Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MÁV Kórház Ortopéd - Trauma Osztályán

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MÁV Kórház Ortopéd - Trauma Osztályán"— Előadás másolata:

1 MÁV Kórház Ortopéd - Trauma Osztályán
IV. NEMZETKÖZI Bio-Electro-Mágneses-Energia-Reguláció KONGRESSZUS Budapest, június 9. BEMER és Fizioterápia kombinációja MÁV Kórház Ortopéd - Trauma Osztályán

2 BREMER és Fizikoterápia kombinációja
BEMER terápia: az alacsony frekvenciájú pulzáló mágneses tér fokozza a szervezetben a mikrocirkulációt, ezzel elősegítjük az önregenerációs folyamatokat. A páciens hatékonyabban reagál a hagyományos fizikoterápiás kezelésekre. - A komplex terápia alkalmazásával, BEMER+Elektroterápia+Masszázs kombinációk hatására gyorsabbak a gyógyulás fázisai. Mindig a szervezet állapota határozza meg a teendőnket.

3 BEMER és Fizikoterápia kombinációja
T.L.51év Mindkét Achillex, sarok.

4 BEMER és Fizikoterápia kombinációja T.L.51 év
Jobb oldali lábdeformitások, melyek Heide Medin kor miatt alakultak ki. Gyermekkorban korrectiós műtét történt. Az utóbbi fél évben jelentős fájdalmak jelentkeztek mindkét alsó végtagon, terhelhetősége csökkent, izomgörcsök jelentkeztek. Bal alsó végtagot különösen fájlalja feltehetően a túlterhelés miatt. Státusz: Mindkét csípő izület mozgásai beszűkültek, főleg abductio, rotatio, a térd izületben folyadék nem tapintható. Jobb oldali Achilles köteges, nyomás érzékeny, a felső ugróizületi mozgás csak néhány fok, lóláb állás. Calcaneus varus állásban. Többszörös kalapácsujj, mindkét oldalon bütyökképződés.

5 BEMER és Fizikoterápia kombinációja T.L.51
RTG: Coxarthrosis, arthrosis talocruralis et subtalaris, Achilles in calcificacio látható, továbbá a jobb femuron a kis trochanter alatt a felső harmadban exostosis szerű képlet. DG: St.post. Morbus Heine-Medin. Pes eguinovarus l.d. Contractura Achillei l.d. Arthrosis et contractura art. talocruralis l.d. Pedes plani. Hallux valgus l.u. Dig.mall II-IV ped l.u. Coxarthrosis l.u.

6 BEMER és Fizikoterápia kombinációja T.L.51
Panaszai miatt javasolt: Ortopéd cipő rendszeres viselése. Az alsó végtagok megterheléses fájdalmai miatt fizikótherápiára utalva, contractura oldása céljából. BEMER mellett ultrahangot +iontoforézist+masszázst alkalmaztam. Példa az elektroterápia+BEMER matrac kombinációjára >>>>

7 BEMER és Fizikoterápia kombinációja T.L.51
10 komplex kezelés után a contractura oldódott, fájdalmai enyhültek. Sarkát megfelelően tudta nyújtani. Példa: Elektroterápia+BEMER intenzív matrac kombinációjára. >>>>>

8 BEMER és Fizikoterápia kombinációja
SZ. L-né. 61 év. bal kéz III. pattanó ujj.

9 BEMER és Fizikoterápia kombinációja SZ. L-né 61 év Bal kéz III
BEMER és Fizikoterápia kombinációja SZ. L-né 61 év Bal kéz III. pattanó ujj. -Bal kéz III. ujj extensiókor pattan, fájdalmas. -Tenyere duzzadt, ökölbe szorítás nehezített.

10 BEMER és Fizikoterápia kombinációja SZ. L-né 61 év Bal kéz III
BEMER és Fizikoterápia kombinációja SZ. L-né 61 év Bal kéz III. pattanó ujj. Panaszai miatt 2007 januárjában ínhüvely behasítás történt. Márciusban ismételt panaszok miatt jelent meg ambulanciánkon. Bal kéz III. ujjának izületében contractura, tenyéri duzzanat, mely nyomásra fájdalmas.

11 BEMER és Fizikoterápia kombinációja SZ. L-né 61 év Bal kéz III
BEMER és Fizikoterápia kombinációja SZ. L-né 61 év Bal kéz III. pattanó ujj. Panaszai miatt fizikoterápiára utalták. Komplex terápiát alkalmaztam, melynek következtében a tenyéri duzzanat csökkent, ökölbe szorítása fájdalmatlan. Ujját könnyebben nyújtotta. Elektroterápiát, ultrahangot, BEMER matracot és intenzív párna applikátort egyszerre alkalmaztam.

12 Példa: >>>>>>>>
BEMER és Fizikoterápia kombinációja SZ. L-né 61 év Bal kéz III. pattanó ujj. Példa: >>>>>>>> BEMER matrac + intenzív párna applikátor + elektroterápia kombinációjára.

13 BEMER és Fizikoterápia kombinációja
Jobb csukló S.M. 17 év sportoló.

14 BEMER és Fizikoterápia kombinációja jobb csukló S.M. 17 év
A fiatal ember 6 éve kajakozik. Jobb csukló fájdalommal jelentkezett ambulanciánkon. Egy hete álltak fenn panaszai. Alkarja csuklója kissé duzzadt, mozgatásra fájdalmas. DG: Tendovaginítis carpi l.d. Példa:BEMER+elektoterápia kombinációjára >>>>>>>>>

15 BEMER és Fizikoterápia kombinációja jobb csukló S.M. 17 év
10 alkalommal kapott komplex terápiát. Elektromos kezelést masszázst + BEMER matracot és intenzív párna applikátort. A kezelések alatt ment a BEMER terápia. 6. kezelés után a duzzanat megszűnt, az edzéseket folytathatta. 10. kezelés után a csukló teljes mozgásra sem volt érzékeny. Példa: BEMER intenzív párna appl. +elektroterápia kombinációjára. >>>>>>>>>>>

16 BEMER és Fizikoterápia kombinációja
Mindkét térd B.N-né 62-év

17 BEMER és Fizikoterápia kombinációja Mindkét térd+Lumboishialgiás panaszok M. B-né 75 év.
A betegnek 2006 novemberben jobb oldali szánkó protézist tettek a térdizületébe, igen nagyfokú fájdalom és mozgáskorlátozottság miatt. A közben fellépő belgyógyászati betegsége következtében, izületeit nem tudta kellőképpen tornáztatni, mozgatni, s így mozgásterjedelme beszűkült.

18 BEMER és Fizikoterápia kombinációja Mindkét térd+Lumboishialgiás panaszok M. B-né 75 év.
Az osztályunkra nagyfokú térd-izületi valamint lumboishialgiás panaszokkal vették fel. Sokszor előfordul, hogy a protézisek beültetése során a szervezett nehezen tud alkalmazkodni a megváltozott statika iránt. Itt is komplex fizikoterápiát alkalmaztam. A lumbális területre fájdalom csillapító elektroterápiát, míg a petyhüdt quadricepsekre ingerterápiát, miközben működött a BEMER matrac, s utána pedig a térdekre az intenzív párna applikátort használtam. Példa: a felhelyezésre. >>>>>>>

19 BEMER és Fizikoterápia kombinációja Mindkét térd+Lumboishialgiás panaszok M. B-né 75 év.
A tíz komplex terápia után a beteg egy bottal /csak a biztonságos járás miatt/ fájdalom mentesen, örömmel távozott az osztályunkról. Példa: Lumboiscialgiás betegnél BEMER+ elektroterápia kombinációjára. >>>>>>

20 BEMER és Fizikoterápia kombinációja
Herpes Zoster D.K.nő. 36 év

21 BEMER és Fizikoterápia kombinációja D.K. nő 36 év.
Torna közben hátizma megrándult, kisugárzó fájdalma nincs, a fájdalom légvételre nem fokozódik, de éjszakai nyugalmát erősen zavarja. A jobb VII-VIII. borda táján a scapuláris vonalban az intercostalis izomzat rendkívül nyomásérzékeny. A fent nevezett terület izmaiba localisan Lidocain infiltratiót kapott, melynek hatására nem csillapodott a fájdalom. Az eddig kapott analgeticumok sem segítettek. Az igen nagy fájdalom miatt bőrgyógyászatra utalták, herpes vírus gyanúja miatt. Vél: bőrelváltozás ugyan nem áll fenn, csak dermatóma érzékenység, Telvirant kapott.

22 BEMER és Fizikoterápia kombinációja D.K. nő 36 év
A nagyfokú fájdalom miatt Interferenciát és BEMER terápiát kapott egyszerre. A NEMEC-féle Interferenciát már évek óta használjuk, mivel az érzékeny bőr területet nem irritálja, az áram könnyen behatol a test mélyébe és mert erősen hatnak az idegpályákon a ganglionokon át a simaizmok tónusára. Mivel a BEMER már az első perceken belül megindítja a mikrocirkulációt, így a szervezet jobban ellazul, ezáltal erősíti a fizikoterápiás kezelések hatását.

23 BEMER és Fizikoterápia kombinációja D.K. nő 36 év
A páciens a második naptól kezdve, már könnyebben aludt, fájdalmai csökkentek. Lényegében 6 kezelés után már jól volt. Hólyagos kiütés mindössze csak egy jelentkezett. A kombinált kezelésnek köszönhetően a páciens 10 kezelés után panaszmentes. Példa: Elektroterápia +BEMER kombinációjára.

24 BEMER és Fizikoterápia kombinációja
Mindkét térd: B.N-né 62-év

25 BEMER és Fizikoterápia kombinációja B. N-né 62 év
A beteg tűrhetetlen erős fájdalommal jelentkezett osztályunkon. A jobb térd belső izületi rése még tapintásra is fájdalmas. Flexionál itt fokozódott a fájdalom. Teljes nyújtásból kb. 80 fok flexió. Mindkét csípő izületi mozgása szabad. Baloldalon totál térdprotézis a medialis tibia condylus környéke érzékeny.

26 BEMER és Fizikoterápia kombinációja B. N-né 62 év
A nagyfokú fájdalom miatt jobb oldali térd arthroscopiára, bal térd fájdalma miatt fizikoterápiára vettük fel az osztályra. Már az első naptól kezdve BEMER-th át kapott. Összehasonlítva a csak fizikoterápiában részesült hasonló betegekkel: a javulás gyorsabb és hatékonyabb volt.

27 BEMER és Fizikoterápia kombinációja B. N-né 62 év
BEMER matracot és párna intenzív applikátort alkalmaztam mindkét térdre, a protézises térd quadricepsére ingerterápiát, hogy az izmot erősítsem. Cryos gyógynövényes pakolásokat kapott a protézises térdre.

28 BEMER és Fizikoterápia kombinációja B. N-né 62 év
Az elektromos kezelések a cryos masszások, pakolások BEMER komplex terápia következtében a beteg gyorsabban felgyógyult ill. stabilizálódott a korábbi tapasztalatokhoz képest. 10 kezelés ill. egy arthroscopos műtét után, a beteg fájdalom nélkül, gyógyultan távozott az osztályunkról.

29 BEMER és Fizikoterápia kombinációja B. N-né 62 év
Példa az elektroterápia + BEMER matrac + intenzív párna applikátor alkalmazására.

30 BEMER és Fizikoterápia kombinációja
A néhány kiválasztott esettanulmány 7 hónap komplex terápia (BEMER+FIZIKÓ kombinációja) több mint 100 betege alapján történt. A BEMER és a FIZIKOTERÁPIA együttes alkalmazása lényegesen meggyorsította a betegek felépülését, közel felére, 2/3-ára csökkentette a gyógyulási folyamat idejét. Az összehasonlítás alapja: több mint 20 éves fizikoterápiás szakmai gyakorlat tapasztalata. Köszönöm megtisztelő figyelmüket: Ács Ildikó A


Letölteni ppt "MÁV Kórház Ortopéd - Trauma Osztályán"

Hasonló előadás


Google Hirdetések