Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Általános lőtéri ismeretek

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Általános lőtéri ismeretek"— Előadás másolata:

1 Általános lőtéri ismeretek
Összeálította: Hídvégi Győző

2 Általános szabályok A lövészeten mentálisan és fizikálisan alkalmas állapotban kell megjelenni. Kábító bódító szer hatása alatt a lőtéren tartózkodni is tilos. A lőállásban csak az a személy tartózkodhat, aki előzőleg a lőtérnaplóban regisztrálta magát

3 Regisztráció Beírandó a LŐTÉRNAPLÓ FEGYVERKIADÓ -KÖNYV
Valamint a gyűjtőív.

4 A könyvek a fogadótérben

5 A lőtér leírása Három lőállásos zárt pincelőtér. Lő táv : 25m.

6 A lőállások egymástól válaszfallal elválasztva

7 Golyófogó A golyófogó biztonsággal megállítja a polgári célra engedélyezhető kézi lőfegyverekből kilőhető lövedékeket. A nagy kaliberű puskából az 1-es lőállás előtt elhelyezett megerősített ládára szabad lövést leadni.

8 Engedélyek Lőterünk minden polgári célra engedélyezhető lőfegyver használatára érvényes engedéllyel rendelkezik, beleértve a fekete lőporos elöltöltő fegyvereket is. Lövészetet csak feljogosított lövészetvezető vezethet. Lövészeten csak kioktatott személy vehet részt, amennyiben a személyi feltételeknek megfelel. A lőteret mindenki saját felelőségére veheti igénybe, a lőtérszabályok maradéktalan betartása mellett.

9 Általános előírások A lőtérre idegen lőszert tilos behozni, és onnan kivinni. A lőtéren csak érvényes tartási engedéllyel és tanusítványal ellátott fegyver használható. A lövészetvezető utasításait azonnal maradéktalanul végre kell hajtani. Tüzet szüntess vagy stop vezényszó után lövést nem szabad leadni. Fegyvert lőszert a lő állásba csak a lövvezető adhat, és ott úgy kell tartani, hogy a töltetlenség messziről is látszódjék.

10

11

12

13 Fontos ! Mivel a hely kicsi a lőállásban csak a lövő tartózkodhat.
Lőgyakorlat közben a fülvédő használata kötelező, a szemüveg ajánlott.

14 Toz 8 sportpuska kezelése
Töltés: a lőszert behelyezem a töltényűrbe.

15 Toz8 Előre tolom a zárdugattyút, és lezárom. Ehhez határozott mozdulat kell, mert ekkor feszítem meg az elsütő rugót.

16 A fegyver szakszerű tartása
A támasztó kéz befekszik a törzs mellé, majd levegőcsere, és gondos célzás után egyenletes nem elrántott sütés.

17 MCM sportpisztoly Helyes tartás: CSŐTORKOLAT MINDIG A GOLYÓFOGÓ IRÁNYÁBAN!!!! Ujjunkat csak akkor tesszük a billentyűre amikor a lövést leadjuk.

18 Tár kivétele

19 Töltés Mivel perem gyújtásos a lőszere a tárajak közepétől toljuk hátra a lőszert.

20 Töltött tár behelyezése
A markolat irányával egyezően tenyérpárnával határozott mozdulattal betoljuk a tárat a fegyverbe. Látható, a mutatóujj nincs a billentyűn. A fegyver a fotózás miatt mutat oldalra, különben előre kell irányulnia.

21 Csőre töltés A fegyver öntöltő, de az első lőszert manuálisan kell a töltényűrbe juttatni.

22 Fontos! Az összes ilyen jellegű fegyvernél ütközésig hátra húzom a szánt és utána elengedem. Tilos kísérni, mert akadályozom a szabad előrefutást.

23 Tartás Kétkezes lövésnél fontos hogy a hátraszaladó szán ne okozzon a támasztó kézen sérülést.

24 Nézd! Lövéskor a szán ennyire szalad hátra. Ha ott az ujjad megsebesít!!!

25 Befejezéskor A lőállás elhagyása előtt, fegyvert vizsgára vezényszóval a vezető meggyőződik a fegyver töltetlenségéről. Így kell tenned!

26 Lőállás elhagyása Mikor a feladatot végrehajtottad úgy hagyd a lőállást ahogy találni szeretnéd.

27 Csütörtökös lőszer Mivel a perem gyújtásos lőszerek gyártásakor előfordul hogy a gyúelegy nem körkörös a perem alatt . Ha üresre üt az ütőszeg ,” csütörtökös „a fegyver. Ilyenkor töltőfogással újratöltünk, vagy elfordítva visszatölthetjük a lőszert. Amennyiben ekkor sem sül el, nem dobjuk a hüvelyek közé, hanem külön gyűjtjük!!!


Letölteni ppt "Általános lőtéri ismeretek"

Hasonló előadás


Google Hirdetések