Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

OTP Egészségpénztár oktatási anyaga tagszervezőknek Budapest

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "OTP Egészségpénztár oktatási anyaga tagszervezőknek Budapest"— Előadás másolata:

1 OTP Egészségpénztár oktatási anyaga tagszervezőknek 2014. Budapest

2 Mi az az egészségpénztár???
Az egészségpénztár szervezett formában, munkáltatók részére adókedvezmény, munkavállalók számára adó-visszatérítés igénybevételével ad lehetőséget arra, hogy kedvező áron magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesüljenek a tagok. Minden egészségpénztári tag rendelkezik egy speciális, bankszámlához hasonlító egészségszámlával, mely csak egészségügyi célok érdekében használható fel a rendelkezésre álló összeg erejéig.

3 Kiknek ajánljuk? Kiemelten ajánljuk azoknak, akik
Babát várnak/ kisgyermekes családok Nagy összegű kezelés előtt állnak Nagy családban élnek Kiemelten ajánljuk azoknak, akik Eltartott szülővel rendelkeznek Rendszeresen gyógyszert szednek Szemüveget hordanak … és adózott jövedelemmel rendelkeznek

4 Milyen kérdéseket tegyünk fel…
Szokott rendszeresen fogorvoshoz járni? Terveznek babát vállalni 1-2 éven belül? Ön vagy szülei szednek rendszeresen gyógyszert? Ön vagy házastársa, gyermeke visel szemüveget? Van magas vérnyomás, vagy cukorbetegség a családban? Jár magánorvoshoz? Pl.: nőgyógyász, bőrgyógyász… Szokott évente egészségügyi szűrésre járni?

5 Munkáltatói hozzájárulás Egyéni egészségszámla
Ki és miért fizet be? Munkáltatói hozzájárulás Havonta a minimálbér 30%-ig kedvezményes (30.450,-Ft) 35,7%-os adóteher mellett Egyéni befizetések (Munkabérből történő levonással is) A SZJA-ból visszaigényelhető a befizetés 20%-a (évi max. 150e Ft) Egyéni egészségszámla - Kártyás fizetés - Kp: Számlabeküldés - Kártyás fizetés: utalás a Szolgáltatónak - Kp: utalás a Tagnak A Tag és Családtagjai (termék vásárlás, szolgáltatás igénybevétel)

6 Működési felhasználás
A költségek mellett is megéri? - Az OTP Egészségpénztár minimális havi tagdíja Ft. A tagdíj elnevezés félrevezető lehet, mert a befizetett tagdíj fedezeti tartalékra jutó része a tag egyéni számláján kerül jóváírásra. - A tagdíj egyénileg esetenként vagy rendszeresen is kiegészíthető, mely után 20% adó-visszatérítés vehető igénybe. Költségek* : A belépési díj Ft (egyszeri költség) A kártya díja Ft (3 évre) Befizetésekhez kapcsolódó költségek: Éves befizetés Fedezeti tartalék Működési felhasználás Likviditási tartalék Ft  92 %  7,9 %  0,1 %  Ft-tól  96 %  4 %  0 %  * Új belépés esetén az első befizetés javasolt összege 6.000,- Ft annak érdekében, hogy a kártya gyártása is megkezdődjön.

7 Megéri? (gyakorlati példa)
Ft befizetés Ft belépési díj Ft működési költség és likviditási tartalék: ( Ft-2.000Ft)*8% *4% Ft kártyadíj* Ft felhasználható egyenleg Ft adó-visszatérítés összege Ft összesen felhasználható (adó-visszatérítéssel együtt) költség * A kártya gyártása a Ft-os kártya díjának levonása után kezdődik meg.

8 Milyen előnyei vannak még?
Egyéni befizetései és az adomány együttes összege után 20 % adóvisszatérítést vehet igénybe. A preventív szolgáltatásokra igénybe vett és a legalább 24 hónapra lekötött összeg után további 10-10%-os SZJA  kedvezmény vehető igénybe. Adójóváírás Egyéni számláját az Ön által bejelentett közeli hozzátartozók is használhatják (házastárs, élettárs, gyermek, szülő, testvér, egyenes ági rokon, örökbefogadott és nevelt gyermek, örökbefogadó és nevelő szülő). Család Befizetéseit és a jóváírt hozamokat névre szóló, egyéni számlán tartjuk nyilván, amelynek egyenlegéről minden évben számlalevelet küldünk. Emellett számlamozgását folyamatosan nyomon követheti telefonon ( ) és interneten egyaránt. ( /számlaforgalom menüpont/, Számlainfó Az egészségpénztári szolgáltató partnereink révén 5-30% árkedvezményben részesülhetnek tagjaink. Kedvezmények

9 … és még? Hozam Munkáltató Öröklés
A számláján elhelyezett összegek után negyedévente – a befektetési tevékenység eredményétől függő – hozamot is kap, melyet sem kamatadó, sem EHO nem terhel, így előtakarékoskodásra is használható. Hozam A tagdíjfizetést a munkáltató átvállalhatja. Amennyiben a hozzájárulás nem haladja meg az érvényes minimálbér 30%-át, a munkáltatónak a kedvezményes, 35,7%-os adót kell megfizetnie. Ennek a jutatásnak nincsen lejárati ideje, az korlátlan ideig felhasználható!! Munkáltató Az egészségpénztári számlájára örököst jelölhet meg, amennyiben ezt elmulasztja, a mindenkori törvényes örököst illeti a számlára befizetett tagdíj, mely így garantáltan nem vész el. Öröklés

10 Hogyan használhatom fel az egyenlegem?
Amely üzletben megtalálható az OTP Egészségprogram matrica, ott az egészségszámlán szereplő összeg erejéig vásárolhat kártyájával. Ahol nincsen matrica, ott készpénzzel fizethet, és kérjen számlát az OTP Egészségpénztár nevére és címére, valamint tüntesse fel nevét és tagsági számát (adóazonosító jelét) a számlán.

11 Pontosan mire is lehet felhasználni az egyenleget?
Egészségügyi ellátások Bőrgyógyászat Fogorvosi ellátás Nőgyógyászat Szemészet (lézeres szemműtét) Őssejt levétel Gyógymasszázs Gyógytorna Belgyógyászat Fül-orr-gégészet Lombik program Gyógyászati segédeszköz Szemüveg Kontaktlencse Hallókészülék Vércukorszint- és vérnyomásmérő Lázmérő Légzésfigyelő Pelenka Cumi Gyógylábbeli Gyógymatrac Gyógyszerek Humán gyógyszerek Tápszerek Csecsemő és babaápolási termékek Gyógyhatású termékek Kieső jövedelem pótlása keresőképtelenség esetén! Gluténmentes termékek (Bizonyos szolgáltatások igénybe vételéhez orvosi javaslat szükséges)

12 Megbízható az OTP Egészségpénztár? Mit tudunk róla?
1 millió db elektronikus számla évente 400 ezer db papír számla évente 10,6 Mrd Ft vagyon (Piaci részesedés: 19%) 1.500 kedvezményt nyújtó partner 213 ezer Pénztártag (piaci részesedés: 20%) …már 12 éve 6.600 Kártya elfogadó hely 210 ezer tagi kedvezményezett 11 ezer Eü szolgáltató partner 7 ezer munkáltató partner *adatok január 1.

13 …na és mit töltsek ki? I. Belépési nyilatkozat és azonosítási adatlap
Beléptető azonosítója: A tagszervezési szerződésben megjelölt beléptető azonosítót feltétlenül szerepeltetni kell a beléptetőnek, mivel ez az azonosító képezi a jutalék elszámolásának az alapját. Pénztárba belépő adatai Átlépési nyilatkozat Haláleseti kedvezményezettek jelölése Szolgáltatás igénybevételére jogosult hozzátartozó jelölése Munkáltatói hozzájárulás (Munkáltató tölti ki!) Nyilatkozatok - Elektronikus adatkezelés!! Aláírás és tanúk!!! Azonosítási nyilatkozat (Beléptető tölti ki!) II. Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére III. OTP Cafeteria pótkártya igénylőlap egészségpénztári funkció igénybevételére IV. Társkártya igénylőlap A személyazonosságot igazoló okirat alapján ellenőrizni kell az alábbiakat: családi és utónév, születéskori név, születési hely, idő, édesanyja neve, állampolgárság, az okirat száma A lakcímet igazoló hatósági igazolvány alapján ellenőrizni kell a lakcímet és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány számát. Egyéb azonosító okmány alapján ellenőrizni kell a típusát, számát, külföldi személy magyarországi tartózkodási helyét Az ellenőrzés tényét a Beléptetőnek aláírásával kell igazolnia.

14 Kitöltöttem, leadtam… ... és most?
Belépési nyilatkozat kitöltve és megküldve az OTP Egészségpénztár részére… Az OTP Egészségpénztár 30 napon belül záradékol és Tagsági Okiratot (jobb felső részén a tagsági okiratszám) küld a tagnak postai vagy elektronikus úton (amennyiben a tag elektronikus adatkezelést kért a Belépési Nyilatkozat 6. pontjában) Ezt követően a tag már teljesíthet befizetést az egészségszámlájára az adóazonosítója vagy a tagsági okiratszáma feltüntetésével: Elkezdődhet a kártyagyártás, amennyiben a 2.900,- Ft kártyadíj az egyéni számlán rendelkezésre áll. Lekérdezhető az egyenleg ( számlaforgalom menüpont) vagy akár a már kihasznált adóvisszatérítés összege is

15 Elérhetőségeink OTP Egészségpénztár 1051 Budapest, Mérleg utca 4. H: 8:00-18:00, K-Cs: 8:00-16:00, P: 8:00-14:00 Tel: H: 8:00-20:00, K-P: 8:00-18:

16 Nekünk fontos az Ön és Családja egészsége! És Önnek?
Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "OTP Egészségpénztár oktatási anyaga tagszervezőknek Budapest"

Hasonló előadás


Google Hirdetések