizsga költségét a megfizetett normatíva tartalmazza. A befizetett normatíva alapján a rendszerbe rögzítésre kerül a felhasználható tanulmányi pontkeret, amely intézményenként kerül meghatározásra, nem tisztviselőnként (a munkáltató dönt a keret felhasználásáról a tisztviselői között). A felületen intézményi szinten nyomon lehet követni, hogy a befizetett normatíva alapján felhasználható pontkerethez képest mennyi közszolgálati és vezetőképzési pont került megtervezésre, illetve teljesítésre.

33 A normatívából finanszírozott pontkeret nyomon követését szolgáló adatsor mellett lévő „Bővebben” gombra kattintva, megjelenik képzési típusonként (szalmai, közszolgálati, vezetői) külön-külön és összesítve is a tervezett, illetve a teljesített tanulmányi pontok összege. Szintén látható a felületen, hogy a teljesített tanulmányi pontból mennyi finanszírozható a már befizetett normatívából, és mennyi nem. A szakmai továbbképzések nem a normatívából kerülnek finanszírozásra, ezért az összes teljesített szakmai továbbképzés automatikusan az „Egyedileg finanszírozandó” oszlopba kerül.

34 Teljesített pontszámok alakulása
Ha a teljesített pontok száma év végén több a normatívából finanszírozott pontkeretnél, a többlet mértékének megfelelő többlet normatíva fizetési kötelezettsége keletkezik a szervnek Erről az NKE küld értesítést. Ha a teljesített pontok száma év végén indokolatlanul (indok pl. a létszám leépítés) kevesebb, mint a befizetett normatíva, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek nem áll módjában visszafizetni a költségeket. Ezért fontos, hogy a tisztviselők a 4 év alatt arányosan teljesítsék a tanulmányi pontokat. Szankciók: Kttv. lehetőséget ad a normatív hozzájárulás tisztviselői visszafizetésére További szankciók: KIM állásfoglalás

35 Elérhetőségek NKE Továbbképzési Ügyfélszolgálat (javasolt): Telefon: 06 (1) / mellék KIH–Személyzetpolitikai,Továbbképzési és Kontrollig Főosztály Telefon: 0630/ TVP Help Desk (Kovács Krisztián, Ferencz Zoltán) Telefon: 06 (1) Regisztráció részletes leírása: KEMKH: Simon Bianka szervezési ügyintéző: Hoschek Csilla szervezési ügyintéző: Telefon: 34/

36 Köszönöm a fIGYELMET!


Letölteni ppt "A évi képzési terv elkészítését támogató alkalmazás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések