Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Részletes műszaki leírás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Részletes műszaki leírás"— Előadás másolata:

1 Részletes műszaki leírás
OPTIMA VILLAHÁZ D Ó S A U T C A – R Ó M A I P A R T Optima - Exlusive project Műszaki leírás Részletes műszaki leírás A fejlesztésre kerülő épület műszaki leírása Építészet, Statika Az épülő bruttó. 630 nm-es, épület (mélygarázs + földszint, Emelet és tetőtér tégla-vázas szerkezetű. A felmenő szerkezet szintterülete a garázsénál kisebb. Az épület alapozása lemezalapozás, födémek monolitikus síklemezek. A pincetömb vízzáró szerkezetként készül. Teherhordó Szerkezetek A függőleges teherhordó elemek 30-as falak statikai pillérekkel. A lépcsőházi falak tégla, míg a liftház monolitikus szerkezetű. Ezek, a teherhordás mellett az épület merevítő szerkezetei is. A lépcsők szintén monolitikus vasbeton szerkezetűek, egyenes karokkal. Az egyenes karok előre-gyártott rendszerű elemként készülnek, és az akusztikai igényeket szolgálják. Falazatok A teherhordó külső falak 30-as POROTHERM nútféderes kézi falazatok. A lakáselválasztó valamint a folyosó falak falazata nútféderes 30-as POROTHERM hanggátló téglából épülnek. A lakáson belüli válaszfalak 12-es POROTHERM kerámia válaszfal lapokból építjük. A belső falazatokat két oldalról él-védővel ellátott gépi vakolattal készülnek. Tetőszerkezet A Tetőtérben irodákat, - valamint amennyiben kérés van rá, galériákat - alakítunk ki. A tető szerkezete vasbeton lemezfödém, burkolata Bramac tetőcserép, alatta 12cm-es kőzetgyapot szigetelés, 4 cm-es légrés, 1 réteg tetőfólia, valamint 3cm lécezés. Tető réteg vastagsága összesen 40cm. Vízszigetelés A pincében tömbszigetelés készül vízzáró betonból. A tetőtéri teraszfödémeken műanyag lemez vízszigetelés készül. A terasztetők külső vízelvezetéssel készülnek, csapadékvizet vízköpőkkel, és folyókákon átvezetjük el. Az ablakpárkányok egy vízorral ellátva készülnek.

2 Műszaki leírás OPTIMA VILLAHÁZ D Ó S A U T C A – R Ó M A I P A R T
Optima - Exlusive project Műszaki leírás Víz, hő és hangszigetelés A válaszfalakon túlmenően: 1.) A külső, 30-as falakon, extra EPS 80-as 10cm vastag hőszigetelés alkalmazunk. 1.) Csapadék víz elleni szigetelés: Zárófödémen bitumenes, hegeszthető vastaglemez két rétegben. (járható, lakótér feletti terasz, (tetőtéri terasz alatt) 2.) Csapadék víz elleni szigetelés járható zöldtetőn: poimerbitumen lemezzel két rétegben. Egy réteg ELASTOVILL EG 4 F/K üvegszövet hordozó rétegű és egy réteg ELASTOVILL E-PV 4F/K elasztomer lemez. (Nedvességtartó rétegként, geotextilia elhelyezése (garázslejáró feletti zöldtető). 3.) Csapadék víz elleni szigetelés: Erkélyekre kenhető vastagfólia vízszigetelés. 1.) Hő és hangszigetelő anyagok: erkélylemezeken AUSTROTHERM XPS 600x 1250x40mm. 2.) Hő és hangszigetelő anyagok elhelyezése: födémen és padló burkolat alatti felületen AUSTROTHERM 3cm. hő- és hangszigetelést használunk, mely megakadályozza a lépéshangok terjedését az egyes szintek és helyiségek között. Párazáró PE fólia terítése lépéshangszigetelők tetejére: POLIETILÉN 0,25mm fólia. 3.) Hő és hangszigetelő rendszer: járható terasztető, kavicsolt lapos tető (tetőtéri szinten) lakótér fölötti terasz. AUSTROTHERM hőszigetelő lemez AT-N 3 2x60mm (120mm). 4.) Hő és hangszigetelő anyagok elhelyezése koporsófödém felett: THERWOOLIN ELF 100mm 5.) Hő és hangszigetelő anyagok elhelyezése Födém mennyezet illetve rámpa fölött: ROCKWOOL RP-TF 80 mm vastag szigetelőlap. 6.) Zöldtető hőszigetelése: NIKECELL NC 3 2x60mm (120mm). Párazáró PE fólia terítése lépéshangszigetelők tetejére: POLIETILÉN 0,25mm fólia. Lakások hő és hangszigetelése a födémekben, és a falakban.

3 Műszaki leírás OPTIMA VILLAHÁZ D Ó S A U T C A – R Ó M A I P A R T
Optima - Exlusive project Műszaki leírás Vakolatok, lábazatok A belső vakolatokhoz gépi vakolást alkalmazunk. A vakolandó belső felületek éleire a vakolást megelőzően horganyzott acéllemez él védők kerülnek, biztosítva a sarkok és élek védelmét sérülések ellen. A 10 cm hőszigetelés tetejét 3x glettelve és csiszolva, 1mm festéssel adjuk meg a ház végleges törtfehér színét. Külső nyílászárók, redőnyök Janko, borovi fenyő IV. 78-as, két gumi tömítéses Roto NT biztonsági vasalattal ellátott, üvegezésű K=0,7 fa ablakok. A Becker motorral szerelt alumínium redőnyök Heroal gyártmányúak, és távirányítóval működtethetőek. Bejárati ajtók: Dupla gumizáródású, hőszigetelt ajtó felület kezelve, MABISZ minősítésű, többpontos biztonsági zárral(G.U) háromdimenziós pánttal, gerébtokkal ( 30cm-es falba belső síkra szerelve, tömörfa keret-betét szerkezetű ajtószárnnyal. Belső ajtók Tömörfa szerkezetű , utólag szerelhető, felületkezelt (négy rétegű vízbázisú lakklazúr) bútor minőségű ajtók, csomómentes fenyőből, gumi záródással, cm-es falvastagsághoz, keret-betét szerkezettel, teli változatban, mart betéttel, 7cm-es tokborítással: Lakatos szerkezetek A kovácsoltvas teraszkorlátok pálcázással, mázolva, 51mm-es csőfogódzóval, 100cm magasságban kerülnek beépítésre. Hidegburkolat Mindegyik lakás vizes helyiségeiben és a lakások előterében csiszolt, fényes felületű gránitlapok kerülnek beépítésre. A fürdőkben és a WC-ben mennyezetig, a konyhákban és az előterekben pedig a padló kap gránit burkolatot. 3 különféle színt tudunk ajánlati az alapárban. Többféle más szín kiválasztására is van feláras lehetőség, amennyiben erre még időben kerül sor. Az erkélyek egységesen Olasz, I. oszt gress kültéri lapokkal kerülnek leburkolásra. A lépcsőházi közlekedők és lépcsők, szintén csiszolt és fényezett gránit borítást kapnak keretezéssel. A gránitlap színe multicolor, a kereté pedig fekete.

4 Műszaki leírás OPTIMA VILLAHÁZ D Ó S A U T C A – R Ó M A I P A R T
Optima - Exlusive project Műszaki leírás Melegburkolatok Magas fényű babusz parketták kerülnek beépítésre. Ez az egyik legkeményebb trópusi fafaj. Szerkezete miatt a vizet nem tudja felvenni és így alkalmas kültéri illetve vizes helyiségek burkolására is. A padlófűtésre kialakított bambusz svédpadló fózolatlan, csap-hornyos illesztésű tömör 2 rétegű padlóburkoló. A felület 7 rétegű UV lakkal kezelt. Hajópadló, vagy más jellegű exotikus melegburkolatok kiválasztására is van felára lehetőség), amennyiben erre még megfelelő időben kerül sor. A garázsokba műgyanta öntött padlót, vagy kéreg erősített pormentes felületbevonatot tervezünk szürke színben. Udvarban és előkertekben térburkolat készül kertészeti kiosztásban, és formában. Lift: Hidraulikus működtetésű, a teremgarázstól a legfelső szintig működik. Garázs: Kilenc autó elhelyezésére alkalmas teremgarázs. A tárolók szintén a garázsban kaptak helyet.

5 Műszaki leírás OPTIMA VILLAHÁZ D Ó S A U T C A – R Ó M A I P A R T
Optima - Exlusive project Műszaki leírás ÉPÜLETGÉPÉSZET Csatornázás Az épület egészében PVC cső szennyvízvezeték készül, tokos gumigyűrűs toldásokkal. Az épületen belül a szennyvíz és a csapadékvíz természetesen külön rendszert képez. A konyhai mosogatógép, valamint a fürdőszobákban, a mosógép víz és szennyvíz oldali csatlakozása, szabványos HL szifon segítségével kerül kialakításra. Vízellátás/csaptelepek / szaniterek A vízhálózat anyaga, a lakásokon belüli ágvezetékekben kemény polietilén csőrendszer. A WC tartályok előtétfalba süllyesztettek. A WC-k konzolos, falra szerelt megoldással kerülnek beépítésre. Márkájuk GEREBIT. A falra szerelt mosdók és kézmosók, kristályporcelán anyagú VILLEROY & BOCH vagy DURAVIT márkájúak, mely a legmagasabb minőségű alapanyag kategóriának felel meg a szaniter gyártásban. Wc ülőkék teleszkóposak. A kádak Kaldewei 3mm lemez anyagúak, vagy 4 mm vastag falszerkezetű műanyag kádak. A műanyag kádakhoz opciós hydromassage lehetséges. A kádak mérete 170x 70cm. A beépített zuhanyok Digitális vezérlővel ellátott 6+4 fúvókás teljesen automatizált FM rádióval és telefonnal szerelt Premio márkájúak melyeknek mérete: 90x 90 cm. Csaptelepek: HANSGROHE vagy GODIO olasz gyártmányú kerámiabetétes keverőszelepes csaptelepek. A lakások melegvíz ellátását egyedi církórendszer biztosítja. Az állandó hőmérsékletű melegvizet a cirkulációs hálózat és melegvíz segítségével biztosítjuk. Fűtés A lakások egyedi fűtését, kondenzációs kazán biztosítja. A hidegburkolattal ellátott helységekben padló, a melegburkolattal ellátott helységekben pedig opcionálisan mennyezetfűtés kerül kiépítésre. A kazán automatikus üzemű. Hűtés A lakások, LG márkájú (vagy egyenértékű) fűtésre is alkalmas légkondicionálóval kerülnek felszerelésre. Minden egyes szoba, külön hűtést kap. A külső egységek a ház mélygarázsában kaptak helyet. Gázellátás Minden egyes lakás külön gázellátást kap.

6 Műszaki leírás OPTIMA VILLAHÁZ D Ó S A U T C A – R Ó M A I P A R T
Optima - Exlusive project Műszaki leírás ELEKTROMOSSÁG A videós kaputelefon és telefonhálózat az alap beruházásban megépül. A KTV alap védőcsövezése és kábelezése, szintén az alapberuházás keretein belül épül meg. Az aktív és a passzív készülékeket a szolgáltató építi be. A riasztó hálózati rendszerének csövezése, valamint a földszinti lakásoknál a törés és nyitás érzékelő riasztó beépítése szintén az alapberuházás részét képezi. A rendszer készülékei a vevők konkrét igényei szerint később épülnek. Lakások belső szerelvényei Minden helységben, - több fokozatban kapcsolható- lámpahelyeket alakítunk ki mesterséges világítás részére. Helyi világítási csatlakozást a fürdőszobában a mosdónál tervezzük. A megfelelő szelektivitás és terhelhetőség biztosítására a főbb fogyasztók (tűzhely,mosógép, mosogatógép, konyhagépek) külön-külön dugaszolóaljzat külön-külön áramkörről kapnak táplálást. Kapcsolókat és dugaszoló aljzatokat falba süllyesztett Architaste vagy LeGrand termékekkel tervezzük beépíteni. A fürdőszobák elszívó berendezése kézi kapcsolású, a WC-k elszívói pedig a világítással együtt aktivizálódnak, majd időzítve állnak le. A lakásokhoz az alábbi külső szolgáltatásokat nyújtjuk: - ELMŰ - Telefon és Kábel TV. - Kaputelefon és riasztó rendszer. Kaputelefon, kapunyitó rendszer Kaputelefon és kapunyitó rendszer készül minden lakáshoz. Az épület bejáratánál a felcsengető tábla képernyős rendszerű, valamint kódok megadására alkalmas nyomógombos panelt, kódtáblázatot tartalmaz. Kamerás térmegfigyelő rendszer Tulajdonosokkal kerül véglegesítésre. Telefon és TV hálózat A telefonhálózat valamint a TV hálózat részére a lakásokon belül védőburkolatos vezetékek kerülnek kiépítésre. Minden szobába kiépítjük a TV és a telefon csatlakozási lehetőségeket. A garázs rámpájának fagyvédelme A védelmet és a télen is biztonságos közlekedést önszabályozó fűtőkábelekkel, és automatikus hőfokkapcsolós vezérléssel oldjuk meg. Kert és Garázskapu működtetése A kapuk távműködtetéssel, automatikusan működnek. Az építész alaprajz szerinti méretek az adott lakás határoló falai (nyílászárói) közötti távolságot jelentik A lakást határoló falak által közrezárt alapterületből levonásra kerültek a gépészeti strangok, a vasbeton pillérek A beruházó fenntartja a jogot magának, hogy - beszerzési nehézségek esetén – az itt leirt anyagokat minimum azonos, vagy jobb minőségű anyagokkal váltsa ki!


Letölteni ppt "Részletes műszaki leírás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések