Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kisiskolásoknak WEBVILÁG.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kisiskolásoknak WEBVILÁG."— Előadás másolata:

1 Kisiskolásoknak WEBVILÁG

2 Bevezető játék Pókháló
A játékhoz gyapjúfonal-gombolyag szükséges, nem szakadós fonállal. A játék menete: a csoport körben ül vagy áll. Kezünkben tartjuk a gombolyagot, és szorosan fogva a fonal végét, odadobjuk az egyik tanulónak, miközben mondjuk a saját nevünket, és megnevezzük, hogy kinek dobjuk (például: „Eszter vagyok, és Juditnak dobom a gombolyagot”). Judit szorosan fogja a fonalat, és továbbdobja a gombolyagot, megnevezve önmagát és a következő tanulót. A játék végére egy olyan hálózat keletkezik, amely összekapcsolja a csoport tagjait. Ha már mindenki fogja a fonalat, akkor beszélgethetünk a tanulókkal arról, hogy mihez tudnánk hasonlítani ezt az összekapcsolódást. Ezután a gombolyag visszafelé teszi meg az utat a nevek megnevezésével vagy anélkül, ami a csoport nagyságától és türelmétől függ. Hívjuk föl a figyelmet arra, hogy a gombolyagot mindig a fonal fölött kell továbbítani! A feladat a gyermekek számára a világhálót, az összekötött számítógépek sokaságát szemlélteti. A játékot követően beszélgetéssel, kérdésekkel tisztázzuk az internet használatának korcsoporthoz igazodó tudnivalóit. .

3 Szerinted mi az internet?
Bevezető beszélgetés, vélemények összegyűjtése. „Az internet egy ismeretközlő lap, amibe ha belép az ember, bármit megnézhet, vagy játszhat, és megetetheti a tevéjét is, ha van.” (Renáta, 3. osztályos tanuló)

4 Mi is az Internet Fiesta???
Egy nemzetközi rendezvénysorozat, amit az Internet Society hirdet meg. Célja az Internet népszerűsítése. Magyarországon az Internet Fiestát a könyvtárakban rendezik meg. 2008-ban a 9. Internet Fiestát tartjuk!!!

5 Jó, ha tudod az internetről
Alapszabályok A neved, a címed, a mobilszámod, a jelszavad megosztása másokkal olyan, mintha a lakáskulcsodat adnád oda valakinek. Csak akkor találkozz a neten megismert személlyel, ha szüleid is elkísérnek! Kérj tőlük engedélyt a találkozóra - ha nem tudnak elkísérni, más felnőtt menjen veled! Ne nyiss meg számodra ismeretlen -címről érkező üzeneteket! Ne nyiss meg nem jól ismert személytől érkező - mellékleteket! Könnyen lehet, hogy ezek a számítógépre veszélyes vírusokat tartalmaznak! Ne feledd, nem tudod ellenőrizni, hogy online-ismerőseid azok-e, akiknek mondják magukat! A chat-szobákban mindig maradj a nyilvános felületen, és ha kényelmetlenül érzed magad, egyszerűen lépj ki! Meséld el szüleidnek, tanáraidnak, ha valami aggaszt! Bízz bennük! Mielőtt belépsz a chatre, vagy fórumba, ismerkedj meg annak szabályaival.

6 Netkalauz Hogyan ismerhető fel a nethuligán?
A nethuligán kedvenc időtöltése abból áll, hogy nyilvánosan sérteget vagy durván kigúnyol másokat. Sőt, gyakran különleges jogokkal rendelkező felhasználó a csevegő szobában, aki ott szemeli ki "áldozatait".

7 Barátságos internet Fürkész megmondja Mire figyelj internetezés
közben? Fürkész megmondja

8 Mesélő internet

9 Egyszervolt, hol nem volt
Játékok, mesék, versek, animációk, programok óvodásoknak és kisiskolásoknak.

10 MeSe Vár Mesebirodalom
Szépséges népmesék sokasága vár itt Rád. Néhány mesét meg is lehet hallgatni. Mesebirodalom Izgő-mozgó meseoldal, amelyen játékokat is találsz.

11 Szörfözzünk! Szórakozás, játékok, szabadidő
Az interneten, azaz a világhálón számtalan weboldalat találsz. Köztük hasznos és barátságos lapokat, de olyanokat is, amelyek veszélyeket rejthetnek. Ezt nem mindig könnyű eldönteni, ezért ha lehet, a családtagokkal együtt keresd fel az oldalakat. Kérj segítséget anyától, apától, vagy a nagytesótól, vagy ha épp nincsenek ott meséld el nekik merre jártál a világhálón, mit láttál, mit csináltál.

12 Kölöknet A Játszótér menűpontjaiban programajánlkat,
játékokat, olvasnivalót, chat-szobát találsz. Próbajátékok

13 Kiskobak Itt meséket, verseket, vicceket olvashatsz. Lehet zenét hallgatni, rejtvényt fejteni, beküldheted saját rajzaid, írásaid.

14 Érdekes oldalak, ismeretszerzés, tanulás

15 Fedezzük fel együtt a tavaszt!

16 KIDS Magazin A National Geographic Neked szóló kiadása rengeteg érdekességgel Próbajáték Hangfelismerő

17 Kézenfogva Próbáld ki, milyem amikor nem olyan vagy, mint a többiek!

18

19 Könyvek, irodalom a világhálón

20 Olvasni jó! Mesék, versek, népdalok, diafilmek, animációk

21 Móra Könyvkiadó Képeskönyvek, gyermekversek, meseregények, kamaszoknak szóló könyvajánlásokat találsz az oldalon. Rendelhetsz online könyvet, sőt kedvcsinálóként bele is olvashatsz a kiadó legújabb kiadványaiba.

22 Debreceni Városi Könyvtár új gyermekkönyvtári oldala

23 Manók a könyvtárban Pipéter, Kankalin, Biblio és Corvus

24

25 a Debreceni Városi Könyvtárban
Internetes Játékok a Debreceni Városi Könyvtárban


Letölteni ppt "Kisiskolásoknak WEBVILÁG."

Hasonló előadás


Google Hirdetések