Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata"— Előadás másolata:

1 Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata
Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program HUSRB/1002/222/058 azonosítószámú pályázat Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata

2 Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési
Program rövid bemutatása

3 A Magyarország – Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program végrehajtására az Európai Unió as költségvetési időszakában kerül sor. Jelen stratégiai dokumentum a szerb és a magyar oldal közös tervezési munkáján alapul, és célja, hogy megteremtse azon tevékenységek keretét, amelyek szorosabb társadalmi-gazdasági együttműködéshez és az életszínvonal javulásához vezetnek a térségben.

4 A Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007 és 2013 között valósul meg IPA (előcsatlakozási támogatási eszköz) programként. A Tanács 1085/2006/EK rendelete és a Bizottság előcsatlakozási támogatás (IPA) létrehozásáról szóló 1085/2006/EK tanácsi rendelet végrehajtásáról szóló 718/2007/EK rendelete (2007. június 12.) szerint az előcsatlakozási támogatás mind tagjelölt (Horvátország, Törökország, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság), mind potenciális tagjelölt (Szerbia, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró) országok számára rendelkezésre álló pénzügyi forrás a 2007–2013 közötti költségvetési időszakban. A támogatásokat a közösségi vívmányok átvételének és végrehajtásának, valamint a Közösség közös politikái megvalósításának és irányításának elősegítésére használják majd fel.

5 A támogatás végrehajtása az alábbi 5 komponensen keresztül történik:
átmeneti segítségnyújtás és intézményfejlesztés; határon átnyúló együttműködés; regionális fejlesztés; humánerőforrás-fejlesztés; vidékfejlesztés.

6 A határon átnyúló együttműködési komponens célja a jószomszédi kapcsolatok előmozdítása, a stabilitás, a biztonság és a jólét elősegítése az érintett országok közös érdekében, továbbá ezen országok harmonikus, kiegyensúlyozott és fenntartható fejlődésének ösztönzése. Szerbia többek között Magyarországgal is egy közös intézményi háttéren alapuló, közös program keretében működik együtt. A két ország közös programdokumentumban határozza meg a stratégiai fejlesztési prioritásait. A program keretében rendelkezésre álló közös pénzügyi források nyílt pályázati felhívások útján kerülnek felhasználásra.

7 A program végrehajtása közös struktúrában történik, közös projektek és közös döntéshozatal segítségével. A 2004–2006 közötti program keretében kiírt pályázati felhívások és megvalósított projektek megalapozták a térségben az együttműködés további sikeres fejlődésének lehetőségét.

8 Támogatásra jogosult terület
A szerb oldalon a támogatásra jogosult terület a Szerb Köztársaság egyik közigazgatási egységére, a Vajdaság Autonóm Tartomány ( km2) területére terjed ki. Magyarországon Bács-Kiskun és Csongrád megye területe jogosult támogatásra. A magyar–szerb határon átnyúló együttműködés támogatásra jogosult területe:

9 A nyertes pályázat

10 A „Kétoldalú társadalmi kapcsolatok erősítése Bácsbokod és Nemesmilitics települések lakossága körében” (Strengthening the bilateral social relations between the people of Bácsbokod and Nemesmilitics) című, HUSRB/1002/222/058 azonosítószámú projektünket a bírálók támogatásra érdemesnek ítélték.

11 A támogatás összege: 96 051,61 euro.
A projekt keretében mind a magyar, mind a szerb oldalon 3-3 rendezvény kerül megszervezésre, továbbá mindkét félnél építési beruházásokat és eszközbeszerzéseket is el tudunk számolni a támogatás terhére. A támogatás összege: 96 051,61 euro.

12 Rendezvények és feladatok a pályázatban

13 I. Szerb-Horvát Napok Két napos rendezvény, amely február én kerül megrendezésre.

14 2012. február 10. Projektmegnyitó sajtókonferenciával
Horvát nemzetiségi kiállítás Horvát színdarab - Sztipán hercegnője - Előadja a HBKUD Lemes Kultúregyesület

15 2012. február11. Bez Granica Prelo Fellépnek:
Gyurity István színművész Tanac táncegyüttes (Pécs) HBKUD „Lemes” Kultúregyesület (Nemesmilitics) Bácsbokodi Tamburazenekar Zenél: Vizin zenekar (Pécs)

16 II. Gyermeknap és Falunap
Két napos rendezvény, amely a május én kerül megrendezésre.

17 2012. május 26. Gyermeknap (Bácsbokodi Pünkösdi Napok)
Egy nap amely csak a gyermekeké és a családoké. Vetélkedők, játékos feladatok, kispályás futball- bajnokság, lovaglás, sportlövészet, közös főzés és még számtalan program.

18 2012. május 27. Falunap (Bácsbokodi Pünkösdi Napok)
Ez a nap a különböző előadások és a mulatság napja. Fellépők: Forgó Zoltán Ifjúsági Fúvószenekar Bácsbokod Bácsbokodi Tamburazenekar Bácsbokodi Német Ifjúsági Hagyományőrző Táncegyüttes Bácsbokodi Társas- és versenytánc Csoport Track Dance Moderntánc Egyesület Németh László Magyar Kultúregyesület HBKUD  "LEMES"   Kultúregyesület

19 A színpadi előadásokon túl bemutatóval közreműködik:
GANBATTE Karate Sport Egyesület Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség Bácsbokodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Közös főzés, sztárfellépők, tűzijáték! A gyermeknappal egybekötött falunap éjféli tűzijátékkal, és hajnalig tartó utcabállal záródik.

20 III. Aratóünnepség Szintén kétnapos rendezvény, amely Nemesmiliticsen kerül megrendezésre július én.

21 IV. A futball napja Ez a sportnap Nemesmiliticsen kerül megrendezésre augusztus 25-én.

22 V. Bácsbokodi Sportnapok
Szintén kétnapos rendezvény, amely április án kerül megrendezésre.

23 2013. április 19. A Bácsbokodi Sportnapok első napján két
sportág, a futball és a sakk képviselteti magát. A futballtorna gyermekek részére a helyi sportcsarnokban kerül megrendezésre. A tornán a tervek szerint az alábbi települések vesznek részt: Bácsbokod, Nemesmilitics, Vaskút, Felsőszentiván.

24 2013. április 20. A Bácsbokodi Sportnapok második napján ismét két
sportág, az asztalitenisz és a lövészet képviselteti magát. Az asztalitenisz-bajnokság a helyi sportcsarnokban, a sakkbajnokság a helyi általános iskola kijelölt termében kerül megrendezésre. A tornákon részt vevők: Bácsbokod, Nemesmilitics.

25 VI. Falunap Nemesmilitics
A falunap egyben a „Nemes” falvak találkozója is, amely július 28-án lesz Nemesmiliticsen.

26 Építési beruházások Bácsbokodon
A projekt keretében a helyi Sportcsarnok vizesblokkjainak teljes felújítása, valamint a művelődési ház külső nyílászáróinak cseréje valósul meg.

27 Tribünépítés Nemesmiliticsen
A pályázat keretében a település központjában található focipályához építtet egy lelátót a helyi közösség.

28 Eszközbeszerzés A projektben az egyes programelemek megvalósításához szükséges eszközök beszerzése történik meg. A magyar félnél beszerezhető eszközök: - 10 db sakk-készlet, 10 db sakkóra, 3 db asztalitenisz asztal, 20 db ütő, továbbá 20 db (rendezvény)asztal.

29 Eszközbeszerzés A szerb félnél beszerezhető eszközök:
Irodai berendezések (székek, asztalok, polcrendszer), kamera, 5 db fa sportjáték.

30 Irányító Hatóság Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatósága Budapest Wesselényi u Tel.: Infovonal: Magyarország-Szerbia Közös Technikai Titkárság Magyarország-Szerbia Közös Szakmai Titkárság VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság H-1016 Budapest, Gellérthegy u Tel: Fax:


Letölteni ppt "Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések