Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy távkapcsolat eseményei,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy távkapcsolat eseményei,"— Előadás másolata:

1 Egy távkapcsolat eseményei,
avagy a Tudat kielégítése... (Internetes kapcsolatok) részletek Berki Erika írásából

2 Már a megismerkedés is fordítottja a normálisnak,
mert nem a személyes találkozással kezdődik, nem a fizikai vonzalom, vagy a szimpátia az első, hanem először a TUDAT lesz kielégítve! Nem szívből, hanem agyból jön inkább, mert nincs szemkontakt, ellenőrizhetetlenek az infók egy bizonyos szintig, vagyis nagyon könnyű kialakítani a „tökéletes” kapcsolatot. Ugyanannyira valóságnak élik meg az ilyen kapcsolatot, mint a személyes találkozás útján történőt, mert bizonyos érzéseket, így is ugyanolyan formában él meg az ember, mint a féltékenység, a sírás, vagy éppen, az öröm.

3 Pontosan azért, mert a másik felet egyáltalán nem ismerjük!
Mivel, lehetőség van számára azonos érdeklődésű emberre rákeresni, nem kell nagyon sokat reszkírozni. Azt sem, hogy a „gondosan” kiválasztott ember milyen, mint ahogy az életben az első találkozásnál. Egy idegennel mindig „könnyebb” megosztani mindent önmagunkról, nem gondolva arra, hogy ez a visszájára is fordulhat. Pontosan azért, mert a másik felet egyáltalán nem ismerjük! És hosszútávon sem derül ki, hogy milyen is ő valójában!

4 nem kell összehangolódni!
A szavak mögé olyan jelentéstartalmat képzel el az ember, amit csak akar. Azt hallasz, amit csak szeretnél, és olyan érzéseket teszel bele, amilyet csak szeretnél! Itt jön be a képbe az ÁLMODOZÁS, ami mögé nem merülnek fel anyagi-, vagy más jellegű problémák, mert csak beszélgetnek a vágyaikról. Nincsenek nehézségek, nem kell összehangolódni!

5 már a SZERELEM érzéseként élhetnek meg!
Előfordulhat az is, hogy elmélyülhet egy ilyen kapcsolat attól, hogy nem szégyelli az ember megosztani, az egyébként „szemtől szemben soha ki nem mondaná” dolgait. Ez egy idő után, olyan lelki összetartozás érzését keltheti, amitől kialakulhatnak mélyebbnek hitt érzések, amit egy rövid idő után, már a SZERELEM érzéseként élhetnek meg! Mindez, sajnos önámítás és önbecsapás! Hosszú távon meg egyenesen sötét verem! Sajnos, az egyén láthatatlanul vakká válik, azt a sötétséget a mindennapokban egy parányi fény sem éri el! miközben ő azt látja, hogy fényárban úszik,

6 Melyben egyre szebbek a mindennapok, mert nem kell
A csapda az, hogy az „Élet” a felek számára, már csak a képzelet világában „él”. Melyben egyre szebbek a mindennapok, mert nem kell szembenézni a nehézségekkel. A vágy, mellyel a Tudat folyamatosan táplálkozik, már óriási méreteket ölt, nem észrevéve azt, hogy éppen, LELKET ÖL! Hiszen a TUDAT csapdája, a LÉLEK halála!

7 Ezt nevezem én KÁPRÁZATNAK!
És a vélt valóság, melynek határtalansága egyre szorosabban gúzsba köti az egyént, amely idővel csak a monitor másik oldaláig ér el, egy dobozban van, lekorlátolva! Ezt nevezem én KÁPRÁZATNAK! De hol a VALÓSÁG???

8 De hol a VALÓSÁG??? Hová tűnt mára a személyiség varázsa? Hol vannak a megismerkedés mindennapjaiban töltött élmények? Megfosztja önmagától az egyén a pillanat erejét, mellyel a rég keresett személyt felismerni véli. Ez egy megfoghatatlan érzés, melyet jelként kellene felismernie. Feladata, hogy felfigyeljen, a számára ismeretlen személyre!

9 Ez mindenkinél más jelzéssel bír, de az érzések hasonlóak:
van, akit a szem mélysége, vagy éppen az arc kedvessége, vonásai, akár a bokája látványa hoz izgalomba. Vagy, ha tetszik, a kiszemelt személy kisugárzása, netán visszahúzódó, csendes lénye. Van akit, éppen elesettsége, vagy esetlensége hoz lázba. Valakit a hangja csengése ejt rabul ...

10 a TUDAT kielégítéséről szólnak!
…kinél a vágy, mely az érdeklődés motorját indítja be, ami repíti tovább a megismerés mélysége és határtalansága felé, minden egyes nappal közelebb kerülve egymáshoz. Vagy az elesettnek tűnő, szárnyaszegett madárka megmentésén keresztül igyekszik, közelebb kerülni a KEDVESHEZ...   Mindezek apró jelek: a LÉLEK ÜZENETEI, az ÉLET ÜZENETEI, melyek, NEM a TUDAT kielégítéséről szólnak!

11 UGYE??? És még számtalan, apró pillanat élmények érik az embert,
És hol vannak a megismerkedés mindennapjaiban töltött élmények? Amikor alig várják, hogy egymás kezét megfogják, hosszasan egymáshoz simuljanak, aztán csicseregjenek az aznapi, már megélt élményekről... És még számtalan, apró pillanat élmények érik az embert, minden egyes percben. Mindenki más élményről számolna be… UGYE???

12 Ez a nagybetűs ÉLET! És pont a fűszerezést vesszük el magunktól?!...
Mindennap másképp éljük meg az érzelmeket, együtt és külön is. Ez a mágnes, mely előrerepíti a lelkeket, párokat, a CSALÁD stabil alapjait jelentené a mai világunkban! Az együtt, lassan felépített, felelősség egymásért való felvállalása, anyagi természetű feladatok, egyik fontos alappillére a CSALÁD megalapozásának! Az idő megnyitja a szemet akkor, ha az ÉLET mindennapjaiban, EGYÜTT felvállalva élik az életüket. Ez a nagybetűs ÉLET! És pont a fűszerezést vesszük el magunktól?!...

13 www.jelkep.com Egy távkapcsolat eseményei,
avagy a Tudat kielégítése... (Internetes kapcsolatok) részletek Berki Erika írásából A teljes írást a oldalon olvashatjátok! Még több írásért kattints az alábbi linkre:


Letölteni ppt "Egy távkapcsolat eseményei,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések