Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
A FENT EMLÍTETT ESEMÉNYEKKEL
Figyelmeztetés! E képsorok alkalmasak lehetnek a nyugalom megzavarására! Lehet, hogy az elkövetkező 10 percben Ön olyan dolgokat fog látni, amelyek megdöbbentik! Elképzelhető, hogy arra ösztönzik, hogy eddigi szokásaitól eltérjen! A FENT EMLÍTETT ESEMÉNYEKKEL KAPCSOLATBAN MINDEN FELELŐSSÉGET VÁLLALUNK! 18
2
avagy: FORRADALOM A VENDÉGLÁTÓ TECHNOLÓGIÁBAN EURO QUALITY SERVICE bemutatja: VÁKUUM ALATT TÖRTÉNŐ FŐZÉS
3
A VÁKUUM ALATTI FŐZÉS LEGFONTOSABB ELŐNYEI
4
+1 ! 13 ELŐNY? EZ 13+1! UGYE EZ TELITALÁLAT? ÖN SOKKAL TÖBB PÉNZT
FOG KERESNI! EZ 13+1! UGYE EZ TELITALÁLAT? ÉRDEKLI ÖNT AZ A TECHNOLÓGIA, AMI MINDEZT NYÚJTJA? VENDÉGEI EL LESZNEK RAGADTATVA! AZ ÍGY KÉSZÜLT ÉTELEK ILLATA, ZAMATA, ÁLLAGA CSODÁLATOS! 13 ELŐNY? +1 ! Megnevezés Előny 1. Villany – Gáz Számla % megtakarítás Víz – Szennyvíz ktg % megtakarítás Munkabér költség % megtakarítás Szállítási költség % megtakarítás Nyersanyag költség % megtakarítás Fűszer költség % megtakarítás Sütőolaj költség % megtakarítás Termelő kapacitás % növekedés Eltarthatóság idő % növekedés 10. Élelmiszer biztonság ,99 % 11. Romlási veszteség % csökkenés 12. Vitamin tartalom % növekedés 13. Ásványi a. tartalom % növekedés
5
SZÁMOLJUNK EGYÜTT. Rövidesen egy kitölthető táblázatot lát
SZÁMOLJUNK EGYÜTT! Rövidesen egy kitölthető táblázatot lát. Egy Excel munkalap nyílik meg, ha rákattint. Amennyiben kitölti, módja nyílik arra, hogy – saját vállalkozására - kiszámolja a VÁKUUM ALATTI FŐZÉS hozzávetőleges gazdasági hatását. TOVÁBB
6
TOVÁBB
7
MERT NEM ÉRDEKEL, HOGY MEKKORA MEGTAKARÍTÁST JELENT SZÁMOMRA!
SIKERÜLT KITÖLTENIE AZ ELŐZŐ OLDALON TALÁLHATÓ TÁBLÁZATOT? IGEN NEM NEM, DE NEM IS AKAROM KITÖLTENI, MERT NEM ÉRDEKEL, HOGY MEKKORA MEGTAKARÍTÁST JELENT SZÁMOMRA!
8
VÁKUUM ALATT TÖRTÉNŐ FŐZÉS TECHNOLÓGIAI VÁZLATA
9
TECHNOLÓGIA VÁZLAT TOVÁBB
10
TISZTÍTÁS-KOPTATÁS-CSONTOZÁS
1. NYERSANYAGOK ELŐKÉSZÍTÉSE MOSÁS-FERTŐTLENÍTÉS TISZTÍTÁS-KOPTATÁS-CSONTOZÁS DARABOLÁS-FORMÁZÁS FŰSZEREZÉS ZACSKÓZÁS TOVÁBB
11
2. NYERSANYAGOK VÁKUUMOZÁSA
AZ ÉLLELMISZEREK KÖRNYEZETÉBŐL ELTÁVOLÍTJUK A ROMLÁSI FOLYAMATOKAT ELŐSEGÍTŐ LEVEGŐT. KÜLÖNLEGES ZACSKÓ BIZTOSÍTJA, HOGY FŐZÉS KÖZBEN IS FENNMARADJON A VÁKUUM.
12
KAMRÁS VÁKUUM CSOMAGOLÓGÉPEK, LÁGYLEVEGŐ AUTOMATIKÁVAL.
VÁKUUMOZÁS KÉSZÜLÉKEI KAMRÁS VÁKUUM CSOMAGOLÓGÉPEK, LÁGYLEVEGŐ AUTOMATIKÁVAL.
13
NYERSANYAGOK VÁKUUMOZÁSA TOVÁBB
14
MINIMUM 14 NAP! 3. NYERSANYAGOK HŰTŐTÁROLÁSA +3 °C
A VÁKUUMCSOMAGOLT NYERSANYAGOK (TŐKEHÚS, HAL, GYÜMÖLCS, STB.) ELTARTHATÓSÁGI IDEJE +3°C-ON MINIMUM 14 NAP! ÍGY CSAK AZT KELL MÉLYHŰTENIE, AMIT ESETLEG ENNÉL HOSSZABB IDEIG KÍVÁN TÁROLNI! TOVÁBB
15
4. VÁKUUM ALATT TÖRTÉNŐ FŐZÉS + 65°C - 100°C
KOMBI PÁROLÓ-SÜTŐBEN, AMELY RÖVID IDŐ ALATT, NAGY MENNYISÉGŰ GŐZ TERMELÉSE MELLETT, 65-100°C-ON TÖRTÉNŐ PÁROLÁSRA ALKALMAS.
16
VÁKUUM ALATT TÖRTÉNŐ FŐZÉS BERENDEZÉSEI
A TERVEZETT KAPACÍTÁSHOZ PONTOSAN KIVÁLASZTHATÓK A MEGFELELŐ PÁROLÓ – SÜTŐK.
17
VÁKUUM ALATT TÖRTÉNŐ FŐZÉS
ENERGIA - ÉS IDŐTAKARÉKOS, MERT HARMADNYI IDŐ ALATT, JÓVAL ALACSONYABB HŐFOKON KÉSZÜLNEK EL AZ ÉTKEK! EGYSZERRE KÉSZITHETI AZ ÖSSZES ÉTELT ! AKÁR HALAT, FOKHAGYMÁS LIBACOMBOT, ÉS ALMAKOMPÓTOT EGYÜTT!
18
VÁKUUM ALATTI FŐZÉS UTÁN… A TÖMEGVESZTESÉG KEVESEBB, MINT 10%!
A VÍZ-, A VITAMIN- ÉS AZ ÁSVÁNYIANYAG TARTALOM MINTEGY 90%-A AZ ÉTELEKBEN MARADT! AZONNAL FOGYASZTHATÓK, VAGY TOVÁBBFELDOLGOZHATÓK! ÚGY VISELKEDNEK, MINT A FRISS ÁRU! MEGŐRIZTÉK EREDETI SZÍNEIKET, ÍZEIKET! NEM FŐTTEK SZÉT, CSAK NAGYON KEVÉS LEVET ERESZTETTEK, FRISSHEZ HASONLÓ ÁLLAGÚAK!
19
A SOKKOLÁS FELADATA: 5. SOKKOLÁS
AZ ÉLELMISZEREK ROMLÁSÁT OKOZÓ MIKROORGANIZMUSOK + 65°C ÉS + 3°C KÖZÖTT A LEGAKTÍVABBAK! A SOKKOLÁS FELADATA: A FORRÓ (65°C - 70°C-OS) ÉTEL A LEHETŐ LEGRÖVIDEBB IDEIG TARTÓZKODJON EBBEN A VESZÉLYES ZÓNÁBAN, AZAZ MINÉL GYORSABBAN HŰLJÖN LE! TOVÁBB
20
A TERVEZETT KAPACÍTÁSHOZ PONTOSAN KIVÁLASZTHATÓK A MEGFELELŐ SOKKOLÓK.
SOKKOLÁS KÉSZÜLÉKEI A TERVEZETT KAPACÍTÁSHOZ PONTOSAN KIVÁLASZTHATÓK A MEGFELELŐ SOKKOLÓK. TOVÁBB
21
VAGY: SOKKOLÁS FOLYAMATAI LEHŰTÉS + 3°C-RA MAXIMUM 90 PERC ALATT!
GYORS HŐELVONÁS ÚGY, HOGY AZ ÉLELMISZER FELÜLETE NE JEGESEDJEN! A VÁKUUM ALATT FŐZÖTT, +3°-RA LESOKKOLT ÉTELEK ELTARTHATÓSÁGI IDEJE +3°C-OS HŰTŐBEN LEGALÁBB 3-4 HÉT! LEFAGYASZTÁS - 18°C-RA MAXIMUM 240 PERC ALATT MIKROKRISTÁLYOS SZERKEZET ALAKUL KI, A SEJTEK NEM KÁROSODNAK! CSAK AKKOR KELL MÉLYHŰTENÜNK, HA HÓNAPOKRA KÉSZLETEZÜNK! VAGY: TOVÁBB
22
A HŰTVE, VAGY MÉLYHŰTVE TÁROLT ÉTEL,
6. REGENERÁLÁS A HŰTVE, VAGY MÉLYHŰTVE TÁROLT ÉTEL, FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLETRE ( 65°C) TÖRTÉNŐ, KÜLÖNLEGES TECHNOLÓGIÁJÚ FELMELEGÍTÉSE. A HŐMÉRSÉKLET ÉS A PÁRATARTALOM FOLYAMATOS SZABÁLYOZÁSA MIATT, A FELMELEGÍTETT ÉTEL MINŐSÉGE TELJESEN MEGEGYEZIK A FRISSEN ELKÉSZÜLTÉVEL. A REGENERÁLÁS KÜLÖNLEGES BERENDEZÉSBEN, VAGY KOMBI GŐZPÁROLÓBAN, REGENERÁLÓ PROGRAMMAL VÉGEZHETŐ. TOVÁBB
23
7. KÉSZRE ALAKÍTÁS A VÁKUUM ALATT TÖRTÉNŐ FŐZÉS KÜLÖNLEGESSÉGE, HOGY AZ ÍGY ELKÉSZÍTETT ÉTELEK TÁLALÁS ELŐTT SZABADON KÉSZRE ALAKÍTHATÓK: 1 PERC ALATT MÁRTÁSOS ÉTEL KÉSZÍTHETŐ BELŐLÜK, 3 PERC ALATT GRILLEZHETŐK, BUNDÁZHATÓK, OLAJBAN 2 PERC ALATT KISÜTHETŐK. ÍGY LÉTREHOZHATÓ A HŰTŐBEN EGY „MENÜBANK”, MELYBŐL PERCEK ALATT ELKÉSZÍTHETŐ AZ ÉTLAPON SZEREPLŐ BÁRMELY ÉTEL! TOVÁBB
24
7. KÉSZRE ALAKÍTÁS A VÁKUUM ALATT TÖRTÉNŐ FŐZÉS KÜLÖNLEGESSÉGE, HOGY AZ ÍGY ELKÉSZÍTETT ÉTELEK TÁLALÁS ELŐTT SZABADON KÉSZRE ALAKÍTHATÓK: 1 PERC ALATT MÁRTÁSOS ÉTEL KÉSZÍTHETŐ BELŐLÜK, 3 PERC ALATT GRILLEZHETŐK, BUNDÁZHATÓK, OLAJBAN 2 PERC ALATT KISÜTHETŐK. ÍGY LÉTREHOZHATÓ A HŰTŐBEN EGY „MENÜBANK”, MELYBŐL PERCEK ALATT ELKÉSZÍTHETŐ AZ ÉTLAPON SZEREPLŐ BÁRMELY ÉTEL! TOVÁBB
25
7. KÉSZRE ALAKÍTÁS A VÁKUUM ALATT TÖRTÉNŐ FŐZÉS KÜLÖNLEGESSÉGE, HOGY AZ ÍGY ELKÉSZÍTETT ÉTELEK TÁLALÁS ELŐTT SZABADON KÉSZRE ALAKÍTHATÓK: 1 PERC ALATT MÁRTÁSOS ÉTEL KÉSZÍTHETŐ BELŐLÜK, 3 PERC ALATT GRILLEZHETŐK, BUNDÁZHATÓK, OLAJBAN 2 PERC ALATT KISÜTHETŐK. ÍGY LÉTREHOZHATÓ A HŰTŐBEN EGY „MENÜBANK”, MELYBŐL PERCEK ALATT ELKÉSZÍTHETŐ AZ ÉTLAPON SZEREPLŐ BÁRMELY ÉTEL! TOVÁBB
26
8. TÁLALÁS A VÁKUUM ALATT TÖRTÉNŐ FŐZÉS UTÁN AZ ÉTELEK MEGŐRIZTÉK VÍZTARTALMUK TÖBB, MINT 90%-ÁT, ÍGY LÉDÚSAK, RUGALMASAK ÉS MELEGEN IS KÖNNYEN SZELETELHETŐK! TOVÁBB
27
KEDVES KOLLÉGÁIT OKTATÁSUNKON!
EURO QUALITY SERVICE AMENNYIBEN AZ IMÉNT LÁTOTTAK FELKELTETTÉK ÉRDEKLŐDÉSÉT, SZERETETTEL VÁRJUK ÖNT ÉS KEDVES KOLLÉGÁIT OKTATÁSUNKON! EGYNAPOS TANFOLYAMUNKON A VÁKUUM ALATTI FŐZÉS MINDEN ELŐNYÉT A VALÓSÁGBAN IS MEGISMERHETIK, ÉS MEGÍZLELHETIK AZ ÍGY KÉSZÜLT ÉTELEK POMPÁS ZAMATÁT! TOVÁBB
28
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS: E-mail: euroqual@invitel.hu
EURO QUALITY SERVICE 2030. Érd, Bodrog u. 1. T/F: 23/ DURUCZ ANNAMÁRIA IGAZGATÓ (06-30) VETÍTÉS VÉGE
29
KÖSZÖNJÜK FIGYELMÉT! VETÍTÉS ELEJÉRE
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.