Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DDOP 1.1.3-2008-0003 „Környezetipar a versenyképes régióért” Nyitó sajtótájékoztató és szakmai tanácskozás Pécs, 2009. október 13.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DDOP 1.1.3-2008-0003 „Környezetipar a versenyképes régióért” Nyitó sajtótájékoztató és szakmai tanácskozás Pécs, 2009. október 13."— Előadás másolata:

1 DDOP 1.1.3-2008-0003 „Környezetipar a versenyképes régióért” Nyitó sajtótájékoztató és szakmai tanácskozás Pécs, 2009. október 13.

2 Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter Tagok és tevékenység Nyitó sajtótájékoztató és szakmai tanácskozás Pécs, 2009. október 13.

3 Geolution Nonprofit Kft. (mint munkaszervezet) Működés Együttműködési megállapodás a pályázat készítésére, az elnyert tevékenység lebonyolítására DDOP 1.1.3-2008-0003 2008. februárjában 10 tag együttműködési megállapodást kötött, megalapították a Dél-dunántúli Környezetipari Klasztert. A klaszter döntéshozási fóruma a taggyűlés, mely elnököt választott, az elnököt jogkörökkel és feladatokkal ruházta fel.

4 Klaszter tagjai és tevékenységük Az Aquaprofit Zrt. magyar tulajdonban lévő, az ivóvízminőség-javítás és a fürdőfejlesztés területén is piacvezető tanácsadó cég. Részt vesz több hazai felszíni vizekkel kapcsolatos nagyprojekt előkészítésében, mint a Kis-Balaton fejlesztése, vagy a Duna hajózhatóvá tételének vizsgálata. Több száz megvalósult hazai és nemzetközi projekt lebonyolításának tapasztalatával rendelkezik. Magyarország területén öt városban és Csíkszeredában rendelkezik irodával. Dinamikus fejlődését bizonyítja a nemrég alapított kínai vegyesvállalata is. A Calamites Kft. azzal a céllal alakult, hogy az addigi geológiai kutatások és felmérések eredményei ne vesszenek el a mecseki kitermelhető szénvagyon tekintetében, illetve új, modern technológiákkal újraindulhasson a kitermelés. Tervei megvalósítása több ezer munkahelyet teremtene.

5 Klaszter tagjai és tevékenységük A Dombóvári Ipari Park területén lévő Kapos Innovációs Transzfer Központ Kht.-t 1999 májusában hozták létre. Innovációs transzfer- és oktatási központot üzemeltet, amelynek feladata az innovatív jellegű fejlesztések, elképzelések felkarolása, a hozzá kapcsolódó tanácsadói tevékenység ellátása, a képzési és rendezvényszervezési bázis megteremtése. A Kontakt–Elektro Kft. 1982-ben alapított cég, ismert iparvállalatok beszállítójává vált az elektrotechnika ipar speciális területein. A vállalkozás a folyamatos beruházások következtében jelenleg már 7000 m2-es telephelyén 1000 m2 területű korszerű műhelyépületekben termel, végzi állandó jelleggel termék- és technológiafejlesztéseit. Kiemelt kutatási területe a hidrogén alapú elektromos áram előállítása. Mecsek Dráva Kht. feladata a Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási programhoz kapcsolódó tevékenységek lebonyolítása

6 Klaszter tagjai és tevékenységük Az MKM Consulting Zrt. neve a mérnök, a környezetvédelem és a menedzsment szavak rövidítéséből áll össze. Tevékenységei között szerepel regionális hulladékgazdálkodási rendszerek tervezése, környezetvédelmi hatás- és felülvizsgálatok lebonyolítása, környezetvédelmi, szervezetfejlesztési és üzletviteli szaktanácsadás, pályázatok, tanulmányok írása, ügyfelei üzleti hatékonyságát növelő, összetett stratégiai feladatainak megoldása. Referenciái között szerepel több térségi hulladékgazdálkodási program tervének elkészítése is. A Pannon Pellet Kft. a 2006. évben alakult, Nagykanizsa térségében működő, a környezetvédelem számára elkötelezett társaság, amely fapellet gyártást végez innovatív technológiával, évi 9.500 tonna/év gyártási kapacitással. Jelentős munkát végez ezen új fűtőanyag megismertetésével és a környezetbarát fűtési technológiák elterjesztése, valamint pelletalapú tüzelőberendezések (pelletkazánok és pelletkandallók) értékesítése, szervizelése területén. A Pécsi Tudományegyetem több mint harmincezres hallgatói létszámával, kétezer oktatójával és tíz karával Magyarország egyik legnagyobb egyeteme, a Dél-Dunántúl tudásközpontja. Jelentős tevékenységet fejt ki az innováció és a műszaki tudományos kutatás területén is.

7 Klaszter tagjai és tevékenységük A Pécsi Vízmű Zrt. a Dél-Dunántúl egyik legnagyobb ivóvíz-szolgáltatója. Tevékenysége kiterjed a víztermelésre, vízelosztásra (1327 km hosszú csőhálózaton és 35 139 db bekötéssel), a szennyvízgyűjtő hálózat üzemeltetésére (800 km hosszú csőhálózaton) és szennyvizek fogadására alkalmas szennyvíztisztító berendezések üzemeltetésére (10 millió m3/év kapacitással). Nemzetközileg elismert akkreditált labort üzemeltet. A Vertikor-Alpin Kft. 1990-ben alakult, elsősorban alpintechnológiával, korróziómentesítéssel és geotermikus kutak fúrásával foglalkozó vállalkozás. 2003 óta lakó- és középületek utólagos homlokzati hőszigetelését is felvette a tevékenységi körébe.

8 Tevékenység Innováció: Az elkövetkező két év feladata, hogy olyan innovatív termék kerüljön kidolgozásra, ami piacképes. K+F pályázatokat készítünk, adatbázist hozunk létre és piackutatást végzünk a termék értékesíthetősége érdekében. Akkreditáció: Megfelelni, és elnyerni az akkreditációt a két év során.

9 Tevékenység Klaszter tagok fejlesztése és piacra jutásának elősegítése: -Tagok közötti kommunikáció szervezése -Kommunikációs terv készítése, mely magába foglalja megfelelő kapcsolatrendszer kialakítását hasonló klaszterekkel és az innovációval foglalkozó szervezetekkel -Legjobb gyakorlatok megismerése -Legjobb külföldi gyakorlatok megismerése -Kiállításon való részvétel -Kiállítások, konferenciák látogatása, előadások tartása -Képzések szervezése Egyetemek bevonása: -Gyakornoki program indítása -Előadássorozat szervezése egyetemeken, jegyzet készítése

10 1. Kapcsolat klasztertagokkal, hazai és nemzetközi szervezetekkel 2. Innováció, Piackutatás Adatbázis létrehozása 4. Hazai és nemzetközi technológiák, legjobb gyakorlatok megismerése 3. Élőbb kapcsolat a régió egyetemeivel 5. Innovációval kapcsolatos képzések 6. Közös innovatív termék Mit kaphatnak a klaszter tagok?

11 Menedzsment, kapcsolatfelvétel Elérhetőség: Geolution Nonprofit Kft. 7621 Pécs, Rákóczi u. 1. T: 72/525364 Gabor.gerentser@aquaporfit.com


Letölteni ppt "DDOP 1.1.3-2008-0003 „Környezetipar a versenyképes régióért” Nyitó sajtótájékoztató és szakmai tanácskozás Pécs, 2009. október 13."

Hasonló előadás


Google Hirdetések