Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Virtuális Civilház www.vhaz.hu www.vhaz.hu Kezdő lapunk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Virtuális Civilház www.vhaz.hu www.vhaz.hu Kezdő lapunk."— Előadás másolata:

1 Virtuális Civilház www.vhaz.hu www.vhaz.hu Kezdő lapunk

2 Köszöntő  Kedves Civil Kollégák! Mindenkit sok szeretettel köszöntök Virtuális Civilházunkban. Mindenkit sok szeretettel köszöntök Virtuális Civilházunkban. Virtuális Civilházunk feladata a kommunikáció beindítása szervezetek, a város vezetése és az Atomerőmű között. Virtuális Civilházunk feladata a kommunikáció beindítása szervezetek, a város vezetése és az Atomerőmű között. Nincs politikai célunk, de reméljük, hogy olyan jól fogunk funkcionálni, hogy létrejöhet a Paksi Civil Kerekasztal vagy Fórum. Nincs politikai célunk, de reméljük, hogy olyan jól fogunk funkcionálni, hogy létrejöhet a Paksi Civil Kerekasztal vagy Fórum. Kérlek benneteket, hogy ismerjétek meg a Civilház lehetőségeit. Ehhez készítettem ezt az anyagot. Kérlek benneteket, hogy ismerjétek meg a Civilház lehetőségeit. Ehhez készítettem ezt az anyagot. Várom véleményeteket, kritikátokat, esetleg megerősítő gondolataitokat. Tisztelettel: Ferenci Richárd Paksi Turizmusért Egyesület

3 Használati útmutató V. Ház rend  Az ismertető anyagot két részre bontottam:  1.) A V. Házban található címsorok, menüpontok megismertetése, amelyeken felsorolásszerűen végigmegyünk. A címsorban található a menüpont: pl.: Jogi szervezetek, alatta pedig a magyarázat  2.) A V. Ház szolgáltatásainak elérése és használatba vételének magyarázata: pl.: saját profil elérése

4 Jogi személyek  Jó ha tudjuk, hogy hányan vagyunk.  Ebben a menüpontban megtalálhatóak kereshető formában is a Pakson bejegyzett és már törölt szervezetek. (Forrás a Szoc. Minisztérium honlapja.)  Innen érhetjük el a szervezetek honlapjait is.  Minden egyesület maga töltheti fel logóját és változtathat a profilján.

5 Informális csoport  A civil élethez hozzátartoznak azon személyek közösségei is, akik nem szerepelnek cégbírósági lajstromban.  Ezért nekik is helyet biztosítunk Civilházunkban az Informális csoportok menüpontja alatt.  Regisztráció és adat felvitel megegyezik a Jogi személyekkel.

6 Szolgáltatások  Ide várjuk az egyesületek, informális csoportok által kínált szolgáltatásokat.  Pl.: Íjászat, gyerekekre vigyázás, rendezvényszervezés stb. A szolgáltatásoknak nem kell non profitnak lenni! A szolgáltatásoknak nem kell non profitnak lenni!

7 Támogatóink  Reméljük, hogy támogatóink száma bővül. Itt tudjuk megköszönni támogatásukat. Itt tudjuk megköszönni támogatásukat.  Eddigi támogatóink:  NCA  Paksi Atomerőmű Zrt.

8 Hírek  Idevárjuk a Civil életben történő eseményeket, továbbá itt jelenítjük meg az Atomerőműtől és az Önkormányzattól, NCA-tól, stb. érkező információkat.  Ha az információ programról szól, akkor azt kérjük a rendezvénynaptárban is rögzíteni!!

9 Rendezvénynaptár  Rendezvénynaptárunkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenki otthonról a számítógépe mellől tudja frissíteni, aktualizálni.  Nagyon fontos szerepe lesz, hisz elkerülhetjük az egymásra szervezést!

10 Civilház -Tv  Civil életünket mozgóképpel is szeretnénk megörökíteni, színesíteni.  Ezért várjuk az igényeket erre a szolgáltatásunkra is.  Jelenleg média-stábunk felállításán fáradozunk, de sikerülni fog.

11 Civilház -Rádió  Civilház-Rádiójának tervei:  1.) klasszikus rádióműsorok készítése magunkról, bennünket érintő problémákról.  2.) A képviselőkkel, polgármesterrel és az Atomerőművet képviselő személlyel állandó kapcsolat fenntartása.

12 Civilház-Újság  Civil életünkről újság formájában is tudunk hírt adni. Újságunkat olvashatjátok itt és nyomtatott formában is.

13 Fórum  Közös dolgaink megbeszélése írott formában történhet. Ezt a kommunikációs csatornát a fiatalok nagyon jól kihasználják, ezért érdemes tőlük átvenni.  A fórumozás segít abban, hogy felkészülten hívjunk össze személyes találkozót, ezzel nem rabolva egymás idejét.

14 Regisztráció  A regisztráción keresztül tudunk belépni a profilunkhoz.  Kérésetekre e-mail-ben elküldöm a regisztrációhoz szükséges adatokat, amelyet megváltoztathattok!

15 Kapcsolat  Ezen a helyen küldhettek üzenetet!

16 Civil napok  Két civil napot szervezett a Német Kisebbségi Önkormányzat a helyi civilekkel összefogva.  Ezt a hagyományt fontosnak tartjuk folytatni és nem mondunk le a következő szervezéséről sem.  Ezért külön címsort biztosítunk a szervezéshez.

17 Atomerőmű  Civilházunkat az Atomerőmű Zrt. támogatta.  Reméljük, hogy a jó kapcsolat folytatódik és hasznos kommunikációs partnere lehetünk az Atomerőműnek.

18 NCA  Az NCA támogatásával tudjuk projektünket megvalósítani. Fontosnak tartom, hogy a kollégiumokban résztvevők gondolatait megismerjük, mert így a beadott pályázatok sikeresebbek lesznek.

19 Kerekasztal  Ide soroljuk fel azokat a szervezetek, akik részt vesznek a kerekasztal létrehozásába.

20 Szolgáltatások elérése Kezdődik a második rész! Kezdődik a második rész!

21 Bejelentkezés 1  Bejelentkezés  A Virtuális Civilházba a korábban megkapott jelszóval és felhasználónévvel lehet bejelentkezni. A bejelentkeztető ablak a http://www.vhaz.hu oldalon a jobb felső sarokban található. http://www.vhaz.hu

22 Bejelentkezés 2

23 Saját profil elérése  Bejelentkezés után a bal sarokban megjelenik a „ erre kattintva elérhetővé válik a profilom.  Bejelentkezés után a bal sarokban megjelenik a „saját adatlapom”, erre kattintva elérhetővé válik a profilom.

24 Saját profil szerkesztése  1.) Bejelentkezés (felhasználó név, jelszó)  2.) Saját adatlap  3.) Szerkesztés  Legördülő menüből lehet kiválasztani a kívánt lehetőséget.

25 Rendezvénynaptár használata 1 Bejelentkezés után a felső menüsorban megjelenő „Új esemény beküldése” menüpontot válasszuk ki!

26 Rendezvénynaptár használata 2  Az új rendezvényt/eseményt a megjelenő két lap kitöltésével tudjuk felvenni a rendezvénynaptárba.  Az első lapon („Általános” fül) adjuk meg a rendezvény tárgyát, részletes leírását, helyszínét, a rendezvény kapcsolattartójának elérhetőségét és az egyéb információkat.  A második lapon(„Naptár” fül) pedig megadjuk a rendezvény kezdő és befejező idejét, beállíthatjuk, hogy egész napos vagy meghatározatlan időtartamú eseményről van szó. Ezen a lapon adhatjuk meg azt is, ha az esemény éves, havi, heti, vagy napi rendszerességgel ismétlődik.

27 Rendezvénynaptár használata 3

28 Rendezvénynaptár használata 4  Miután végeztünk a rendezvény adatainak megadásával, a jobb felső „Ment” gombbal rögzíthetjük azt a naptárban.

29 Rendezvénynaptár használata 5  Az új esemény bejegyzése bárki számára megtekinthető a főmenü „Rendezvénynaptár” menüpontjából.

