Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb újságírói kitüntetése  Csakis az amerikai napilapok és hetilapok újságíróinak adható az egyesült államokbeli.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb újságírói kitüntetése  Csakis az amerikai napilapok és hetilapok újságíróinak adható az egyesült államokbeli."— Előadás másolata:

1

2  Az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb újságírói kitüntetése  Csakis az amerikai napilapok és hetilapok újságíróinak adható az egyesült államokbeli újságok vagy hírügynökségek által megjelentetett fényképekért, jelentésekért és cikkekért  Az irodalom, dráma és zene területén is osztanak Pulitzer-díjakat, ezek pedig csak amerikai állampolgároknak adhatóak  A Pulitzer-díj nyerteseit egy független bizottság választja, amelyet a Columbia Egyetem Újságírói Kara igazgat.  A Pulitzer-díj egy aranyérem, egy oklevél és 10 dollár készpénz együttese

3  A legelső Pulitzer- díjat 1917. június 4-én adták át  Mostanában minden év áprilisában jelentik be a nyerteseket

4  Public Service – Különleges közszolgálati tevékenység az újságírás lehetőségeit kihasználva, amely lehet vezércikk, karikatúra, fotó és riport.  Breaking News Reporting – Különleges helyszíni jelentés egy hírről.  Investigative Reporting – Különleges egyszemélyes vagy csoportos oknyomozó riport vagy riportsorozat.  Explanatory Reporting – Különleges magyarázó riport egy fontos és egyben bonyolult témában, bemutatva a szerző hozzáértését érthető írásával és előadásmódjával.  Local Reporting  National Reporting – Különleges, hazai ügyekről szóló riport.  International Reporting – Különleges riport nemzetközi ügyekről az ENSZ tevékenységével kapcsolatban.  Breaking News Photography – Különleges fekete fehér vagy színes fotó, fotósorozat vagy fotóalbum egy hírről.  Commentary – Különleges közvetítés  Criticism – Különleges kritika.  Editorial Cartooning – Különleges karikatúra vagy karikatúrasorozat, amelyre jellemző az eredetiség, a szerkesztői támogatás, a minőségi rajz és rajzhatás.  Editorial Writing – Különleges vezércikk, amelyre jellemző a letisztult stílus, tanulságosság, valószerűség és képes arra, hogy az olvasót meggyőzze annak a helyességéről, igazáról.  Feature Photography – Különleges fekete fehér vagy színes bemutató fotó, fotósorozat vagy fotóalbum egy jellegzetességről.  Feature Writing – Különleges és eredeti írásmű magas irodalmi értékkel.

5  Biography or Autobiography – Különleges életrajz vagy önéletrajz egy amerikai személyről.  Fiction – Egy amerikai szerző könyve (fikció), amelyben lehetőleg az amerikai életről ír.  Drama  History – Különleges könyv az Amerikai Egyesült Államok történelméről  General Non-Fiction (általános ismeretközlő irodalom) – Egy amerikai szerző különleges könyve, amely nem illik bele a többi kategória egyikébe sem.  Poetry – Egy amerikai szerző különleges, saját verseskötete.  Music – Zene  Egyéb  Beszüntetett kategóriák

6


Letölteni ppt " Az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb újságírói kitüntetése  Csakis az amerikai napilapok és hetilapok újságíróinak adható az egyesült államokbeli."

Hasonló előadás


Google Hirdetések