Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Raczkó Viktória

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Raczkó Viktória"— Előadás másolata:

1 Készítette: Raczkó Viktória
SZCIENTOLÓGIA Készítette: Raczkó Viktória

2 Szcientológia Jelentése: tudni a tudásról 1952-ben alapított L. Ron Hubbard, és 1953-tól kezdve fokozatos átalakulásokon ment keresztül egy „gyakorlati vallás” irányában Az ember szellemi lény, olyan képességekkel felruházva, amelyek jóval felülmúlják azokat, amiket rendszerint elképzel. Szcientológia előzménye: Dianetika

3 Dianetika Jelentése: lelken keresztül (dia:keresztül nous:lélek)
Dianetika egy módszertan: segíthet enyhíteni bizonyos nem kívánt érzéseket és érzelmeket Pontosabban megfogalmazva: amit a lélek az elmén keresztül a testtel tesz.

4 AZ ÉLET CÉLJA Legfőbb cél: TÚLÉLNI
ebből származik az emberi betegségek problémájának sorsdöntő megoldása. A túlélésnek különféle szintjei vannak Nem támogatják a túlélést:fájdalom, a kiábrándulás és a kudarc L. Ron Hubbard szerint az elmének két rész e van: amelyiket az egyén tudatosan használ és amelyik tudatos , az analitikus elme( emlékezetek és a gondolatok)

5 AZ ÉLET ISMERETE L. Ron Hubbard szerint:az ember nem a teste, és nem az elméje, hanem egy szellemi lény. Az ember maga a lény→Szcientológia vallás lélek szó →thetán (théta betűből származik ami az élet szimbóluma) Thetán az a személy maga L. Ron Hubbard kutatást végzett miszerint: a thetán képes elhagyni a testet, s nélküle élni. Exteriorizált (kivetít, külső tárgyra vonatkoztat ) állapotban a személy képes a test szeme nélkül látni, füle nélkül hallani.

6 SZIMBÓLUMA A Szcientológia Egyház ezen szimbólumában “S” a Szcientológiát jelenti, az alsó háromszöget ARK-háromszögnek nevezik; ahol az A=affinitás, R=realitás és K=kommunikáció. Ez a három, egymással kölcsönösen összefüggő tényező együttesen a megértést adja, ezt fejezi ki ez a háromszög. Az ARK a Szcientológia vallás fontos alaptétele. A felső háromszög a KRC-háromszög. A csúcsok: a K a tudást (angolul: knowledge), az R a felelősséget (responsibility) és a C a kontrollt (control) jelenti.

7 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Készítette: Raczkó Viktória"

Hasonló előadás


Google Hirdetések