30 Rendezvénynaptár használata 6  Itt is lehetőségünk van új eseményt felvinni, ha az adott naptári nap fölé visszük az egérmutatót és az ott megjelenő „+” jelre kattintunk. Ugyanaz a felviteli adatlap fogad bennünket, azzal az eltéréssel, hogy a „Naptár” lapon az időpontnál a nap mező már ki lesz töltve. 

31 Rendezvénynaptár használata 7  Lehetőségünk van a saját magunk által felvitt bejegyzést később módosítani úgy, hogy az eseményre kattintáskor a részletes nézetben a jobb felső sarokban megjelenő ceruzára kattintunk.

32 Általános figyelmeztetés!   Ügyeljünk rá, hogy minden esetben, ha módosítani szeretnénk adatlapunkon, vagy egy eseményen, illetve új tartalmat szeretnénk felvinni, legyünk bejelentkezve. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy bejelentkezett állapotban a jobb felső sarokban üdvözlő szöveg és a szervezetünk logója fogadminket.

33 Virtuális Civilházunk médiái  Civilház-TV: Egyszerű kattintással lehet elérni a feltöltött filmeket. Egyszerű kattintással lehet elérni a feltöltött filmeket.  Civilház-rádió: Egyszerű kattintással lehet elérni a rádióműsorokat. Az élő műsorokban a kérdéseket „üzenet” formájában is innen lehet elküldeni. Egyszerű kattintással lehet elérni a rádióműsorokat. Az élő műsorokban a kérdéseket „üzenet” formájában is innen lehet elküldeni.  Civilház-újság: Újságunkat is egyszerű klikkeléssel lehet elérni, az olvasást a helyi ikonok segítik. Újságunkat is egyszerű klikkeléssel lehet elérni, az olvasást a helyi ikonok segítik.

34 Szervezetek közötti kapcsolatok 1 ÁGAZATOK KIALAKAULÁSA  Virtuális Civilházunkban lehetőség van más szervezetekkel is kapcsolatokat kiépíteni egy belső kommunikációs csatornán keresztül. A következő lépésekkel érhetjük ezt el:

35 Szervezetek közötti kapcsolatok 2  1.) Bejelentkezés  2.) Saját adatlap  3.)Szervezetkeresőben megkeresni azt a szervezetet, amellyel kapcsolatot szeretnénk felvenni.  4.)A ”Kapcsolatokra” kattintva a kapcsolatkérést választani.  5.) A felbukkanó párbeszédablakban elküldeni az üzenetet a kiválasztott szervezethez.

36 Szervezetek közötti kapcsolatok 3  Visszatérünk a saját profilunkra.  A lap alján található „kapcsolat” fülre rákattintva megláthatjuk felsorolva, hogy kikkel kezdeményeztünk ismeretséget.  A felsorakozó, álló téglalap alakú adatlapok alján lévő ikonokra kattintva tekinthetjük meg a másik honlapját és küldhetünk e-mailt.

37 Bejelentkezés  A bejelentkezéshez szükséges Felhasználó nevet és a jelszót a jelszót mindenkinek személyesen, e-mailban vagy levélben fogom eljuttatni.

38 Szolgáltatások  Civilházunk reklám felülettel kívánja segíteni azokat a Civileket, akik szolgáltatásokat tudnak nyújtani.  Ezeket a szolgáltatásokat kérjük a rferenci@t-online.hu címre elküldeni!

39 Köszönet! A Virtuális Civilház létrejöttének alapja, hogy több szervezet is támogatásáról biztosított. A Virtuális Civilház létrejöttének alapja, hogy több szervezet is támogatásáról biztosított. Köszönöm nekik! Természetesen voltak olyan szervezetek, akik nem támogatták a projektet. Remélem, őket a jól működő kommunikációs felületünk meggyőzi arról, hogy érdemes volt dolgozni! Természetesen voltak olyan szervezetek, akik nem támogatták a projektet. Remélem, őket a jól működő kommunikációs felületünk meggyőzi arról, hogy érdemes volt dolgozni! Tisztelettel köszönöm mindenki figyelmét!


Letölteni ppt "Virtuális Civilház www.vhaz.hu www.vhaz.hu Kezdő lapunk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések