Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás"— Előadás másolata:

1 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Judy (Groovehouse): Azért támogatom az állatvédelmet, mert nekem is vannak állataim, egész kicsi gyerekkorom óta. Nem is emlékszem arra, hogy lett volna olyan időszak, amikor nem volt állatkám, és valamiért nagyon a szívemhez nőttek ezek a kis szőrmókok. Bármilyen formában élnek, egy békát, egy szúnyogot is meg tudok sajnálni, nagyon nagy szívem van, és nem bírom elviselni, ha az állatokat bántják. Úgy érzem, hogy nekik ugyanolyan joguk van az élethez, (és ahhoz, hogy úgy éljenek, ahogy mi élünk akár), mint az embereknek, és mint ahogyan megérdemlik. Én azt sem viselem el, ha az utcára kirakják az állatokat, ha mondjuk feleslegesen megszületnek valahol. Számomra ez is állatkínzásnak számít, nem csak a csonkítás, és ezt is betiltatnám. Ha tehetném, az összes ilyen állatot befogadnám, teleraknám az egész lakásomat. Rengeteg állattal szeretnék együttélni, és ha lesz házam, valószínűleg nagyon sok állatot befogadok majd. Szeretek úgy élni, hogy nyüzsögnek körülöttem az állatok.

2 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Kárpáti Zsolt (Groovehouse): Azért támogatom az állatvédelmet, mert szeretem az állatokat.

3 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Vincze Lilla: Állat, természet, ember és univerzumbarát vagyok, sorrendiség nélkül. A sorrend akkor változik csak meg számomra, amikor egy ilyen szomorú és elviselhetetlen eseményt látok, [mint az állatkínzás]. Az ember lelkében nagyon sok minden létezik, ezért használtam az univerzum szót. Ebben minden benne van. A természethez és a világhoz való viszonyunk meghatározza saját belsőnket, a lényünket. A legkedvesebb barátaink, a társaink az emberen túl néha az állatok. A természet törvényeit, szeretetét és igazságát soha nem szabadna megsérteni. Az állatok méltóságáért kérjük az aláírásokat; szinte emberi méltóságot kérünk az állatoknak. Én ezért harcolok, és hozzáteszem, hogy az ember is csak akkor nyer méltóságot, ha ezt a célt elérjük.

4 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Varga Zsuzsa: Azért támogatom ezt az aláírásgyűjtést, mert fontosnak tartom, hogy azokat, akik nem tudják magukat megvédeni, helyettük mi magunk, és a társadalom védje meg - akár magunktól is.

5 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Oroszlán Szonja: Nekem is van egy kutyám, a Christopher, akinek a füle bársonyból van és babaszaga van és egy ujjal se tudnám bántani és a társait se szeretném, hogyha bántanák.

6 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Terecskei Rita (Zanzibár): Én azért tartom fontosnak az állatvédelmet, mert az emberek néha megfeledkeznek arról, hogy a kisállatok igazából ránk vannak utalva. A természet ugyan nem így rendelte, de mi megszelidítetük őket, és ettől kezdve felelősséget kell vállalnunk értük. Ők köztünk élnek és nem csak akkor kell velük foglalkoznunk, amikor éppen eszünkbe jut, mert az állatokhoz igenis, felelősség tartozik. Vannak embertársaink, akik erről megfeledkeznek; elfelejtik, hogy ők is élőlények. Az állatkínzás nagyon gonosz dolog, ami ellen igenis, fel kell lépni!

7 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Lehoczky Zsuzsa: Miért támogatom az állatvédelmet? Mert csak őket lehet támogatni!

8 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Böröczky József: Ebben a picit elállatiasodott világban az igazi értékek - a csodálatos állatok.

9 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Heller Tamás: Azért támogatom az állatvédelmet, mert én nagyon sokáig mondtam a feleségemnek és a családomnak, hogy nem szeretnék a lakásomban állatot látni. Most épp egy kiscicával élünk, együtt alszunk, jól megvagyunk, imádom, úgyhogy igenis, az állatoknak van létjogosultsága. Legalább akkorának kellene lenni, mint egy embernek, de talán még többnek is...

10 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Tissy: Azért támogatom az állatvédelmet, mert imádom az állatokat. Nagyon aranyosak, nekem is van egy kutyám és undorítónak tartom azt, hogyha leöldösik az állatokat, (bármilyen állatról legyen szó), mert szerintem lassan különbek, mint mi vagyunk.

11 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Varga Klári: Mert ha én egy kiskutyának vagy kismacskának születtem volna, akkor marha jól esne, ha valaki védene.

12 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Abaházi Csaba: Én az állatvédelmet azért támogatom, mert én is állatbarát vagyok, sőt, van is állatom; azt nem mondom, hogy állattulajdonos vagyok, mert az nagyon csúnya szó. Van egy kiskutyám és egy kiscicám, ráadásul az eset, amiből az egész aláírásgyűjtési ügy elindult, Fadd-Domboriban történt. Én ott nőttem fel, ott töltöttem a gyerekkoromat, ott nyaraltam, és ezért duplán megviselt engem a dolog, mondhatni, szívügyemmé vált.

13 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Anettka: Bakos Tibor kiváló író és műfordítótól egyszer azt kérdezték meg, hogy lát-e különbséget ember és állat között, és ő azt válaszolta, hogyha a legjobb formánkat adjuk, akkor vagyunk olyanok, mint az állatok, illetve akkor hasonlíthatunk rájuk. Ez talán első megjegyzésként szörnyen hangozhat, de én azt hiszem, hogy ez valahol így van.

14 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Keresztes Ildikó: Számomra nem kérdés ez a kérdés. Én nagyon sok mindent tanultam a kutyámtól. Nekem ő nem csak egy állat, hanem ő a barátom. Nálam nincs különbség; ha elveszteném, biztosan ugyanúgy ki lennék borulva, mintha a páromat vagy bárki mást elvesztenék; ő egy családtag. Egy teljes értékű családtag. Tiszteletben tartom az ösztöneit és ő is tisztel engem.

15 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Kovács Erzsi: Nagyon-nagy állatbarát vagyok. Világéletemben három kutyám volt; most már csak kettő van, mert egyet el kellett sajnos altatni. Amikor látom a tévében, hogy kínozzák az állatokat, egyszerűen már nem is tudom nézni, annyira megrendít, hogy milyen gonoszak az emberek. Nagyon nagy állatbarát vagyok, ennyit tudok csak mondani.

16 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Terry Black: Én istenigazából azért, mert 2 éves koromtól mindig volt kutyánk és más állataink is. Én úgy vagyok vele, hogy nem a kutyákat kéne bántani, hanem talán az embereket.

17 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Évi (Baby Sisters): Azért támogatom az állatvédelmet, mert nagyon szeretem az állatokat, és mert őket képviselni kell, hiszen nem tudnak szólni, hogyha valami problémájuk van. Nekem is van egy nyuszim és egy teknősbékám, úgyhogy nagyon szeretem az állatokat.

18 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Falusi Mariann (Pa-Dö-Dö): Mert az állatok is támogatnak minket a szeretetükkel, nekünk pedig támogatni kell őket abban, hogy élni tudjanak - méltón.

19 Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás
Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás? KI MIÉRT TÁMOGATJA AZ ÁLLATVÉDELMET? Lang Györgyi (Pa-Dö-Dö): Az a hülye, aki nem támogatja!


Letölteni ppt "Hogyan lett bűncselekmény az állatkínzás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések