Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Korai János. Néhány szó rólunk  A PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐ TÁRSASÁG  Solymár, Nagykovácsi, Üröm határa, Külső Óbuda, Pesthidegkút,Pilisszentiván, Pilisvörösvár,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Korai János. Néhány szó rólunk  A PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐ TÁRSASÁG  Solymár, Nagykovácsi, Üröm határa, Külső Óbuda, Pesthidegkút,Pilisszentiván, Pilisvörösvár,"— Előadás másolata:

1 Korai János

2 Néhány szó rólunk  A PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐ TÁRSASÁG  Solymár, Nagykovácsi, Üröm határa, Külső Óbuda, Pesthidegkút,Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisborosjenő, Csobánka, Tinnye, Úny  A társaság 2006. októberében alakult, magánszemélyekből toborzott kistérségi civil szerveződésként. A térségünkbe tartozó kutyák mentését, elveszett - talált kutyák nyilvántartását és a gazdakeresés elősegítését végezzük.  A három év alatt majdnem 5 00 kutyát vettünk pártfogásunkba, rehabilitáltuk és adtuk gazdához.

3

4

5 Hogyan lesz a mentett kutya? Hogyan lesz a kutya mentett? Ki látott már utcán kóborló kutyust? Hogy kerülhetett az utcára? Mit tehetünk a megelőzés érdekében? Hogyan találhat rá eredeti gazdája? Mi hogy segíthetünk eredeti gazdájának megtalálásában? Mikor kereshetünk új családot a mentett kutya számára? Hogyan tudunk új családot keresni a mentett kutyusnak?

6

7

8  Mire van szüksége 4lábú barátunknak?  Alapvető szükségletek (táplálás, friss víz, orvosi ellátás, parazitamentesség)  A mozgás, szabadsága  Inger-gazdag környezet, szocializálás  Foglalkozások, szeretet, rendszeresség  Biztonságos, kerítés, csukott kapuk, míg a gazdi távol van, chip, biléta Mit nevezünk felelős állattartásnak?

9  Kicsik és nagyok egyaránt igénylik a törődést, a szerető családot

10 Fontos!!! - kutyáink, ne egyedül sétálgassanak az utcákon. - legyenek bechipezve a chipet regisztráltassuk a PETVET Datában - bilétát hordjanak, melyen a nevük, és telefonszámunk megtalálható, így elvesztés esetén, hamarabb visszajuthatnak családjukhoz

11  Az állatok egyedi azonosítása (billog, tetoválás) ősidők óta szokásos (tulajdon megjelölése lopás, elkóborlás, elvesztés esetére, statisztikai, egészségügyi adatnyilvántartáshoz, stb.)  A microchip ma már fájdalommentes, gyors és praktikus!  Nem csak fajtatiszta kutyáknak!  Az alig rizsszem nagyságú, bőrbarát üvegkapszula egy pici antennát és egy chipet foglal magába, ami egy 15 számjegyből álló kódot tárol és a beültetés helyén, a nyak bőre alatt megtapad. Egy leolvasó segítségével lehet lekérdezni állatorvosnál a chipben tárolt számsort. A chip adatainak internetes regisztrálását az állatorvostól kell kérni! A rendszer tartalmazza az állat és az állattartó adatait (telefonszám, lakcím változás esetén át kell regisztráltatni!) A www.petvetdata.hu a Magyar Állatorvosi Kamara által létrehozott egységes és országos internetes chipnyilvántartás, amely kapcsolatban áll az európai chipkereső rendszerrel is!  Kérje a PETVETDATÁBA való regisztrálást - anélkül a számsor semmit nem ér!  Az EU-hoz való csatlakozással Magyarországon is előtérbe került a chipezés fontossága, több településen már kötelező és tökéletesen bevált! (állategészségügyi-igazgatási területen, a településen kóborló kutyák és gazdáik beazonosítására, az illegális állatforgalom ellenőrzésére, a védett, a veszélyes állatok kereskedelmének megakadályozására; valamint kötelező az EU tagországokba történő utazáshoz, illetve az FCI előírása alapján a tenyésztéshez)  Nagyon fontos az állatvédelemben! A rendőri, állatvédelmi munkát nagyban segít i a microchip széles körű elterjedése, esetleg kötelezővé tétele - a kutya elűzése, kidobása önmagában 2 év szabadságvesztéssel büntetendő a hatályos törvény alapján! Ha minden eb chippel lenne ellátva, a bűncselekmények elkövetői beazonosíthatóak lennének.

12

13

14  Aki még nem veszített el kutyát, az nem tudja mindez mivel jár, és azt sem, hogy mit élhet át a kutya:  csavargás, éhezés, félelem, fagyoskodás, menhelyen, gyepmesteri telepen töltött idõ, összeszedett  betegségek, sérülések - mindez megspórolható! Az adományokból dolgozó menhelyek, állatvédő  csapatok iszonyú összegeket költenek egy-egy talált, balesetes kutyára, holott ha chipes lenne,  azonnal hazajuttatható lenne! Ma már szinte minden eb befogótelepen, menhelyen van chipleolvasó!

15  A nyakörvre szerelt biléta(bár a leggyorsabb azonosítási mód) elveszhet, a tetoválás olvashatatlanná válhat, de a mikrochip az állat bőre alatt megőrzi az adatokat!

16

17

18  Elavult nézet, hogy a nőstény kutyák ivartalanításával érdemes megvárni az első tüzelést, és kan kutyánál az 1 év körüli életkort.  Nőstény kutyáknál az első tüzelés előtt, a kan kutyáknál ivarérettség előtt - fél éves korban - érdemes elvégeztetni a műtétet, egyrészt mert egy fiatalabb szervezet gyorsabban regenerálódik, másrészt ha az ivartalanítás még az első tüzelés, vagy az ivaréretté válás előtt megtörténik nem alakul ki ivarszervi daganat, illetve szukáknál méhgyulladás.  Hormontermelés…

19

20  Tévhitek és tények az ivartalanítással kapcsolatban.  Tévhit: „Minden nőstény kutyának és macskának ellenie kell egyszer, hogy boldog és egészséges legyen.”


Letölteni ppt "Korai János. Néhány szó rólunk  A PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐ TÁRSASÁG  Solymár, Nagykovácsi, Üröm határa, Külső Óbuda, Pesthidegkút,Pilisszentiván, Pilisvörösvár,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések