Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hilltop Neszmély Borászat

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hilltop Neszmély Borászat"— Előadás másolata:

1 Hilltop Neszmély Borászat

2 Neszmélyi Borvidék É-Dunántúl – Vértes, Gerecse, Bakony, Pilis lankás dűlőin terül el Északról Duna határolja 1500 ha területű borvidék történelmi borvidék napsütötte borvidék 2200 óra/év középhőmérséklet: 10 fok löszös, meszes talaj

3 Hilltop Neszmély Borászat
alapítása: 1991 vállalat tulajdonosai: 4 magyar magánszemély főtevékenység: szőlőtermesztés borkészítése borkereskedelem vendéglátás - szőlőterület nagysága: 560 ha - Neszmélyi borvidék: 400 ha - Szekszárdi borvidék:160

4 Termesztett szőlőfajták:
Chardonnay, Sauvignon blanc, Pinot gris, Fűszeres Tramini, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Királyleányka, Sárgamuskotály, Olaszrizling Kékfrankos, Kékoportó, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc Főbb piacok: Nagy Britannia Magyarország Japán USA Skandinávia Kína

5 Termesztett szőlőfajták I.
Fajta Nettó hektár Termőterület Bíbor kadarka 0,88 Bátaszék Cabernet franc 6,8 Cabernet sauvignon 23,1237 Chardonnay 2,7 Kékfrankos 16,0003 Kékoportó 5,5 Malbec 4,5 Merlot 49,4 Olaszrizling Vegyes vörös 1,17 Bianka 4,4 Neszmély 59,85 Chenin blanc 5,44 Cserszegi fűszeres 11,47

6 Termesztett szőlőfajták II.
Fajta Nettó hektár Termőterület Hárslevelű 4,16 Neszmély Irsai Olivér 7,08 Királyleányka 18,54 Olaszrizling 7,25 Rizlingszilváni 4,24 Sárga muskotály 10,85 Sauvignon Blanc 42,08 Szürkebarát 57,37 Tramini 19,51 Alibernet 1,995 Kocs Cabernet Sauvignon 0,5 Chardonnay 74,5969 Cserszegi Fűszeres 0,7136 3,93

7 Termesztett szőlőfajták III.
Fajta Nettó hektár Termőterület Irsai Olivér 7,5475 Kocs Nektár 3,49 Pinot Noir 14,78 Sauvignon Blanc 10,468 Szürkebarát 18,59 Tramini 3,13 Chardonnay 15,45 Kesztölc Merlot 24,63 2,27

8 Díjak Kamocsay Ákos: Hilltop Borászat: Borversenyek
1997: Angliában ‘Év borásza’ díj 1999: Magyarországon ‘Év bortermelője’ díj Hilltop Borászat: 2004: ‘Év pincészete’ és ‘Magyarország kiváló Pincészete’ díj Borversenyek - Vinagora-n, Országos Borversenyeken számos aranyérem

9 Főbb adatok - Ültetvények kora: telepítés éve 1994-2004 között
- Ültetvények nagysága: 560 ha - Szőlőtermés mennyisége: 5-7ooo t/év - Borászat befogadóképessége: hl két telephelyen - Palackozó üzem: 6000 palack/óra -Jelenlegi borforgalom : hl/ év - elsősorban palackban (Forgalmi potenciál: hl/év) Technológia: korszerű, reduktív - teljeskörű, modern gépesítéssel Neszmély : 124 kóracél tartály ( hl)

10 Borászat kapacitásai I.
Neszmély Borászati üzem Császár borászati üzem Bátaszéki feldolgozó nap/tonna Szőlő feldolgozó kapacitás 60 ebből fehér 30 20 ebből rose ebből vörös - hl/szüreti időszak Erjesztő kapacitás 20 000 17 000 10 000 6 500 4 000

11 Borászat kapacitásai II.
Neszmély Borászati üzem Császár borászati üzem Bátaszéki feldolgozó hl Tároló kapacitás 37 000 41 600 - ebből kóracél 38 000 ebből ászokhordó 3 000 ebből barrique 600 Hűtési kapacitás 25 000 10 500 ebből tartályhűtés 15 000 ebből teremhűtés 10 000 egyéb hűtési lehetőség palack/óra Palackozás 6 000

12 Minőségbiztosítás BRC tanúsítvány:
BRC Global Standard for Food Safety: élelmiszer-előállítók számára ír elő követelményeket Érvényességi idő: 1év

13 Hilltop borcsaládok I. Standard borcsalád II. Hilltop borcsalád
III. Prémium borcsalád IV. Art borcsalád

14 Boraink főbb jellemzői
reduktív technológiával készülnek főként könnyű, gyümölcsös, üde, friss borok szép évjáratokban hordós érlelés is jellemző egyes területeken: - testes, zamatgazdag fehérborok - elegáns vörösborok

15 Hilltop Borhotel és Étterem
300 hektár szőlő ölelésében 8 db 2 ágyas szoba több mint 200 férőhelyes étterem 35 km hosszanti Duna - panoráma szabadtéri úszómedence borkóstoló programok kiváló rendezvény helyszín esküvő céges rendezvények szabadtéri rendezvények szüreti programok


Letölteni ppt "Hilltop Neszmély Borászat"

Hasonló előadás


Google Hirdetések