Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Különös teremtmények Soós Alexandra.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Különös teremtmények Soós Alexandra."— Előadás másolata:

1 Különös teremtmények Soós Alexandra

2 Előzmény A Gatlin nevű kisvárosban újonnan érkező Lena Duchanes hamar felkelti Ethan Wate érdeklődését. A fiú elvágyódik a szerinte reménytelenül unalmas városkából,ám rövid időn belül annyi izgalom zúdul rá amennyire sosem számított:Lena ugyanis természet feletti képességekkel bír.Lena és Ethan bimbózó szerelmét Lena családjának sötét öröksége veszélyezteti,és a lány igéző,akinek a 16. szülinapján örökre eldől:a Fényé vagy a Sötétségé lesz-e,a jó vagy a gonosz oldalára áll-e.

3 Az írókról Kami Garcia Margaret Stohl
Csak úgy mint Amma,nagyon babonás és mint minden tiszteletre méltó házi asszony,maga készíti a süteményeit,és sosem vesz mélyhűtött réteslapot. Vannak rokonai az AAFL-ben, de még nem vett részt egy újrajátszáson sem. Kami a George Washington Egyetem halgatója volt,és tanári diplomát szerzett. Kisgyerekek és tinédzserek számára szervez olvasóköröket Margaret Stohl Nagyon hasonlít Lenához, őt is az írás mentette meg a nagyobb zűröktől tizenöt éves kora óta. Sok népszerű videójáték tervezője, két kutyája és kedvenc karakterei után kapta a nevét: Zerda és Kirby. Margaretet az Amhers és a Yela egyetemeken kötelezte el magát. Az amerikai irodalom mellett, mester fokozatát angolból szerezte a Stanfordon

4 Kim Garcia Margaret Sthol

5 Szereplők Lena Duchnanes Etan Wate Macon Ravenwood Ridly Duchanes Mrs. Lincoln Amma Link Amily Asher Aunt Del

6 Versek és Idézetek „Volt egy átok. Volt egy lány. És a végén
Ott volt egy sírgödör” „Ki vagyok én” „Hozz fényt a sötétségbe” „Tizenhat hold, tizenhat éj Tizenhat éve rettegve félsz Tizenhat álmod sírtam tele S csak hullunk hullunk a semmibe”

7 Olvasói vélemény Bizony ez a könyv is azok közé a kötetek közé tartozik, amik már hosszú hetek (hónapok?) óta a polcomon csücsülnek, de valamiért mindig beelőzte őket más, izgalmasabbnak ígérkező, vagy egyszerűen csak frissebb kiadású regény.  Aztán néhány hete kiadták a könyv alapján megrendezésre kerülő film előzetesét, és újra éreztem magamban a késztetést: ezt olvasni kell. Írta egy olvasói blog a: roni-olvas.blogspot.hu oldalon

8 A filmről 2009-ben Margaret Stohl valamint Kami Garcia gondoltak egyet, és piacra dobtak egy olyan regényt (majd még további hármat), ami sikeresen ötvözte mindkét nagy sikerű széria legjobb elemeit, ennek köszönhetően remek fogadtatásra talált, és a bevételeket látva azért sem kellett elkezdenünk aggódni, hogy az írók hamarosan éhezni kezdenének. Hollywood lecsapott a sztorira, fogtuk is a fejünket, minek nekünk egy új Alkonyat, még a régit sem hevertük ki, ezúttal azonban az ember úgy jön ki a moziból, hogy nem érzi magát teljesen hülyének. És ez jó. Mert a casting során végre nem egy zombiarcú lányt tettek meg főhőssé, egy új pofikát,Alice Englertet tolnak az előtérbe, aki szerencsére tud is mit kezdeni a feladattal, míg párja, egyik kiskedvence, a végtelenül idegesítő Alden Ehrenreich lett, akit ugyan néha szeretnénk megcsapkodni egy tizenhárom kilós büdös lazaccal, de annyira nem szörnyű, hogy vissza akarjuk követelni a jegy árát.

9 Alden Ehrenreich(Ethan Wate)
Főbb szereplők Alden Ehrenreich(Ethan Wate)

10 Alden Ehrenreich

11 Hülyüléssel a csúcsra!!! Sok olyan fiatal sztár rohangál Hollywood utcáin, akik a puszta szerencsének köszönhetik,hogy valaki felfedezte őket- de azt nem sokan mondhatják el magukról hogy maga Steven Spilelberg figyelt fel rájuk. Aldennel viszont pont ez történt! Még 14 évesen készített egy poénos videót, amiben „betört” az egyik haverja házába, felpróbálta a csaj ruháit, és össze-vissza baromkodott a szobájában. Ezt lejátszották a lány egyik szülinapi buliján,ahol a legendás rendező is jelen volt . Spielberg annyira oda volt a srác tehetségéért hogy azonnal összehozta őt a Dream Works vezetőivel. Hát,igen,aki jókor van jó helyen….

12 Alice Englert (Lena Duchanes)

13 Alice Allegra Englert június 15-én született Sidney-ben, Ausztráliában. Édesanyja az Új-Zélandon született, ausztrál, Oscar-díjas rendezőnő, Jane Campion, édesapja Colin David Englert filmkészítő. Van egy öccse, Gabriel, akivel féltestvérek. Alice Sidney-ben nőtt fel, és azokon a helyeken, ahová édesanyját vezette a munkája. "2012-ben Elle Fanning oldalán főszerepet kapott a Ginger & Rosa című filmben. Még 2012-ben készült el egy romantikus időutazásos kalandfilm, a Singularity, melyet akkor a Cannes-i Filmfesztiválon mutattak be, mozipremierjére pedig 2013 őszén kerülhet sor. 2013-ban feltűnt az alacsony költségvetésű In Fear című horrorfilmben. Megkapta Lena Duchannes szerepét egy természetfelettien romantikus filmben, a Lenyűgöző teremtményekben, mely Kami Garcia és Margaret Stohl azonos című regényének filmes feldolgozása. Nem a színészkedés az egyetlen szenvedélye: Alice tehetséges énekesnő, dalszerző és költő, valamint gitáron is játszik

14 A film többi szereplője
Jeremy Irons (Macon Ravenwood) Emma Thompson (Mrs. Lincoln) Emmy Rossum (Ridley Duchaness) Thomas Mann (Link) Viola Davis (Amma) Kyle Gallner (Larkin) Zoey Deutch (Emily Asher) Margo Martindale (Aunt Del)

15

16 A Film Február 14-től a mozikban látható!!!!!

17 Második kötet Beautiful darkness

18 Bevezető A megrázó temetés után Ethan kénytelen azzal szembesülni,hogy a gyászoló Lena egyre inkább magába fordul,és szándékosan eltávolodik tőle. Ráadásul féltékenyen veszi tudomásul hogy megjelent a színen egy rivális: a rejtélyes természetfeletti lény:John Breed aki Ridley segítségével elhitetik Lenával hogy létezik egy Nagy Gát nevű hely ahol újra önmaga lehet. A lány így elszökik a gonosz párossal. Ám Ethan néhány aggasztó látomás valamint Linkkel a legjobb barátjával, Livvel az Őrzőtanoncal rájön hogy Lenát veszély fenyegeti, így Luccival(egy különleges sziámi macskával) elmennek hogy megmentsék. De hogy ez sikerül-e? A mikor egy Vérfalka liheg a nyomukban és az alattomos Serafine sem adta fel hogy a lányát a saját oldalára állítsa.

19 Ennyi!


Letölteni ppt "Különös teremtmények Soós Alexandra."

Hasonló előadás


Google Hirdetések