Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DVD megjelenés: április 22.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DVD megjelenés: április 22."— Előadás másolata:

1 DVD megjelenés: 2009. április 22.

2 A legendás, örökifjú Mary Poppins bemutatója 45
A legendás, örökifjú Mary Poppins bemutatója 45. évfordulójára felújítva, 2 lemezes különleges változatban tér vissza - fantasztikus animációval, varázslatos látványeffektusokkal és többszörösen díjazott zenével. A gyakorlatilag tökéletes Mary Poppins (Julie Andrews) társaságában még a házimunka is játéknak tûnik, és minden nap egy újabb izgalmas kalandot tartogat. Ráadásul út közben felejthetetlen emberekkel ismerkedhetünk meg, élükön Berttel, a kéményseprôvel (Dick Van Dyke). Mary varázslatos szônyegtáskájához hasonlóan a különleges kiadás is rengeteg extrát tartogat - többek között vadonatúj részleteket a Mary Poppins Broadway-elôadásából.

3 Mary Poppinst mindenki ismeri
Mary Poppinst mindenki ismeri. Olvasta, vagy felolvasták neki, esetleg ő olvassa fel – és látta Walt Disney elbűvölő filmváltozatát. P. L. Travers regénysorozata és a velük együtt híressé vált, Mary Shepardnak köszönhető rajzok 1934 óta bűvölik el a világot. Akkor jelent meg az első kötet (Benedek Marcell fordításának köszönhetőn A csudálatos Mary címen jelent meg magyarul), amelyben a keleti szél szárnyán, esernyőjébe kapaszkodva megérkezik a szigorú, szeszélyes, de misztikus tudásban és különös ismerősökben gazdag nevelőnő a Cseresznyefa utca 17-be, ahol Banks anyuka négy gyereket bíz a gondjaira. A nyolc kötetnyi siker után szinte természetes, hogy a csudálatos főhősnő a filmvászonra is átköltözött. Walt Disney már 1938-ban meg akarta venni az írótól a megfilmesítés jogait, miután kislánya, Diane Disney felhívta a figyelmét a történetre, ám a szigorú és meglehetősen szeszélyes szerzőt, Yeats és Eliot barátját nehéz volt meggyőzni arról, hogy történetei hitelesen kelnek majd életre a vásznon. Az írónő végül azzal a feltétellel járult hozzá a munkához, hogy a forgatás előkészítésének majd magának a forgatásnak is állandó közreműködője lehet, és minden fontos döntésben vétójogot kap. A zenés-trükkös családi film, a Disney Studios addig legnagyobb költségvetésű produkciója legfőképp az első (és sokak szerint: a legjobb) kötetből merítette ihletét. Eredeti idejéből a látvány kedvéért körülbelül harminc évvel korábbra, az Edward-korba, a XX. század legelejére helyezték a történetet, Fontos változás az eredetihez képes, hogy a moziváltozatban már csupán a két idősebb Banks-gyerkőc, Jane és Michael került be.

4 A Walt Disney stúdió minden bizonnyal a lehető legjobban döntött, amikor Julie Andrewst kérte fel a címszerep megformálására, partneréül pedig, több regénybeli figurát egybegyúrva, a táncos-komikus Dick Van Dyke-ot szerződtette. Andrews a kor népszerű színpadi színésznője volt, a Broadway-n nagy sikert aratott a My Fair Lady és a Camelot főszereplőjeként is. Walt Disneynek talán az is sokat nyomott a latban, hogy a színésznő korábban, különféle színpadi változatokban Piroskát és Hófehérkét is eljátszotta már. Bár ez volt az első filmszerepe, ezzel indult fantasztikus filmszínésznői pályája, bennfentes pletykák szerint Andrews akkoriban már rég elszánta magát a filmezésre, egy korábbi ajánlatot el is fogadott, Eliza Doolittle-t alakította volna a My Fair Ladyben, de Jack Warner személyes közbeavatkozása nyomán azt a szerepet végül Audrey Hepburn kapta – az így felszabaduló energiáit ajánlotta Andrews a Mary Poppins-produkciónak. Ha igaz a hír, jó döntést hozott, ezt nemcsak a film véget nem érő népszerűsége jelzi, hanem az is, hogy bár a filmek bemutatása után mindkettejüket jelölték Golden Globe és Oscar-díjra is, mindkétszer Julie Andrews kapta végül az elismerést. A filmet összesen 13 kategóriában jelölték Oscar-díjra, öt díjat át is vehettek az alkotók: a legjobb színésznő kategóriája mellett a legjobb vágás, a legjobb eredeti filmzene, a legjobb betétdal és a legjobb speciális effektusok kategóriában arattak diadalt.

5 A filmzenét és a betétdalokat komponáló Sherman testvérek a regény adaptálásában, a történet kialakításában is részt vettek. Tulajdonképpen ők győzték meg Disneyt arról, hogy a film nagy sikert érhet el, érdemes vele komolyan foglalkozni. A szerzőpár kétévi munkával összesen harminc dalt komponált a film számára, ezek közül jó néhány nem került bele a végső változatba. A Sherman testvérek a Disney Stúdió elkötelezett munkatársai voltak és maradtak: az ő tehetségüket dicséri A dzsungel könyve, A macskarisztokraták és még számos klasszikus Disney-mű, amelyet a zenéje is hozzásegített ahhoz, hogy örökzölddé váljon. A párost pályája során még ötször jelölték Oscar-díjra, de a Mary Poppins volt az egyetlen, amelyért át is vehették az aranyszobrot. Az 1964-bes világpremier Walt Disney-hez méltó, látványos esemény volt, melyre a híres 1200 nézőt befogadó Grauman’s Chinese Theatre-ben került sor (a legutóbbi évekig az Oscar-díj átadásának is állandó helyszíne volt). A rajongókat Mickey egér, Goofy, Hófehérke és a törpék fogadták, a vörös szőnyeg mellett egy tizenkét tagú, századfordulós zenekar játszott, képényseprő-táncosok ropták, a jegyszedők angol rendőregyenruhában parádéztak – minden a tradicionális angol világot idézte meg. A korszak egy híressége sem maradt távol: Edward G. Robinstól és Cesar Romerótól kezve Marueen O’Haráig és Angie Dickinsonig számtalan mozisztár jött el. Amikor a színészek és Walt Disney (felesége, Lillian társaságában) a vörös szőnyegre lépett, a megelevenedett, híres rajzfilm-figurák mind körülvették őket, és egyszerre több száz léggömböt engedtek a magasba. Egyedül egy elegáns, hatvanöt éve körüli hölgyet nem ismert meg senki: P. L. Travers is jelen volt a nagy eseményen: a bemutató után elérte, amit a könyvei segítségével sosem; gazdag lett – a film bevételének öt százaléka járt neki. Bemutatója évében, 1965-en ez a film gyűjtötte Amerikában és az egész világon is a legnagyobb bevételt, a Disney stúdiónak húsz éven át nem sikerült felülmúlnia e sikert.

6

7 Marry Poppins - Jubileumi kiadás
Marry Poppins - Jubileumi kiadás! USA – 1964 EREDETI CÍM: Mary Poppins RENDEZÔ: Robert Stevenson SZEREPLŐK: Julie Andrews, Dick van Dyke DVD megjelenés április Oscar-díj nyertese, köztük a Legjobb színésznő díja 1 Golden Globe-díj és 1 Grammy-díj nyertese A legendás, örökifjú Mary Poppins bemutatója 45. évfordulójára felújítva, 2 lemezes különleges változatban tér vissza - fantasztikus animációval, varázslatos látványeffektusokkal és többszörösen díjazott zenével. A gyakorlatilag tökéletes Mary Poppins (Julie Andrews) társaságában még a házimunka is játéknak tûnik, és minden nap egy újabb izgalmas kalandot tartogat. Ráadásul út közben felejthetetlen emberekkel ismerkedhetünk meg, élükön Berttel, a kéményseprôvel (Dick Van Dyke). Mary varázslatos szônyegtáskájához hasonlóan a különleges kiadás is rengeteg extrát tartogat - többek között vadonatúj részleteket a Mary Poppins Broadway-elôadásából. TECHNIKAI INFORMÁCIÓK: HOSSZ:kb. 79 perc HANG magyar (DD 5.1), angol (DD 5.1), cseh (DD 5.1), orosz (DD 5.1) FELIRAT magyar, angol, cseh, orosz, ivrit, hindi, szlovák, lett, litván, arab, észt, ukrán, angol (halláskárosultaknak) Extrák (magyar felirattal )


Letölteni ppt "DVD megjelenés: április 22."

Hasonló előadás


Google Hirdetések