Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hivatal támogatásával valósult meg.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hivatal támogatásával valósult meg."— Előadás másolata:

1 Hivatal támogatásával valósult meg.
Szakmai publikáció   „Korszerű épületdiagnosztikai módszerek alkalmazása a Dél-dunántúli régióban, professzionális hőkamerás és harmatponti méréssel” projekt támogatásával kialakított teljes körű thermográfiai rendszerről A projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával valósult meg. A publikációt készítette: Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft. 7400 Kaposvár, Kontrássy u. 1.

2 Kedvezményezett: Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft.
7400 Kaposvár, Kontrássy u. 1. Tevékenységünk: Műszaki kutatás, fejlesztés, mérnöki tevékenység, tanácsadás, épület építési projekt szervezése Projekt beszerzési költsége: nettó ,- Ft Támogató: Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal - a kutatásfejlesztésért és a technológiai innovációért felelős miniszter nevében Támogatási forrás: Kutatási és Technológiai Innovációs Alap a nyújtott támogatás: nettó ,- Ft

3 A publikáció tartalomjegyzéke
Betekintés cégünk tevékenységébe A beszerzési projekt mérföldkövei A projekt eredményei Hosszú távú hasznosulási lehetőségek

4 Betekintés cégünk tevékenységébe
Megalakulás: A Kft szeptemberében alakult két magánszemély részvételével. Fő tevékenységeink: Műszaki kutatás, fejlesztés, mérnöki tevékenység, tanácsadás, épület építési projekt szervezése. A projekttel összefüggő korábbi tevékenységek: A+ energetikai kategóriás társasházépítés saját beruházásban WinWatt és DanWattPlus szoftverek alkalmazása épületenergetikai szakvélemények készítése panelprogram pályázatok készítése, szaktanácsadás igazságügyi szakértői vélemények A projektben részt vevő munkatársaink: Okleveles építőmérnök: 2 fő Okleveles szakközgazdász: 1 fő Általános gépészmérnök: 1 fő Rendszerszervező mérnök: 2 fő Építész üzemmérnök: 1 fő

5 A beszerzési projekt mérföldkövei
Eszközök, szolgáltatások beszerzése a támogatás segítségével: VarioCAM inspect 680 típusú 640x480 pixel felbontású 30mK érzékenységű hőkamera, tartozékokkal IRBIS 3 értékelő szoftver, elméleti és gyakorlati oktatás (2 fő részére) Testo légsebesség, levegő páratartalom és hőmérsékletmérő HP 6830s Notebook a helyszínen történő értékeléshez PR tevékenység a korábbi ügyfélkör tájékoztatása a bővült eszközparkban rejlő lehetőségekről új megrendelői kör (magánszemélyek is) megkeresése reklámtevékenységgel kapcsolatfelvétel és tárgyalássorozat az interdiszciplináris alkalmazás partnereivel

6 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban A thermográfiai rendszert azonnal a folyamatban lévő és új szakértések támogatására irányítottuk: régi építésű házak értékelése felújított épületek hőtechnikai hibáinak keresése külső- és belső felvételek a szigetelési hibák kereséséhez nyílászárók hőszigetelésének és légzárásának ellenőrzése javítási koncepció kidolgozása a korábban is alkalmazott épületfizikai értékelési módszerekkel

7 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban Az elért eredmények: hőhidak feltárása, a belső páralecsapódások megelőzése vagy megszüntetése. Cél az egészséges otthon! épületfelújítások költség-optimalizálása a hagyományos hőtechnikai számítások pontosításával nyílászárók, redőnyök hibáinak feltárása, javaslat a javításra sokéves mérési, értékelési eredmények rendszerezésével átfogó épületfizikai felújítási politika kidolgozása (folyamatban)

8 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 1. kép: B30 tégla falazatú ház, a vasbeton áthidalók és koszorúk hőhíd hatása szemmel látható.

9 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 2. kép: A vasbeton erkélylemez és áthidaló hőhíd hatása látható.

10 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 3. kép: Tetőtér-beépítés gipszkarton burkolattal. A hőszigetelési hiba miatt harmatpont alatti hőmérséklet alakul ki a belső felületen. A páralecsapódás okozta penészesedés a gipszkarton mindkét oldalán elterjedhet! Javasolt megoldás a burkolat mögötti tér habbal telítése.

11 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 4. kép: Térdfalkoszorú által okozott hőhíd.

12 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 5. kép: Hőszigetelt épület, a vakolat alatt látható szigetelési hiba. A kép felső részén látható gázvezeték alatt a szigetelés vastagságát a harmadára csökkentették.

13 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 6. kép: Az előbbi hőszigetelt ház. A gázvezeték mentén a vékony hőszigetelés miatt vonalmenti hőhíd alakul ki.

14 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 7. kép: Erkélyajtó belső hőfényképe. A rossz légzárás miatt beáramlő levegő lehűti az keretet és a padlót.

15 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 8. kép: Bejárati ajtó belső hőfényképe. A küszöbnél rossz légzárás tapasztalható.

16 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 9. kép: Jól hőszigetelt falazatú épület. A nyílászáró illesztése, légzárása javítandó.

17 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 10. kép: Kiválóan hőszigetelt, hőhídmentes épület.

18 A projekt eredményei Eredmények saját alkalmazásban 11. kép: Az előbbi, hőszigetelt épület. Látható a lábazat hőszigeteltsége is. A falon a szellőzőnyílás meleg levegőjét látjuk.

19 A projekt eredményei Eredmények interdiszciplináris alkalmazásban A projektbe bevont partnerek és szerepük: Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar Épületgépészeti Tanszék tudományos kutatási programok és diploma dolgozatok támogatása a mechatronika kutatási területein Kaposvári Egyetem Állatudományi Kar tudományos kutatási programok támogatása az állatok vizsgálatában, és az állatgyógyászatban A kutatási programok megkezdődésénél tartunk, az alkalmazások eredményei a következő évre prognosztizálhatók.

20 Hosszú távú gazdasági és társadalmi hasznosulási lehetőségek
A thermográfiai rendszerünk számos további hasznosítását tervezzük, amelyhez más ipari vállalkozásokkal, egészségügyi és oktatási intézményekkel szándékozunk kölcsönösen előnyös együttműködéseket létrehozni. Többek között az Iparkamarák közreműködésével is széleskörű alkalmazást irányoztunk elő. A beszerzett eszköz technikai paraméterei a következő alkalmazásokat teszik lehetővé: épület-thermográfia elektromos, épületgépészeti, villamossági meghibásodások feltárása nagy kiterjedésű villamos rendszerek (távvezetékek és berendezések) ellenőrzése nagy értékű illetve egyedi gépekkel rendelkező vállalkozások támogatása tervszerű, megelőző karbantartás folyamat ellenőrzés ortopédiai szakrendelés, gyógyfürdők támogatása fájdalommentes, alternatív orvosdiagnosztikai módszerek bevezetése tudományos kutatási programok támogatása természettudományok valamennyi olyan folyamatának vizsgálata és értékelése, amely legalább 0,03 oC, hőmérséklet különbséggel, vagy hőmérsékletváltozással jár .

21 Köszönjük megtisztelő figyelmüket!
Elérhetőségünk: Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft. 7400 Kaposvár, Kontrássy u. 1. 82/


Letölteni ppt "Hivatal támogatásával valósult meg."

Hasonló előadás


Google Hirdetések