Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A golyóstoll Készítette: Tóth Gábor.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A golyóstoll Készítette: Tóth Gábor."— Előadás másolata:

1 A golyóstoll Készítette: Tóth Gábor

2 A témák, amelyek taglalva lesznek:
A golyóstoll A témák, amelyek taglalva lesznek: A golyóstoll története A golyóstoll feltalálója -Hogyan működik? A találmány utóélete

3 A golyóstoll története
A történelem során az embereknek nem volt igazán jó íróeszközük, amely teljesen megbízható lett volna. Nagyon sokan próbálkoztak egy megbízható íróeszközt feltalálni, de ez először egy Bíró László nevű magyar embernek sikerült 1938-ban.

4 A golyóstoll feltalálója
Bíró László, a golyóstoll feltalálója Budapesten született 1899-ben, majd 1985-ben halt meg Argentínában. Élete során sok zűrzavaron ment keresztül, de mindenki emlékezni fog a legfontosabb találmányára.

5 Hogyan működik? A legelső golyóstoll, amelyet Bíró László készített, még nem teljesen működött, ám szépen, lassan rájött, hogy hogyan tökélesítheti találmányát. Nézzük, hogy hogyan működik ez!

6 A találmány utóélete Nagyon sokan versengtek azért, hogy ők gyártsák a golyóstollat. Ennek a találmánynak igazán kesze-kusza volt a feltalálás utáni története. Nézzük, hogy hogyan alakult ez.

7 Szerző, hivatkozások 2. dia: http://dark.freeweb.hu/toll.html
3. dia: 4. dia: 5. dia:

8 Elköszönés Kedves Hallgatók! Köszönöm, hogy meghallgatták az előadásomat, remélem, hogy legközelebb is számíthatok rátok! Tóth Gábor, december 13.


Letölteni ppt "A golyóstoll Készítette: Tóth Gábor."

Hasonló előadás


Google Hirdetések