Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Életed iránya ki fog rajzolódni

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Életed iránya ki fog rajzolódni"— Előadás másolata:

1 Életed iránya ki fog rajzolódni
Bízd Istenre magad!

2 Milyen kép lesz belőlem?
Egy festmény készül… Milyen kép lesz belőlem?

3 Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg (részlet)
. Hatéves koromban egy könyvben, mely az őserdőről szólt, és „Igaz Történetek” volt a címe, láttam egy nagyszerű képet. Óriáskígyót ábrázolt, amint egy vadállatot nyel el. Tessék, itt a rajz másolata:

4 1. A könyvben ez állt: "Az óriáskígyó egészben, rágás nélkül nyeli le zsákmányát. Utána moccanni sem bír, és az emésztés hat hónapját végigalussza." Akkoriban sokat tűnődtem a dzsungelek kalandjain, és egy színes ceruzával nekem is sikerült megrajzolnom első rajzomat. Az 1. számút. Ilyesformán:

5 - Miért kellene félni egy kalaptól? - válaszolták.
1. Remekművemet megmutattam a fölnőtteknek, és megkérdeztem őket, nem félnek-e tőle. - Miért kellene félni egy kalaptól? - válaszolták.

6 2. Az én rajzom azonban nem kalapot ábrázolt. Óriáskígyót ábrázolt, amint épp egy elefántot emészt. Erre lerajzoltam az óriáskígyót belülről is, hogy a fölnőttek megérthessék, miről van szó. Mert nekik mindig mindent meg kell magyarázni. Ez a 2. számú rajz ilyesforma volt:

7 . Most aztán a fölnőttek azt ajánlották, ne rajzoljak többé óriáskígyót se nyitva, se csukva, hanem inkább foglalkozzam földrajzzal, történelemmel, számtannal és nyelvtannal. Így mondtam le hatéves koromban nagyszerű festői pályafutásomról. Kedvemet szegte 1. és 2. számú rajzom kudarca. A nagyok semmit sem értenek meg maguktól, a gyerekek pedig belefáradnak, hogy örökös-örökké magyarázgassanak nekik.

8 Van, amikor másképpen látunk dolgokat
Más tapasztalataink vannak Más szemszögből nézzük Mást látunk meg belőle, benne Másmilyen a képzeletünk

9 Ne szárazon cselekedj! A Szent Lélek nélkül ne akarjunk tenni, legyen Isten is benne abban, amit teszünk! „Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok?” ( 1 Korintus 6:19) 1,13 „Őbenne pedig titeket is - miután hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek - eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel,     1,14 örökségünk zálogával, hogy megváltsa tulajdon népét az ő dicsőségének magasztalására.” (Efezus 1:13-14) „Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm;” (Róma 14:17) 3,4 „De amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete,     3,5 nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által, 3,6 akit kitöltött ránk gazdagon Jézus Krisztus, a mi Üdvözítőnk által,     3,7 hogy az ő kegyelméből megigazulva reménységünk szerint részesei legyünk az örök életnek.” (Tituszhoz 3:4-7)

10 Ne feketén lásd a dolgokat!
Múlt-jelen-jövő Ha rossz volt a múltban és nem jó a jelen, a jövődet ne fesd feketére! „A reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.” (Róma 5:5) Láss színesben! “A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által!” (Róma 15:13)

11 Vesd a te kenyeredet a víz színére!
„Vesd a te kenyeredet a víz színére, mert sok nap múlva megtalálod azt.” (Prédikátor 11:1)

12 Egy kedves megnyilvánulás
Galata 6:9-11 6,9 A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. 6,10 Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben. 6,11 Pál saját kezével írt zárósorai Nézzétek, mekkora betűkkel írok nektek a saját kezemmel!

13 Egy festmény készül… Milyen kép lesz belőlem?

14 Tavasz

15 Nyár

16 Ősz

17 Tél

18 Napfelkelte

19 Naplemente

20 Hűs patak

21 Kerti tó

22 Hegyi tó

23 Folyó

24 Vízesés

25 Hidacska

26 Nagyobb híd

27 Csónak

28 Világítótorony

29 Szikla

30 Hegy

31 Napsütötte erdő

32 Őszi ösvény

33 Egy beérett búzamező

34 Egy learatott búzamező

35 Oltalmazó hely

36 Kunyhó, mely befogad

37 Egy meleg kuckó a hideg télben

38 Egy ház nyitott ajtóval

39 Egy színes kép

40 Festmény

41 Festőkészlet ecsettel…?
Leginkább ez szeretnék lenni, Isten kezében egy ecset, mely azokkal a színekkel fest és olyan képet, amilyet Isten elgondolt…

42 Julie Meyer : Fess egy képet…
Vegyél fel engem, mint egy ecsetet, Istenem! Válaszd ki a színeket, az életemből fess egy képet, Atyám! Alakítsd a szívem, amely teljesen a tiéd, Vegyél az ujjaid közé, Istenem, Festő Mester! Gyere penész, az anyag mondja el a történetet, Ahogy a nehézség alakította a szívem, amely teljesen a tiéd Írd be a neved, írd be a neved az anyagra! Írd alá, írd alá a neved a képen! Tégy azzá, aki vagyok, vedd mindenem, A tied vagyok örökre, örökre.


Letölteni ppt "Életed iránya ki fog rajzolódni"

Hasonló előadás


Google Hirdetések