Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fábiánsebestyéni Húsüzem Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fábiánsebestyéni Húsüzem Szolgáltató és Kereskedelmi Kft."— Előadás másolata:

1 Fábiánsebestyéni Húsüzem Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Fábiánsebestyéni húsüzem és vágópont kialakítása

2 Előzmények A Fábiánsebestyéni Húsüzem Kft én alakult. Tulajdonosa 50-50%-ban a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. és Fábiánsebestyén Község Önkormányzata. A Kft. a helyi adottságokra és igényekre, valamint tulajdonosainak szakmai hátterére, illetve kapcsolatrendszerére alapozva egy vágópont létesítésére és arra építve a korábban a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. által üzemeltetett húsfeldolgozó újraindítására alakult. Fábiánsebestyén térségében a nagyüzemi állattartás jelentős ágazata a helyi gazdaságnak. A Pankota-Kórógy Kft. Magyarország egyik piacvezető sertéstenyésztő gazdasági társasága, a KINIZSI 2000 Mezőgazdasági Zrt. országos viszonylatban is számon tartott vállalkozás a szarvasmarha-tenyésztés területén. Fábiánsebestyénen és környékén jelentős igény mutatkozik sertés, szarvasmarha, és juh szakszerű, higiénikus, a jogszabályoknak megfelelően dokumentálható vágattatására, valamint a helyben előállított jó minőségű húsárura.

3 Pályázati információk
A vágópont kialítására november 15-én a Vidékfejlesztési Miniszter 76/2011. (VII. 29.) VM rendelete alapján Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének keretében pályázatot nyújtott be a Kft. A benyújtott támogatási kérelem án támogatásban részesült. Támogatási határozat száma: A beruházás teljes költsége: Ft A pályázat teljes támogatása: Ft.

4 Pályázat előkészítése
A beruházási költségek pontos felmérése után jelen projekt keretében első lépésként a vágópont kerül kialakításra. A Kft. egy következő ütemben tervezi a húsüzem kialakítását. Az építési engedélyes tervdokumentáció elkészítésére az egyik tulajdonos, Fábiánsebestyén Község Önkormányzata adott megbízást és az önkormányzat indította el az engedélyezési eljárást is. Az engedélyes tervdokumentáció tartalmazza, mind a jelen projekt keretében megvalósítandó vágópont felépítésére, mind a következő fejlesztési ütemben kialakítandó húsüzem építési munkáira vonatkozó terveket és műszaki leírásokat.

5 Tevékenységek A vágópont épülete új építésként kerül kialakításra 180,18 m2-en a 0215/13-es hrsz-ú területen, az egykori, és majdani húsfeldolgozó épülete mellett. A húsfeldolgozó felújítása, átalakítása egy későbbi fejlesztési ütem. A vágópont a térségben előállított sertés, juh, kecske, ló - szakszerű, higiénikus, az előírásokat teljesítő vágását, illetve a helyi élelmiszer előállítást szolgálja. A vágópont nettó építési költsége: Ft.

6 Látványterv

7 Eszközbeszerzés A fejlesztés során a működtetéshez szükséges eszközök is beszerzésre kerülnek, úgymint húsipari eszközök pl. mérlegek, görgős állványok, bőrfejtő csörlő, vágó és daraboló eszközök, pörzsölők, rozsdamentes asztalok, kocsik, húsos ládák, hulladéktárolók, UV sterilizálók összesen Ft étékben. Továbbá egy irodai munkaállomás felszerelése is megtörténik Ft értékben (informatika Ft és bútorok Ft).

8 Hatékonyság A beruházás az energia-, és erőforrás hatékonyság szem előtt tartásával került megtervezésre. Jelentős hőszigetelő képességű falszerkezetet, födém szerkezetet és padlószerkezetet alkalmazunk. A homlokzati nyílászárók szintén hőszigetelt kivitelűek, a betétes ajtók hőszigetelő betéttel készülnek. A használati meleg vizet részben napkollektoros vízmelegítő ( Ft) biztosítja. A létesítmény az optimális technológiai folyamatok figyelembe vételével kerül kialakításra úgy, hogy a lehető legkevesebb technológiai vizet használja fel. A hőenergia ellátást szolgáló gázkazán korszerű, időjárás követő szabályozással van ellátva. Törekszünk a környezetbarát anyagok és technológiák használatára. Anyag és energiatakarékos, illetve multifunkcionális irodatechnikai eszközöket szerzünk be.

9 A fejlesztés rövid összefoglalása
Az első ütemben elkészülő vágópont a településről és térségéből érkező állatok - marha, sertés, juh, kecske és ló - szakszerű, higiénikus, az előírásokat teljesítő vágását szolgálja. A vágópont értékesíti a megvásárolt, levágott állatokat 2 illetve 3 kereskedelmi darabba vágott formában húsboltok, bolthálózatok, vendéglátó egységek, intézményi konyhák felé. Másrészt a helyi és a környező települések lakossága számára bérvágás szolgáltatást nyújt.

10 A fejlesztés eredményei, hatásai
A vállalkozás megoldva a vágóhíd hiányának régóta fennálló problémáját térségi szinten új, versenyképes (korszerű, előírásoknak megfelelő technológia, magas ár-érték arány) termékeket és szolgáltatást fog kínálni, amelyből jelentős árbevétel realizálását tervezi. Tervezett értékesítési mennyiség: heti 150 db sertés, 50 db marha, illetve juh és kecskeféle. Emellett heti sertés, havi 6 marha és egyéb jószág bérvágattatásával számolunk.

11 A fejlesztés esetében érvényesül a terület alapú megközelítés, mivel a vágópont a helyben előállított alapanyagok – élőállat – feldolgozására épít, ezáltal támogatja a közösségi önellátást, a helyi élelmiszer-előállítást és forgalmazást. A fejlesztés eredményeként nemcsak a mezőgazdasági alapanyag termelő szerep marad a térségben, hanem a magasabb hozzáadott értéket képviselő feldolgozás is megjelenik.

12 A fejlesztés foglalkoztatásra gyakorolt hatásai
A beruházás első üteme közvetlenül két új munkahelyet teremt, vállalja hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatását. Várakozásaink szerint a fejlesztés jelentős hatást fejthet ki a beszállítói oldalon is, mivel a helyi élőállat felvásárlás a családi gazdaságokat bővítésre, újraindulásra ösztönözheti. Ezen hatások eredményeként a beruházás közvetett módon is munkahelyeket teremt és jelentősen emelheti a helyben termelt jövedelem szintjét.

13 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Fábiánsebestyéni Húsüzem Szolgáltató és Kereskedelmi Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések