Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Ha egy kúpot kettészelünk egy vízszintes síkkal, az alsó, szélesebbik darabját csonka kúpnak, azaz frustunnak nevezzük. Mi a neve a felső, keskenyebbik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Ha egy kúpot kettészelünk egy vízszintes síkkal, az alsó, szélesebbik darabját csonka kúpnak, azaz frustunnak nevezzük. Mi a neve a felső, keskenyebbik."— Előadás másolata:

1 1. Ha egy kúpot kettészelünk egy vízszintes síkkal, az alsó, szélesebbik darabját csonka kúpnak, azaz frustunnak nevezzük. Mi a neve a felső, keskenyebbik részének? Na hallod, hát kúp! (Csak egy kicsit kisebb, mert levágtunk az aljából.)

2 2. Sorolja föl az alábbi nevezetes emberek keresztnevét: A. Dante B. Rembrandt C. Michelangelo Ez a keresztnevük! (Ha netán kíváncsi vagy a vezetéknevükre: Alighieri, Harmensz van Rijn, Buonarrotti)

3 3. Kheopsz vagy Hufu testét rejti a nagy egyiptomi piramis? Mindkét választ jó – mivel Kheopsz és Hufu ugyanaz a személy, csak más átírásban.

4 4. Mi a közös vonása az alábbiaknak? - a tengeri malac farka - a cápa alvási szokásai - a patkány hányingere - a futópólyán működő nyilvános telefon Az, hogy nem léteznek. A tengeri malacnak nincs farka, a cápa soha nem alszik, a patkány nem tud hányni, szerencsénkre még akkor sem, ha megmérgezik, és ha belegondolsz, te is meg fogod érteni, hogy futópályára célszerűtlen lenne telefonfülkét telepíteni. A síkfutók aligha használnák verseny közben, viszont zavarná őket a futásban.

5 5. Az eszkimó férfiak még az éhhalál küszöbén sem nyúlnak a pingvin tojásához. Miért? Mert az eszkimók az Északi-sarkkör közelében élnek, a pingvin pedig az ellenkező póluson, és merőben valószínűtlen, hogy találkoztak volna valaha is.

6 6. Lezuhan egy repülőgép az Egyesült Államokban, éppen két állam határán. A gép eleje Montanában, a farka Idahoban van. A szövetségi légügyi törvények szerint, melyik államot kötelezik a túlélők eltemetésére? Egyiket sem – de a túlélőknek, mind a kettő segíthet, az áldozatok elhantolásában.

7 7. Nyelvileg melyik megoldás helyes? A. Kis kalapom zergetollas. B. Zergetollas kis kalapom. Ne haragudj, de láttál már te tollas zergét?

8 8. Mit hal(l) az indián, ha a vasúti sínre szorítja a fülét? Ha a vonat jön, szörnyet.

9 9. Mi a hawaii kígyó legjellegzetesebb tulajdonsága? Ugyanaz, mint az írországi és az izlandi kígyóé: egyáltalán nem létezik!

10 10. Írjon hozzá még egy-két tagot az alábbi sorozatokhoz: A. 77 49 36 18 ….. B. E K H N Ö H H ….. C. Április 7, Május 5 …… A. 8: Mivel 7x7 az 49, 4x9 az 36, 3x6 az tizennyolc. B. NY (nyolc), mivel Egy, Kettő, Három, Négy, Öt, Hat, Hét kezdőbetűi vannak megadva. C. Június 6, mivel ápr. és máj. után ez a hónap jön, és mivel április hétbetűs, május ötbetűs stb.

11 11. Az alábbi öt rajz közül melyik a kakukktojás? Szemlélet kérdése, mindegyik válasz helyes lehet, mert: A. Az egyetlen, amelynek mozgó alkatrészei is vannak. B. Az egyetlen, amellyel behatolunk a földbe. C. Az egyetlen, amelybe vizet kell tenni, hogy működjön. D. Az egyetlen, amelyet mindig csak húznak, és soha nem tolnak. E. Az egyetlen, amelynek földhöz, sárhoz, piszokhoz, nincs köze.

12 12. Párosítsa össze helyesen az alábbi tárgyakat és meghatározásokat: Tárgy: A. Pimpernel B. Pinakotéka C. Paraplé Meghatározás: E. Botanikai képződmény F. Ókori templom előcsarnoka G. Kéziszerszám az időjárás viszontagságai ellen A párosítás úgy helyes, ahogy megadtuk.

13 13. Melyik mondat tartalmaz valódi tényt az alábbiak közül? A. Kalifornia éghajlata igen kellemes. B. Napóleon nagyon nagy hadvezér volt. C. Tök egy község, Pest megyében. Csak a C közöl tényt. A és B csupán vélemény.

14 14. 1988-ban január 5-e keddi nap volt. Július 9-e pedig szombati napra esett. Mi lesz december 25-én? (A naptárt megnézni nem szabad, csak tippelni vagy számolni lehet.) Karácsony!

15 15. Jól gondolja végig. Ha egy ember egyedül - még magányos Két ember együtt - már egy pár Három ember együtt - társaság Mi lehet öt + hat? Mi lenne? 5+6=11

16 16. Ha egy francia nő ezt mondja nekünk franciául: „Hát nem szeret?”, és mi, ugyancsak franciául, tudtára akarjuk adni, hogy dehogynem, akkor mi lesz a helyes válasz: A. Oui B. Si C. Da A helyes válasz B, mivel franciában negatív kérdésre az igenlő válasz nem oui, hanem si. (Ha a hölgy azt kérdezte volna: ’Hát szeret?”, akkor oui lett volna a jó válsz.)

17 17. Húzza ki az alábbi rénszarvasnevek közül azokat, amelyek nem szokták húzni a Mikulás szánkóját december 6-án. Szellő …. Villám…Hattyú… Zúzmara …. Kincsem…. Illanó…. Szökdécs… Huss… Dessewffy…. Mazsola…. Orkán….. Teflon…… Ólommadár… Géza…. Iszkiri. Te még mindig hiszel a Mikulásban? Ha nem húztad ki az összes nevet, akkor tán túl fiatal vagy ahhoz, hogy ezt olvasd!


Letölteni ppt "1. Ha egy kúpot kettészelünk egy vízszintes síkkal, az alsó, szélesebbik darabját csonka kúpnak, azaz frustunnak nevezzük. Mi a neve a felső, keskenyebbik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések