Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Speciale TRAPPEN in de wereld

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Speciale TRAPPEN in de wereld"— Előadás másolata:

1 Speciale TRAPPEN in de wereld
A világ legkülönlegesebb lépcsői Speciale TRAPPEN in de wereld 2013 május KLIKK

2 Németország Würzburg, Bajorország Hans Christian Andersen egyik meséjében ez a sötét és szép lépcső vezet a vízesés alatt, minden évben rengeteg turista fényképezi le. DUITSLAND Wurtzburg in Beieren Uit een sprookje van Hans Christian Andersen, donker en mooi, deze trap leidt tot een waterval waar jaarlijks veel toeristen gaan om gefotografeerd te worden.

3 ECUADOR A lépcső az egyik leghíresebb Dél-Amerikai vízeséshez „Pailon del Diablo„-hoz vezet. Simára kopott és gyakran elveszik a ködben. A jó beláthatóság és a nehéz megközelíthetőség miatt különböző helyi madarak lakóhelye. De trap leidt naar een van de meest beroemde watervallen in Zuid-Amerika “Falls Pailon del Diablo”. Glad en vaak verloren in de mist, leidt het naar een prachtige uitzicht bevolkt door verschillende lokale vogels.

4 INDIA A jó Chand Baori hatalmas gödröt ásatott a X. században, hogy orvosolja a csapadék ingadozást a térségben és tárolja a vizet hosszú ideig. 3500 lépcső, 30 méter mély. The Well of Chand Baori. Enorme kuil gegraven in de tiende eeuw om het gebrek aan neerslag in de regio te verhelpen en het water voor lange periodes op te slaan. 3500 treden en 30 meter diep.

5 NÉMETORSZÁG Drezda, Szászország Az Elba homokkő hegységben a 13. században faragták a lépcsőket. 487 lépcsőfok, a 18. században restaurálták. Dresden Het Elbezandsteengebergte in Saksen. Trap in steen gebeiteld in de 13e eeuw. De 487 treden werden gerestaureerd en uitgebreid in de 18e eeuw.

6 Kolumbia Guatapé szikla A szikla egy 220 méter magas monolit kő. A lépcsők betonból épültek, közvetlenül a sziklára. 702 lépcsőfok visz a csúcsra. Rots van Guatapé De rots is een authentieke stenen monoliet 220 meter. De trappen zijn gebouwd met cement direct op de rots. Er zijn 702 treden naar de top.

7 HAWAII Haiku Oahu-n, a kis szigeten található ez a különleges fém lépcső, 3922 fokkal egy 850 méter magas dombra vezet. Egy antenna telepítéséhez építették 1942-ben. Modernizálták az 50-es években, de 2007 óta a nyilvánosság elől le van zárva. Op het kleine eiland Oahu, is er deze buitengewone metalen trap van 3922 treden om te klimmen op een heuvel van 850 meter. Gemaakt voor de installatie van een antenne in Gemoderniseerd in de jaren '50, maar gesloten voor het publiek sinds 2007.

8 Peru Inka ösvény Egy ősi kereskedelmi útvonal Cuzco és Machu Pichu között. A meredeken emelkedő hegyek miatt a szerpentin út nagyon hosszú lett volna. Egyszerűbb és olcsóbb megoldás volt a lépcső építés. Minden lépésre oda kell figyelnie, aki rajta jár ! Een oude handelsroute tussen Cuzco en Machu Pichu. Het ruige terrein van de regio vereist te veel omwegen door de heuvels en bergen. Resultaat : kilometers, in sommige gevallen zeer slecht, zoals deze beroemde drijvende trap.

9 PERU Machu Pichu A lépcső a sziklába van faragva. Kb. 360 méter magas. Egyes részein a mászás elég nehézkes, mert szűkek és erodáltak a fokok. Több mint 1 óra megmászni és csak 400 látogató engedélyezett naponta. 13 óra után zárva. De trap is uitgehouwen in de rotsen voor de beklimming van de Machu Picchu (ongeveer 360 meter). Sommige delen van de klim zijn delicaat, omwille van smalle en geërodeerde treden. De beklimming duurt tussen 1 uur en 90 minuten. Slechts 400 bezoekers per dag zijn toegelaten en de toegang is gesloten vanaf 13 uur.

10 SPANYOLORSZÁG (Baszkföld)
Bermeo A végtelen lépcsőn kapaszkodtak fel a sziklás parton a kis templomhoz a templomos lovagok a X. században. 231 lépcsőfokon lehet elérni a Szent János Gaztelugatxe szentélyt. Egyesek szerint a lépcső gyógyító hatással bír. De eindeloze trap, vastgeklampt aan de rotsachtige kust, leidt tot een kleine kerk van de Orde der Tempeliers uit de tiende eeuw. 231 treden om het heiligdom van St. John van Gaztelugatxe te bereiken. Men geeft (volgens sommige praktijken) aan de trap helende krachten tijdens de beklimming.

11 Kína Csigalépcső a Taihang hegységben. Mintegy 100 méter magas, a közelmúltban készült, turisták ezrei fordulnak meg itt. A látogatóknak alá kell írniuk, hogy nincs szív- vagy tüdőbetegségük és fiatalabbak 60 évesnél. A keskeny fém lépcső (mint a Led Zeppelin dalban), a mennybe vezet. Wenteltrap van ongeveer 100 meter, recentelijk ontwikkeld om duizenden toeristen elk jaar aan te zetten om de schoonheid van de Taihang Mountains te bewonderen. Voordat u begint met de klim, worden bezoekers gevraagd om een ​​formulier te ondertekenen waarin staat dat ze geen hart- of longproblemen hebben en jonger zijn dan 60 jaar. Een smalle en metalen trap om u naar de hemel te leiden (zoals in het lied van Led Zeppelin).

12 Belgium Waterloo A Napoleon ellen vívott döntő jelentőségű Waterlooi csata helyén a brit Wellington herceg egy emlékművet (Butte du Lion) emeltetett. A halom tetején egy Franciaország felé néző oroszlán áll, a kilátót 226 meredek lépcsőn keresztül lehet megközelíteni. Belgien Waterloo Der Krieg gegen Napoleon entscheidenden Schlacht von Waterloo, die britische Herzog von Wellington an der Gedenkstätte (Butte du Lion) errichtet. Oben auf dem Stapel steht vor einem Löwen nach Frankreich, kann ein Aussichtspunkt über 226 Stufen erreicht werden.

13 EINDE Uit het Spaans vertaald door M@roes
Muziek : “On earth as it is in heaven”


Letölteni ppt "Speciale TRAPPEN in de wereld"

Hasonló előadás


Google Hirdetések