Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Milyen lesz a világ 40 év múlva?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Milyen lesz a világ 40 év múlva?"— Előadás másolata:

1 Milyen lesz a világ 40 év múlva?
A 40 éves Világgazdaság felmérése 40, 40 éves menedzser körében

2 1. Milyen lesz az irodája? olyan mint ma, csak több technikával felszerelve 14% mozgó irodája lesz, vagyis ott dolgozik a cégen belül, ahol éppen akar 20% nem is lesz irodája, a telekommunikáció segítségével irányítja a munkatársait 30% kreatív válaszok 36% Nem lesz olyan, hogy iroda. Problémákhoz és lehetőségekhez rendelt találkozási pontok lesznek. Az információ áramlása akadálymentes lesz, tartalma mindenki számára elérhető a Földön és azon túl is. Minden be lesz építve a bőrünk alá és speciális kontakt lencséinken szörfölünk a neten vagy nézzük a híreket 3D-ben. Lesz irodám, de csak akkor megyek be, ha egy kicsit egyedül akarok lenni.

3 2. Hány órát fog dolgozni egy átlagos munkanapon?
ugyanannyit amennyit ma 50% kevesebbet többet 0% 3. Mit csinál a szabadidejében? ugyanazt, mint ma 64% egészen mást 36% A Holdon fogok aerobic edzéseken pattogni. Lékhorgászok a Marson (azt tudjuk, hogy jég van). Szeretek vadászni. De az állatvilágot már nem lesz illő pusztítani. A sportvadászok fácánra és nyúlra tökéletesen hasonló robotokra fognak vadászni a természet lágy ölén. Antigravitációs siklót vezetek.

4 4. Honnan tájékozódik a világ eseményeiről?
írott sajtó 23% TV, rádió online 77% Az információs klubtagságon keresztül - a kapcsolatépítő portáloknak ez az egyik fontos tevékenységévé válik. Az írott sajtó saját e-papír újságra letöltődő tartalommal működik, plusz lesz még gondolatátvitel is, az online-hoz vagy TV/Rádióhoz kapcsolódóan. Beépített implantokon keresztül nálam lesz minden információ és a pillanatnyi gazdasági döntések órákról percekre rövidülnek. Minden reggel úgy ébredek, hogy egy furmányos szerkezet az előre kiválasztott címkék szerint "betáplálja a memóriámba" a szükséges híreket! Mindenkinek saját információs zónája/bankja lesz, ahová maga válogat tartalmat az összes információs forrásból.

5 Köszönjük, Önök udvarias emberek 
5. Ott lesz-e a VILÁGGAZDASÁG a tájékozódási forrásai között? Igen, nyomtatott és online formában is 36% Igen, de csak online 64% nem 0% Köszönjük, Önök udvarias emberek 

6 6. Mely országok lesznek politikailag a világ nagyhatalmai?

7 7. Mekkora szerepe lesz az ENSZ-nek a világpolitikában?
akkora, mint most 14% nagyobb, mint most 26% kisebb mint most 60% Csak reménykedem, hogy sokkal nagyobb: ha a környezetvédelem vagy a szegénység elleni küzdelem nem válik világszintű üggyé, akkor úgyis édes mindegy. Kisebb, tekintve hogy a "világ" nagyobb lesz. Nem lesz ENSZ. A nemzetek politikai szerepét másodrangúvá fogja tenni a mai közösségi networking oldalakból kinövő nemzetközi politikai erő, amelyből megalakul az első világkormány. Legfőbb feladata az emberiség hosszú távú túlélésének és prosperálásnak biztosítása lesz

8 8. Mi jellemzi az EU szerepét?
ugyanolyan lesz, mint most 20% kisebb befolyása lesz, mint most nagyobb befolyása lesz a világpolitikában, mint most 60% Az egész EU múzeum lesz, ha még létezni fog, élő múmiákkal. :-) Öregek otthona válik belőle. Az EU évtizedek alatt sem lesz képes ütőképes politikai egységet alkotni. Szabadpiaci mechanizmusai azonban jól működnek majd.

9 9. Hány tagja lesz az EU-nak?
több, mint 30 ország 71% kevesebb, mint most 12% ugyanannyi, mint most, azaz 27 ország 0% nem tudja, egyéb 17% Az EU Oroszországgal alkot majd egységet és szövetségben Amerikával Kína ellensúlyát képezi majd. Mindennek azonban egyre kevesebb jelentősége lesz. Ha több mint 30, akkor a szervezet komolytalanná válhat.

10 10. Milyen lesz a magyar belpolitika?
olyan, mint most 35% irracionálisabb, érzelemvezéreltebb, békétlenebb, mint most 5% racionálisabb, békésebb, együttműködőbb, mint most 40% nem tudja, egyéb 20% Racionálisabb tán nem lesz, de nyugodtabb, kevésbé kiélezett. Rá fogunk ébredni, hogy egy milliós városállam vagyunk, ahol a végletes megosztottság luxus. A belpolitika a közjó érdekében fog tevékenykedni.”

11 11. Milyen pártok lesznek jelen a magyar belpolitikában?

12 12. Mely mai magyar politikusokra fognak még emlékezni az emberek?
Gyurcsány Ferenc 64% Orbán Viktor Göncz Árpád, Antall József, Sólyom László 10% Dávid Ibolya, Fodor Gábor, Kóka János, Semlyén Zsolt 5% Nem a "kire" a kérdés, hanem a "hogyan"! Kósa Lajosra is emlékezni fognak, egy építkezésen véletlenül előkerült régi Playboy-ból.”

13 13. Milyen gazdaági szerepe lesz az Egyesült államoknak, Oroszországnak, Kínának, Indiának és az EU-nak? Az EU, India és Kína szerepe nő, az USA-é és az oroszoké csökken. Csak India és Oroszország szerepe nő, Kína fejlődése megtörik, a többiek pedig lefelé mennek. EU, Oroszország: nő, USA csökken, Kína, India változatlan. Kínáé és az EU-é nő, a többi szinten marad. Kína szerepe biztosan nő, Oroszország szerepe nagyban függ a világ energia igényétől, EU és USA biztosan csökken. Kína, India és az EU szerepe nő, az USA csökken, Oroszország hitelességi válságban. USA szerepe marad, Kína, India, EU nő, Afrika megjelenik. A nemzeti alapon szerveződő gazdaságok helyét egyre inkább átveszik az iparági alapon szerveződő gazdasági hatalmak. A világ vertikálissá válik. A vertikumok működését a világkormány fogja szabályozni és ellenőrizni.

14 14. Milyen új iparágak jelennek meg a következő 40 évben?
Környezetrestauráció klímamanagement. UV védelem Tiszta víz előállító és italgyártó WaterCola branddel. Az orvosi kutatások és technológiák (pl. genetika) "piaci" hasznosítása. Emberi életkort hosszabbító "hiperwellness" iparág Implantátum-sebészet és gyártás Idősegészségügy. Mélytengeri és más bolygókon/aszteroidákon való bányászat Űrbázisok építése. Bolygóközi szállítás. Anyagátvitel-teleportálás. gondolatipar mások szándékainak megfejtésére és új iparági technológiák programozott kitalálására Nanotechnológia a háztartásban. Robotgyártás.

15 15. Melyik iparágakban tevékenykedik a világ 5 legnagyobb cége?
Energia szektor (megújuló energia) 80% IT szektor 59% Biotechnológia, egészségügyi szektor 55% Futurisztikus iparágak 41% Szórakoztató ipar 26% Élelmiszeripar 23% Pénzügyi szektor 18% Autóipar, hadipar 4% 16. Melyik iparágakban tevékenykedik hazánk 5 legnagyobb cége? Remélhetőleg ugyanazokban. Hazánk legnagyobb cégei valamelyik multinacionális cég leányvállalatai lesznek. Skanzen hasznosító Zrt. nyugdíjasok foglalkoztatására alapított vállalat Old Power néven CO2 kvóta értékesítő Zrt.

16 17. A dollár vagy az euró lesz a világon a legtöbb helyen használt pénznem?
Kár, hogy Soros Úr nem 40 éves és nincs a VG listáján, mert érdekelne a válasza - aztán venni, várni, eladni! Meg fog jelenni a legnagyobb tranzakciók elszámolását lehetővé tevő egységes világpénz, a CIERA (China, India, Europa, Russia, America) 18. Használunk-e még 40 év múlva fizikai valójában is pénzt? Igen, lesz papír és/vagy fém pénz is 45% Nem, csak elektronikusan kezelt pénz lesz 55% Lesz papírpénz, de a fejlett világ csak elektronikus eszközöket használ majd

17 19. Erősödik vagy gyengül a globalizáció?
71% gyengül 9% köztes válasz 20% Továbbterjed a Holdra, majd a Marsra. Rövid távon gyengül, most egy bezárkózó időszak következik. De hosszú távon erősödik. Lesznek szektorok ahol erősödik, és lesznek, ahol gyengül.

18 20. Növekszik vagy éppen csökken az állam szerepe a gazdaságban?
58% csökken 37% köztes válasz 5% A 2008-as világválságot követően megnőtt az állam szerepe, de 25 év múlva kudarcot vallott a gondolat, így mindenki újra a piacok szabályozó erejében hisz 21. Hány gazdasági válság vár még ránk a következő 40 évben? nem tudja 73% viszonylag optimista (1-4) 18% pesszimista (40+) 9% 22. Az Ön cége vagy munkahelye? prosperál 77% válsággal kell szembenéznie 23% Jól prosperál, de válsággal kell szembenézni. Aki ezt nem ismeri el az bolond vagy hazudik

19 23. Több lesz-e a női vezető, mint a férfi?
több nő lesz vezető, mint most 82% nagyjából ugyanannyi lesz mint most 18% kevesebb nő lesz vezető, mint most 0% Csak női vezetők lesznek. Általában a fejlett világban kb. ugyanannyi lesz, de Magyarországon még akkor is sokkal több lesz a férfi. 24. Lesz-e olimpia Magyarországon a következő 40 év folyamán? nem lesz, nem tudja 72% lesz 38% Lesz, de azt is a kínaiak rendezik.

20 25. Melyik a legnépesebb ország a földön 40 év múlva?
India 70% Kína 20% Nem tudja, kitérő válasz 10% 26. Melyik a nyelvet beszéli a legtöbb ember a világon? angol 77% Kínai 14% hindi 9% 27. Melyik a vallást gyakorolja a legtöbb ember a világon? kereszténység 33% iszlám 27% hinduizmus 14% buddhizmus 9% wellness, antiaging

21 28. Hányan élünk hazánkban?
8-9 millióan 58% 10 millióan 9% 11-14 millióan 23% 29. Lesznek-e nagy létszámban betelepült népcsoportok hazánkban? lesznek 62% Nem lesznek 38% Kínaiak illetve romák alkotják majd a többséget. Ázsiai, afrikai bevándorlók. Tengerszint-növekedés indukálta migráció (pl. Maldív-szigetek, afrikai tengerpartok stb.) Bevándorlók délről a kellemes éghajlat miatt. Onnan ahová a jelenlegi politikai elitünk esetleg emigrál.

22 30. Mennyi lesz az átlagéletkor Magyarországon?
nem tudja 86% átlag (terjedelem: év) = 67 év 31. És a nyugdíjkorhatár? nem tudja 68% 65 év 4% 70 év 20% 72 év 99 év

23 32. Lesznek-e háborúk Európában és a világban?
81% nem lesznek 19% A nyersanyag készleteket tartalmazó területekért folytatnak vallási, etnikai okokra hivatkozva megindított háborúkat. Élelmiszerért vízért és energiáért vívják őket. Vallási háborúktól kell tartanunk, sajnos. Az éghajlatváltozás miatt.

24 32. Lesznek-e háborúk Európában és a világban?
81% nem lesznek 19% A nyersanyag készleteket tartalmazó területekért folytatnak vallási, etnikai okokra hivatkozva megindított háborúkat. Élelmiszerért vízért és energiáért vívják őket. Vallási háborúktól kell tartanunk, sajnos. Az éghajlatváltozás miatt.

25 34. Hogyan, mivel utazunk? ugyanúgy, mint mostanában csak modernebb, korszerűbb járművekkel 50% másképpen A föld felszíne felett méter magasságban repülő autókkal és persze repülővel. Kialakul az autószerű magánrepülés. Nem lesznek utak és vasutak. A levegőben fogunk közlekedni. Az alternatív üzemanyagok teret nyernek és kiszorítják a robbanómotort. Biódízeles járművekkel. Hibrid és egyéb környezetkímélő járművel, melyek inkább új energia forrásokkal működnek. Egyénre szabott tömegközlekedés intenzív használata a mindennapokban. Kerékpár illetve kötött-pályás tömegközlekedés. A főpolgármester-jelölti programomban bővebben kifejtem :-)

26 35. Növekszik, nem változik csökken vagy megszűnik a következő energiaforrások felhasználása?

27 36. Sikerül-e kapcsolatot teremteni földönkívüliekkel?
igen 33% nem 67% 37. Milyen kommunikációs eszközöket használ napi gyakorisággal?? nagyjából ugyanazokat, mint mostanában 58% más eszközöket 42% Agyba ültetett kommunikátor. A kommunikációs készülékkel gondolatkapcsolat lesz. Mindent beépíttetünk a testünkbe.

28 38. Mi a jövő szakmája? Élménynyújtó-coach
IT szakember, orvos (sok környezeti kár miatt) Állítólag 40 után rozogább az ember, úgyhogy elkezdek az orvostudománynak drukkolni. géntechnológus orvos és temetkezési vállalkozó növesztett szerv kereskedő űr idegenvezető:)) Élménynyújtó-coach geotermikus erőmű tervező vízmérnök..és természetesen bankár :o)) menedzser, más néven jós... Konfliktus megoldó (conflict resolution). Rajtuk, az előttünk álló regionális és globális konfliktusok sikeres megoldásán múlik az emberiség túlélése.

29 39. Milyen sportot fog nézni a tévében?
A futball örök! Semmilyet, mert pihentetem a szememet a szürke hályog műtét után. Hiszen jövőre FOCI VB!!! Űrfutball (a súlytalanság állapotában). Már nem lesz tévé, egész más technikákat használnak majd. Néha teniszt. A dopping vizsgálat helyett már azt fogják ellenőrizni ember vagy robot játszik-e a pályán. Ugyanazokat mint ma, a sport az ahol legkevesebb az "újítás" (a sportágakat illetően), a kérdés inkább, hogy TV-ben nézzük-e? :)

30 40. Melyek a legjelentősebb globális és hazai problémáink 2049-ben?
1. terrorizmus, 2. Túlnépesedés, 3. Környezetszennyezés A civilizáltabb társadalmakban tovább csökken népesség, felértékelődik az egészség szerepe, mely erőn felüli költekezésbe hajtja ezeket az országokat (kínálat húzta kereslet). Energia és ivóvíz előállítása, elsivatagosodás megállítása és a népvándorlások új kora. fenntartható környezet, ivóvíz, nem megújuló energiaforrások kimerülése. Energiahiány, élelmiszerhiány, a fejlődő világ kiábrándító kilátástalansága. Magyarország, mint ország fennmaradása. Együttműködési készség és képesség, valamint a tolerancia hiánya a társadalomban. Kisebbségek konfliktusai. Energia beszerzés/termelés nehézségei. Környezetszennyezés Az 1990 és 2020 között felhalmozott államadósság törlesztése és gazdasági lemaradás végleges ledolgozása. A népesség elöregedése és az ezzel kapcsolatos költségvetései kihívások.


Letölteni ppt "Milyen lesz a világ 40 év múlva?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések