Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium NAGYON SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTÖK MINDENKIT A 9. ÉVFOLYAMOS DIÁKJAINK SZÜLEINEK TARTANDÓ ÉRTEKEZLETEN!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium NAGYON SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTÖK MINDENKIT A 9. ÉVFOLYAMOS DIÁKJAINK SZÜLEINEK TARTANDÓ ÉRTEKEZLETEN!"— Előadás másolata:

1 Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium NAGYON SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTÖK MINDENKIT A 9. ÉVFOLYAMOS DIÁKJAINK SZÜLEINEK TARTANDÓ ÉRTEKEZLETEN!

2 LEGFONTOSABB ELVÁRÁSOK  Kulturált megjelenés - tiszta, nem hivalkodó öltözet - tiszta, nem hivalkodó öltözet - ápolt, nem extrém hajviselet - ápolt, nem extrém hajviselet - szolid, nem méregdrága ékszerek és értéktárgyak (saját felelősségre) - szolid, nem méregdrága ékszerek és értéktárgyak (saját felelősségre)  Udvarias viselkedés - az iskola minden dolgozójának köszönni - az iskola minden dolgozójának köszönni - eszközöket, helyiségeket - eszközöket, helyiségeket rendeltetésszerűen használni rendeltetésszerűen használni - közlekedési szabályokat betartani - közlekedési szabályokat betartani  Folyamatos tanulás - minden tantárgyat tanulni kell (felmentési szabályok) - minden tantárgyat tanulni kell (felmentési szabályok) - a hiányzásokat („K” és az „S” bejegyzések jelentése) minél előbb pótolni (betegséget jelezni az osztályfőnöknek) - a hiányzásokat („K” és az „S” bejegyzések jelentése) minél előbb pótolni (betegséget jelezni az osztályfőnöknek) - felkészülés a szakmai- és tantárgyi versenyekre - felkészülés a szakmai- és tantárgyi versenyekre (MINDENKI TEHETSÉGES VALAMIBEN!) (MINDENKI TEHETSÉGES VALAMIBEN!)  Bekapcsolódni az iskola „DIÁKÉLETÉBE” Diákprogramok, szakkörök, edzések, stb. Diákprogramok, szakkörök, edzések, stb.

3 Egyéb szabályok Egyéb szabályok Ebéd: minden nap 12:00-14:40 között Menza befizetés: minden hónap 25-ig Kollégiumi befizetés: minden hónap 20-ig Játékok, szabadtéri tevékenységek: Házi Rend és a balesetvédelmi előírások betartása, megfelelő öltözet Ünnepségek: sötét nadrág (szoknya), világos felső, nyakkendő (jelvény) Elektronikus eszközök használata: órán csak engedéllyel (!!!), egyéb időben a többiek zavarása nélkül Fotó megjelenése az évkönyvben és a honlapon: nem kötelező (letiltó nyilatkozat)

4 Szakkörök Térítési díj: 200 Ft/óra Kedvezmény igényelhető az igazgatónak írásban benyújtott kérvénnyel:  szociális alapon (kereseti igazolás)  több szakkörre való jelentkezéskor  Korábbi versenyeredményekre (az adott tantárgyból országos szintű) való hivatkozással

5 Szakkörök Tantárgyi (15) Hangszeres (3) Színjátszó kör RajzFotoFilmklub Újságíró klub NyelvművelőKRESzÉnekkarAgyagozó

6 Edzések  Megalakul a DSE  1000 Ft/tanév a tagdíj  Sportági edzések: 1200 Ft/hónap (ingyenes kondi bérlettel, több sportág esetén is)  Kondi bérlet: 1200 Ft/hónap

7 Kosárlabda Kosárlabda (Nagy P.) Atlétika Atlétika (Pajor F-né) Sakk Sakk (Lengyel Cs.) Asztalitenisz Asztalitenisz (Cserny P.) Röplabda Röplabda (Jendrék G.) Labdarúgás (Fábián G.) Edzések

8 Jutalmazások, kitüntetések  Szaktanári, osztályfőnöki, igazgatói dicséretek (ellenőrző, napló)  Tantestületi dicséret  Kiváló Tanuló  Kitűnő Tanuló  Kiváló Sportoló  Kiváló Kollégista  Kiváló Műszaki Versenyző  Iskola Kiváló Népszerűsítője  Kiváló Tanulmányi Versenyző HÁZIRENDBEN SZABÁLYOZVA HÁZIRENDBEN SZABÁLYOZVA

9 Elmarasztalások, büntetések  Szaktanári  Osztályfőnöki  Igazgatói  Tantestületi  FEGYELMI ELJÁRÁS (pl. lopás, verekedés, drog)

10 TOVÁBBHALADÁSI SZABÁLYOK I.  Tanulmányi eredmény (maximum 2 tantárgyból lehet javító- vagy osztályozó vizsgázni)  A tankötelezettségi korhatár 16. életévig fog tartani az új Köznevelési Törvény szerint  Magatartás megítélése  Szakmai továbbhaladás választása főleg a 12. évfolyam után, de a hardver-elektronikán a 10. után is.  Második idegen nyelv  Fakultációk választása a 10. évfolyam után (vannak megkötések!)

11 TOVÁBBHALADÁSI SZABÁLYOK II. (nyelvi előkészítőben)  Gépészetre (9.b) és a hardver-elektronikára (9.f) bárki, de maximum 10-10 fő  Angol kéttannyelvű környezetvédelem-vegyészetre (9.g) és az angol kéttannyelvű informatikára (9.p) előnyben a „szakmaira” felvettek, de szakonként maximum 25 fő, a maradék helyre jöhetnek a „humánosok” és különbözeti vizsgával akár a „németesek” is  Angol kéttannyelvű-humánra (9.a) előnyben a „humánosok”, de maximum 28 fő, a maradék helyre jöhetnek a „szakmaisok” és különbözeti vizsgával a „németesek” is. Ide kerülnek besorolásra a 9.c-sek is.  Német kéttannyelvű –humánra (9.n) előnyben a 9.d- sek, de maximum 32 fő, a maradék helyre jöhetnek, a 9.sz-esek és a 9.e-sek is, de csak különbözeti vizsgával  Javaslom megnézni a honlapunkon a „SZAKONKÉNT RÉSZLETESEN” menüpontokat! A rangsorolás mindig a tanulmányi eredmény, a magatartás és az osztályfőnöki vélemény alapján történik

12 SZÜLŐI FELADATOK  Ellenőrző rendszeres megtekintése, havonta egyszer aláírása, hiányok számonkérése  Kapcsolattartás az osztályfőnökkel, szaktanárokkal (fogadóórák, szülői értekezletek, egyénileg egyeztetett időpontokra is van lehetőség)  Gyermekeink tevékenységének kontrolálása (Ne legyünk feltételek nélkül engedékenyek! Soha ne „falazzunk” a gyereknek!)

13 Ha tudnak segíteni, megköszönjük:  Felajánlás (Alapítványaink, beruházások, javítások, szállítások, rendezvények, stb.)  ADÓ 1%-a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola Oktatásfejlesztési Alapítványa Boronkay György Műszaki Szakközépiskola Oktatásfejlesztési Alapítványa10200919-32810602-00000000  Szakképzési Alap CENTROSZET-nek (ezzel iskolánknak) történő utalásával (vállalkozók, cégekben befolyásos emberek). A szerződésminta letölthető az iskola honlapjáról a CENTROSZET menüpontból A szerződésminta letölthető az iskola honlapjáról a CENTROSZET menüpontból boronkay.vac.hu

14 KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! http://boronkay.vac.hu


Letölteni ppt "Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium NAGYON SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTÖK MINDENKIT A 9. ÉVFOLYAMOS DIÁKJAINK SZÜLEINEK TARTANDÓ ÉRTEKEZLETEN!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések