Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Ő sebei szereztek nekünk gyógyulást…

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Ő sebei szereztek nekünk gyógyulást…"— Előadás másolata:

1 Az Ő sebei szereztek nekünk gyógyulást…

2 I. Jézust halálra ítélik
A SZERETET- et, mivel ártatlan, igazságos, és türelmes, nehéz elviselni azoknak, akik meglátják benne szeretetlenségüket, igazságtalanságukat, durvaságaikat. El kell tenni az útból, meg kell semmisíteni. Jézusom, segíts megbocsátanunk azoknak, akik igazságtalanul elítélnek, összetörnek bennünket és gyógyítsd be testi-lelki sebeinket, amelyekből igazságtalanságunk és ítélkezésünk fakad.

3 II. Jézus vállára veszi a keresztet
A Szeretet, szeretettel hordoz másokat. Legyen akár súlyos kereszt is, nem hagyja ott, nem felejti el, nem fordul el tőle, hanem érte nyúl és átöleli. Vállára veszi, és örömmel viszi mint a megváltás zálogát. Jézusom, adj nekünk erős hitet, hogy bármilyen nehéznek tűnik is olykor egymást hordozni, szeretettel és örömmel tudjuk magunkhoz ölelni mindazokat, akiket életünkbe adtál.

4 III. Jézus először esik el a kereszttel
A Szeretet törékeny, bármilyen erős is. Ha nem kap éltető erőt, ha gondoskodás, megértés, elfogadás helyett elutasítás, árulás és rúgások érik, ereje elfogy és haldokolni kezd. Jézusom! Add, nekünk a Te szívedet, hogy mindig meglássuk, mire van szüksége a körülöttünk levőknek, hogy szeretetünk-szeretetük életben maradhasson, és növekedhessen!

5 IV. Jézus édesanyjával találkozik
Milyen jó, hogy van Valaki, aki minden gondolatunkat, vágyunkat ismeri és csak szeretni tud! Édesanyánk mindig megbocsát! Ő velünk van akkor is, amikor még a barát is megtagad, és elárul. A legnehezebb pillanatokban is ránk talál, és imája velünk marad mindörökké!

6 V. Cirenei Simon segít Jézusnak
Igen, a Szeretet sokszor segítségre szorul. A segítség jutalma viszont, maga a SZERETET! Ha legyőzzük önzésünket, ha oda merünk hajolni az elesetthez, ha merjük átkarolni a beteget, hordozzuk a ránk bízottakat, megláthatjuk bennük az ISTEN arcát… Mert magát Jézust öleljük, és Ő vezet tovább, ha az első lépést, az első mozdulatot megtesszük FELÉ.

7 VI. Veronika kendőjét nyújtja Jézusnak
A Szeretet mindig odaadja magát. Ha az arcát töröljük le, az arcát írja a tenyerünkbe, ha a szívét kérjük, azt adja nekünk. Veronika egy volt a sok közül, mégis MINDENT megkapott, mert NÁLA mindenki egyetlen. Milyen apróság: egy mozdulat, egy gondolat, egy lépés, egy zsebkendő, egy mosoly... A Szeretet nem is vár mást, vagy többet, csak amennyire képesek vagyunk az adott pillanatban… és ezekből az apró morzsákból tevődik majd össze halálunk óráján Örök Életünk Kenyere

8 VII. Jézus másodszor esik el a kereszttel
Fel kell segítenünk, vele kell maradnunk, és be kell kötöznünk a sebeket. És nem elég bekötözni, ápolnunk kell mindaddig, amíg be nem gyógyul és újra ép nem lesz a kapcsolat, a test, a lélek! Megbánás, megbocsátás, jóvátétel... Add Jézusom, hogy mindig megtegyem ezt a három lépést FELÉD! Az esések hozzátartoznak életünkhöz, a kudarcok erősítik a lelkünket. De az eséseknek mindig megvan az oka, amiért valakinek felelnie kell. A Szeretet együtt-érző, bizalomra épül, és viszonzást vár. Ha valamelyik hiányzik, könnyen megsérülhet. Olyankor nem elég rászólni, hogy álljon fel.

9 VIII. Jézus a siránkozó asszonyokkal találkozik
A Szeretet sohasem sajnálni való bármilyen kínokat áll is ki. Sajnálni és siratni azt kell, akiben nincs Szeretet. Akiben a szenvedés átkokat és harcokat indít el Isten, ember és önmaga ellen és még jobban megkeményíti a szívét. A Szeretet minden fájdalmát és könnyét felajánlja azért, akitől kapja. Ne sirassuk azt, aki életét tudja adni barátaiért. Magunkat sirassuk, ha mi erre még nem vagyunk képesek.

10 IX. Jézus harmadszor esik el a kereszttel
Mélységek és magasságok. Sokszor találjuk magunkat a mélyben, miután azt hittük, hogy már meghódítottuk a csúcsokat. Sokan vagyunk még, akik hitetlenségünkkel, félelmeinkkel, és bizalmatlanságunkkal újra és újra süllyedni kezdünk „az élet tengerén”. TE tudod mennyire esendők vagyunk Nélküled. Ezért előre mentél, hogy ne legyen olyan mélység, ahol ne találkozhatnánk VELED...

11 X. Jézust megfosztják ruháitól A Szeretet mindig kiszolgáltatja magát…
Ó Jézusom! Hányszor alázzuk meg egymásban a Szeretetet kegyetlenkedéseinkkel, hálátlanságunkkal... Úgy állsz most itt, teljesen kiszolgáltatva, védtelenül, ahogy a Szent Ostyában is adod magad. Már nincs szükséged többé az Édesanyai szeretetből köréd szőtt védelemre. Mostantól Mennyei Atyád ölel át, és borít be Végtelen Szeretetével.

12 XI. Jézust keresztre feszítik
Fejeden töviskoronával, testedben égő kínokkal szögeinknek tártad tenyered. Igen, a Szeretet mindent elvisel még azt is, ha nem szeretik viszont, még azt is, ha halálra kínozzák, még azt is, ha megölik. Ó Jézusom! Hányszor feszítettelek meg a körülöttem lévőkben szeretetlenségeimmel! Taníts alázatodra, hogy engedelmesen tűrjem és szívből megbocsássam, amikor bennem szegeznek oda a Keresztre.

13 XII. Jézus meghal a kereszten
A Gonosz órája ez, amikor a bűn legyőzte az ártatlanságot. Sikerült megölnie a Jót, sikerült összetörnie a tükröt, amely megmutatta álnokságát, de TE, ezt az órát is megszenteled. Amikor az ember az Isten helyére tör, a Sátán diadalmasan fölkacag. Amikor elsötétül a Világ, mert a teremtmény pusztítja el Teremtőjét, TE akkor sem fordulsz el megundorodva tőlünk. Bár Tested élettelenül függ a Keresztfán, de kilehelt Szent LELKED irgalmával betölt, és újjászül bennünket.

14 XIII. Jézust leveszik a keresztről
Édesanyád végre, annyi szenvedés után, most még egyszer magához ölelheti megkínzott, élettelen testedet. De bűntelen lelke nem lázad, nem átkozódik, és nem sajnálja saját magát. Csak mérhetetlen fájdalommal nézi, mit tud tenni a bűn a Szeretettel. Veled együtt mondja: Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!

15 XIV. Jézust sírba teszik
TE a sírba is elkísérsz minket. Egyetlen pillanatra sem hagysz egyedül, életünk minden helyzetében velünk akarsz maradni. Akárhányszor gördít elénk követ a Sátán, akármekkora súlyú is a vétkünk, TE értünk jössz Angyalaiddal elhengeríted a követ…

16 hogy létünk értelme feltárulhasson előttünk,

17 és elnyerjük az ÖRÖK ÉLETET

18 AMEN


Letölteni ppt "Az Ő sebei szereztek nekünk gyógyulást…"

Hasonló előadás


Google Hirdetések