Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vérmérsékletem képekben

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vérmérsékletem képekben"— Előadás másolata:

1 Vérmérsékletem képekben

2 Vérmérséklet típusok Az embereket mindig foglalkoztatta a kérdés, hogy miért vagyunk különbözőek, miért reagálunk másként a ránk ható ingerekre, miért értelmezi két ember ugyanazt a helyzetet eltérően.

3 A temperamentum típus az emberi lény kimondottan személyes jellemvonásainak az összessége. Minden típusban olyan természetes és társadalmi sajátosságok rejlenek, melyek többé kevésbé kiegyensúlyozottak.

4

5 Szangvinikus temperamentum
A szangvinikus jókedvű, magabiztos és optimista ember. Szeret énekelni zuhanyozás közben, levélíráskor pedig minden mondat végére felkiáltójelet tesz!

6 Minden közeli barátjának becenevet ad
Minden közeli barátjának becenevet ad. Általában a bulik hangadóiként ismerik őt. Nagyon vonzó személyisége van, az emberek lebzselnek körülötte. Jól mesél és soha nem fogy ki a szavakból.

7 Ő a buli a bulikban! Jó humorérzéke van és imád emberek előtt lenni.

8 A szangvinikus ember engedékeny, jószívű, nyílt, fogékony, együttérző, segítőkész. Csehov "lelkecskémnek" nevezte el őket. Képtelenek elviselni mások szenvedését. Ha sír valaki, a "lelkecském" is készen áll a sírásra.

9 Őszinte és hiszékeny. Ez barátságában is észrevehető
Őszinte és hiszékeny. Ez barátságában is észrevehető. Nem haragtartó és nagyon rövid idő elteltével kér bocsánatot. Azonban könnyen haragra gerjed és nagyon hangos. Nyugtalan, nem lehet rá számítani és a jelenért él.

10 Szereti a tartós, szoros barátságokat, de nehezen nyíl meg mások előtt és elővigyázatos mások bizalmával kapcsolatban. Értékeli barátait és szeret apró örömöket szerezni nekik.

11

12 Munkakerülő, inkább beszél, mint dolgozik
Munkakerülő, inkább beszél, mint dolgozik. Megfeledkezik kötelezettségeiről és szervezetlen. . Nehéz neki befejezni azt, amit elkezdett és könnyen elveszti magabiztosságát. Nem tervez a jövőre. Hajt a népszerűségre és az elismerésre. Kihasználja az új lehetőségeket és keresi az új kihívásokat.

13 De igazán csak azt a feladatot végzi el pontosan, amely érdekli, amihez ért vagy éppen amihez akkor van kedve. Nagyra értékeli a színházat és a művészeteket.

14

15 Munkahelyén a szangvinikus lelkesít és motivál másokat a feladat elvégzésére. Vezető típus, szeret a figyelem középpontjában lenni.

16 Szeret önkéntes munkákat vállalni. Lelkes és szereti az embereket
Szeret önkéntes munkákat vállalni. Lelkes és szereti az embereket. Sikeresen rávesz másokat arra, hogy csatlakozzanak hozzá. Szinte kötelességének érzi, hogy másokon segítsen. Ez örömöt okoz neki és elégedetté teszi önmagával szemben.

17 Törekszik kitűnni egyediségével, és színt vinni egy közösségbe
Törekszik kitűnni egyediségével, és színt vinni egy közösségbe. Szereti feldobni a hangulatot és jókedvre deríteni társait.

18 Nagyon is kimutatja érzelmeit
Nagyon is kimutatja érzelmeit. Van, akiknek túl boldognak, felszínesnek tűnik. Érzelmek alapján dönt és könnyen elvonható a figyelme.

19 Utálja az egyedüllétet és kiakad, ha nem lehet a figyelem központjában
Utálja az egyedüllétet és kiakad, ha nem lehet a figyelem központjában. Párkapcsolatokban a barátságossága félreérthető, komolyabb érdeklődésnek tűnhet.

20 Gyakran sírva fakad egy film nézése vagy egy regény olvasása közben, annyira átéli annak tartalmát. Az ilyen ember nagyon szereti a gyerekeket és az állatokat, imádja másokkal "megosztani örömét és bánatát"

21 A szangvinikus szülői feladatát is lelkesen teljesíti
A szangvinikus szülői feladatát is lelkesen teljesíti. Mindent megtesz, hogy gyermekének szép jövőt biztosítson és ne kövessen el hibákat a nevelésben.

22 Igyekszik rengeteg időt gyermekével tölteni és mindig a kedvében járni, még akkor is, ha gondolatai és problémái nem engednék.

23 A szangvinikus ember mindig valami új fajta időtöltést talál ki, kreatív, színes. Mindig jó benyomást kelt és mutatós kezdeteket szeret alkotni a rá bízott programoknak. Imádja a bókokat és a spontán dolgokat. Öntelt és naív. Nagyon jól tud mentegetőzni.

24 Nem emlékszik az emberek neveire, de végtelenségig tud beszélni triviális dolgokról. Beszélgetésekben dominálja a többieket, beleszól és nem figyel arra, amit a másik mond. Szeret mások helyett válaszolni. Többször ismétli a történeteit és a vicceit. Egyedi személyiség.

25 Források: Készítette: Soós Edina


Letölteni ppt "Vérmérsékletem képekben"

Hasonló előadás


Google Hirdetések