Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

HAJDU & MENYHEI ÜGYVÉDI IRODA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "HAJDU & MENYHEI ÜGYVÉDI IRODA"— Előadás másolata:

1 HAJDU & MENYHEI ÜGYVÉDI IRODA
A TRUST ADÓZÁSA Dr. Menyhei Ákos LL.M., TEP HAJDU & MENYHEI ÜGYVÉDI IRODA Society of Trust and Estate Practitioners Cím: H-1036 Budapest Bécsi út 52. I/1. Hungarian Chapter Tel:

2 A TRUST ADÓZÁSA bizalmi vagyonkezelő vagyonrendelő kedvezményezett
Kezelt vagyon ÁFA TAO IPA EGYÉB ADÓK ÁFA TAO SZJA ILLETÉK DÍJAK ÁFA TAO SZJA TB+EHO ILLETÉK DÍJAK vagyonrendelés vagyonkezelés vagyon felosztás Society of Trust and Estate Practitioners Cím: H-1036 Budapest Bécsi út 52. I/1. Hungarian Chapter Tel:

3 TRANSZPARENCIA? JÖVEDELEM TRUST KEDVEZMÉNYEZETT
Society of Trust and Estate Practitioners Cím: H-1036 Budapest Bécsi út 52. I/1. Hungarian Chapter Tel:

4 MAGYARORSZÁG kezelt vagyon VAGYONRENDELÉS SZJA TAO ÁFA
Society of Trust and Estate Practitioners Cím: H-1036 Budapest Bécsi út 52. I/1. Hungarian Chapter Tel: Society of Trust and Estate Practitioners Cím: H-1036 Budapest Bécsi út 52. I/1. Hungarian Chapter Tel:

5 Vagyonrendelés VAGYONRENDELÉS Vagyonrendelő Magánszemély
Gazdálkodó szervezet SZJA NINCS. De! Egyéni vállalkozó, mint VR által létrehozott BVK esetén vállalkozási bevétel az átadott készlet szokásos piaci értéke NINCS Illeték NINCS Nem tárgya az ajándékozási illetéknek a bizalmi vagyonkezelőként bejelentett személynek, szervezetnek a BVK szerződés alapján történő vagyonszerzése. VAGYONRENDELÉS

6 Vagyonrendelés Vagyonrendelő Magánszemély Gazdálkodó szervezet TAO
Helyi adó NINCS TAO NINCS Vállalkozói tevékenység érdekében felmerült költség, ráfordítás a vagyonrendelőnél a BKV-be adott eszközök könyv szerinti értéke, valamint a vagyonkiadáskor a kezelt vagyonra szóló tartós követelés kezelt vagyon csökkenésének arányos, kivezetett összegére tekintettel elszámolt ráfordítás.

7 Vagyonrendelés Vagyonrendelő Magánszemély Gazdálkodó szervezet
Számviteli tv. NINCS Bekerülési érték: szerződés szerinti együttes érték

8 Vagyonrendelés Vagyonrendelő Magánszemély Gazdálkodó szv. ÁFA NINCS
Nem áll be a termékértékesítéshez, szolgáltatás nyújtásához fűződő joghatás a Ptk. szerinti BVK szerződés alapján, ha a szerző: adóalany kötelezettséget vállal: jogok és kötelezettségek jogutódjaként illetik és terhelik. nincs olyan jogállása, ami a fenti kötelezettséget kizárja vagy csorbítja. kötelezettséget vállal: jogok és kötelezettségek jogutódjaként, illetik és terhelik.

9 Vagyonrendelés Bizalmi vagyonkezelő Magánszemély Gazdálkodó szervezet
SZJA NINCS Illeték NINCS. Nem tárgya az ajándékozási illetéknek. TAO Helyi adó

10 Vagyonrendelés Bizalmi vagyonkezelő Magánszemély Gazdálkodó szervezet
Számviteli tv. Bekerülési érték szerződés szerint ÁFA A BVK-nek a következőknek kell megfelelnie: adóalany kötelezettséget vállal: jogok és kötelezettségek jogutódként, illetik és terhelik nincs olyan jogállása, ami a kötelezettséget kizárja vagy csorbítja

11 MAGYARORSZÁG A KEZELT VAGYON ADÓZÁSA Art.: a kezelt vagyon adózó
Szt.: vállalkozó: a kezelt vagyon TAO: belföldi illetékességű adózó a kezelt vagyon Helyi adó: az adó alanya a kezelt vagyon ÁFA: Adóalany: az a jogképes személy vagy szervezet, aki (amely) saját neve alatt gazdasági tevékenységet folytat, tekintet nélkül annak helyére, céljára és eredményére. a kezelt vagyon beszámolási és könyvvezetési kötelezettségét a BVK a kezelt vagyonértékként elkülönítve teljesíti saját tőke = induló tőke+tartalék+lekötött tartalék+értékelési tartalék+tárgyév mérleg szerinti eredménye BVK mentesül a közzétételi és könyvvizsgálati kötelezettség alól, a kezelt vagyon éves beszámolójának tekintetében - a kezelt vagyon adózása tekintetében a BVK jár el - önálló adószám a kezelt vagyonnak Kezelt vagyon JÖVEDELEM Society of Trust and Estate Practitioners Cím: H-1036 Budapest Bécsi út 52. I/1. Hungarian Chapter Tel:

12 MAGYARORSZÁG kedvezményezett Vagyon felosztás Kezelt vagyon
Society of Trust and Estate Practitioners Cím: H-1036 Budapest Bécsi út 52. I/1. Hungarian Chapter Tel:

13 A kezelt vagyon vagy annak haszna kiadása
Kedvezményezett Magánszemély Gazdálkodó szervezet SZJA adómentes a kezelt vagyon kiadása kezelt vagyon haszna osztalék kifizetésnek minősül ez nem alkalmazható, ha a kedvezményezett e pozícióját valamely tevékenység, dolog átruházása vagy szolgáltatás nyújtásának ellenértékeként szerezte NINCS Society of Trust and Estate Practitioners Cím: H-1036 Budapest Bécsi út 52. I/1. Hungarian Chapter Tel:

14 A kezelt vagyon vagy annak haszna kiadása
Kedvezményezett Magánszemély Gazdálkodó szervezet Illeték transzparencia mintha közvetlenül a vagyonrendelőtől szerezte volna ha visszterhes jogviszonyra tekintettel kötötték a BVK, akkor a kedvezményezett visszterhes vagyonátruházási illetéket fizet nem tárgya az illetéknek, ha a vagyonátruházó szerez - mintha közvetlenül a vagyonrendelőtől szerezte volna - ha visszterhes jogviszonyra tekintettel kötötték a BVK, akkor a kedvezményezett visszterhes vagyonátruházási illetéket fizet Helyi adó NINCS

15 A kezelt vagyon vagy annak haszna kiadása
Kedvezményezett Magánszemély Gazdálkodó szervezet TAO NINCS A hozam kifizetés: osztalék Vagyonrendelő = kedvezményezett: kezelt vagyon kiadása miatt adóalap nem keletkezik ÁFA - van, ha nem a vagyonrendelő a kedvezményezett

16 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Society of Trust and Estate Practitioners Cím: H-1036 Budapest Bécsi út 52. I/1. Hungarian Chapter Tel:


Letölteni ppt "HAJDU & MENYHEI ÜGYVÉDI IRODA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések