Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fidelitas VI. KONGRESSZUS Programtervezet Készítette: Szabó Orsolya.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fidelitas VI. KONGRESSZUS Programtervezet Készítette: Szabó Orsolya."— Előadás másolata:

1 Fidelitas VI. KONGRESSZUS Programtervezet Készítette: Szabó Orsolya

2 Bevezető Ezúton szeretnénk megpályázni a debreceni Fidelitas csoport nevében a novemberben megrendezésre kerülő VI. Országos Fidelitas Kongressszus rendezési jogát. Tisztelettel kérünk benneteket, hogy a bemutatott tervezet alapján támogassátok elhatározásunkat. A most következő paraméterek csak tájékoztató jellegűek. Azért küldjük el, hogy össze tudjuk hangolni a munkánkat, és hogy a mi adataink a pesti forgatókönyv-tervezettel összhangban legyenek. Ennek megfelelően több variációs lehetőséget is kidolgoztunk, a különböző árajánlatokból tetszés szerint lehet válogatni. Tapasztalataink szerint a vállalkozók rugalmasak, és természetesen a debreceni Fidelitas csoport is mindenben rendelkezésre áll a szervezésben, úgyhogy ha bármilyen ötlet, kérdés, probléma felmerül, mindenképpen beszéljünk róla. Néhány árajánlat még nem teljes. A cégeknek nem mondtunk pontos időpontot (csak azt, hogy egy novemberi hétvége), így még várják a létszám és az időpont pontosítását 1-2 héten belül. A megjelölt árak tehát tájékoztató jellegűek, de minden cég ígéri, hogy nem fog lényegesen eltérni az ajánlott ártól. Reményeink szerint a vállalkozók egy része később még a jelenleginél (is) jóval kedvezőbb árajánlatot tesz majd, ha az időpont, és egyáltalán a program itteni megrendezése realizálódik. Sok segítséget várhatunk a jobboldali szimpatizánsoktól és a várostól egyaránt, ezért kérjük, hogy az ebben a tervezetben szereplő összegeket tényleg csak irányadónak tekintsétek. Minden kategóriában (szállás, étkezés, programok, konferenciaterem, stb.) több szóba jöhető eshetőséget is kifejtünk, de a csoport és a szervezők személyes véleményét is olvashatjátok a javaslatok mellett. Reméljük sikerül megkönnyítenünk a munkát, és érdemesnek találjátok majd a debreceni csoportot a kongresszus megszervezésére. Köszönettel: A Fidelitas debreceni csoportja

3 Programtervezet „A” változat
Péntek Érkezés: a délután folyamán. Az érkezőket a debreceni csoport tagjai a szálláshelyre kísérik. Nagyobb csoportok esetén a Hajdú Volán segítségével érkezünk a szálláshelyre. Amíg a többség megérkezik, elfoglaljuk a szobákat, kulcsosztás, eligazítás. Vacsora: a kollégiumban két fogásos menzavacsorát kapunk. Szórakozás: a csapat választhat: városnézés, éjszakai szórakozóhelyek látogatása és egyéb programok közül. Az este folyamán végig várjuk a később érkező küldötteket. Szombat Reggel: A társaság villamossal megy a konferencia helyszínére (Víg mozi, Lovarda). Itt kb. délelőtt 9.00-től elkezdődik a kongresszus, és óráig tart. Ebéd: Az ebédet állófogadás keretében fogyasztjuk el (Aranybika Üvegterem, vagy Lovarda) Délután: Folytatódik a kongresszus… Este: A kongresszus befejeztével -időtől függően- 1-2 óra szabadprogram után a társaság –villamossal– a Termál Hotel – Aquaticum Élményfürdőbe megy, ahol büfévacsora és fürdőruhás party várja a résztvevőket. Vasárnap: Reggel: Indulás haza. (Az „A” változat költségesebb ugyan mint a „B”, de ezzel a variációval a küldöttek kényelmesebben tudnak megérkezni, több szabadidejük lesz, és a sajtó is tud már szombaton tudósítani az eseményekről. Cserébe egy éjszakai szállással és egy vacsorával többet kell fizetni.)

4 Programtervezet „B” változat
Szombat Délelőtt: Érkezés. A csapatokat a debreceni csoport tagjai kísérik a kollégiumba (kb. 10 perc séta). Miután mindenki megérkezett és elfoglaltuk a szállást, a főtéren keresztül a konferencia helyszínére sétálunk (Víg Mozi: kb. 7 perc séta), vagy a Hajdú-Volán külön buszaival megyünk (Lovarda). Ebéd: Az ebédet állófogadás keretében fogyasztjuk el (Aranybika Üvegterem, vagy Lovarda). Délután: (13-14 óra): Megkezdődik a kongresszus, és egészen estig tart. Utána a társaság szabad programot kap, vagy –időtől függően-, egyből az Aquaticumba megyünk villamossal. Este: A kongresszus után az Aquaticum Élményfürdőben büfévacsora és fürdőruhás csúszda-party várja a résztvevőket. Vasárnap: Reggel: Indulás haza. (Úgy véljük, hogy bár a „B” változat költséghatékonyabb, mégis túl lenne zsúfolva a nap, és ez ártana a rendezvény színvonalának is. Ez a változat legérzékenyebben az ország nyugati részéből érkező delegáltakat érinti.)

5 Programtervezet „C” változat
Péntek Érkezés: Az ország nyugati részéből érkezőket, ill. azokat, akik több időt szeretnének eltölteni városunkban, már péntek délután várjuk. Az érkezőket a debreceni csoport tagjai a szálláshelyre kísérik. Amíg a többség megérkezik, elfoglaljuk a szobákat, kulcsosztás, eligazítás. (Maximum 100 delegáltra számítunk pénteken.) Vacsora: A kollégiumban két fogásos menzavacsorát kapnak a vendégek. Szórakozás: A csapat választhat: városnézés, éjszakai szórakozóhelyek látogatása, ill. a helyi (kollégiumi) disco lehetőségei közül. Az este folyamán végig várjuk a további érkező küldötteket (max. 100 főig). Szombat Reggel: A küldöttek nagyobb része (kb. 250 fő) délelőtt 10 óráig megérkezik városunkba. Őket a debreceni csoport tagjai egyből a kongresszus helyszínére kísérik (villamossal 5 perc a Víg mozi, vagy külön busszal megyünk a Lovardába). A pénteken érkezetteket a Hajdú-Volán Rt. külön buszai átszállítják a konferencia helyszínére ( Lovarda), vagy villamossal mennek (Víg mozi). Itt kb. délelőtt től elkezdődik a kongresszus, és óráig tart. Ebéd: Az ebédet állófogadás keretében fogyasztjuk el (Aranybika Üvegterem, vagy Lovarda). Délután: Folytatódik a kongresszus. A végén a csapat villamossal megy az Aquaticumba. Este: Büfévacsorás, fürdőruhás csúszda-party az új Aquaticum Élményfürdőben. Vasárnap: Reggel: Indulás haza. (Ennek a kombinált változatnak a megszervezése lényegesen több munkával jár, és a pénteken ill, szombaton érkezők kiválogatása a pesti központra hárulna, de –szerintünk- hatékonyan ötvözi a költséghatékony megoldást a messziről érkezők kényelmét szem előtt tartó megoldással.)

6 Szálláslehetőségek I. Gulyás Pál Kollégium 4024 Debrecen, Sumen u. 3.
Tel: (52) Fax: (52) Az épület nincs messze sem a vonatállomástól, sem a belvárostól. A szobák alkalmasak akár 450 fő befogadására is. Árak: 1100 Ft/fő/éj Ft IFA/fő/éj (IFA csak azoknak, akik nem nappali tagozatos hallgatók valamelyik egyetemen.) Étkeztetés: A melegítőkonyhát, evőeszközöket, ebédlőt használhatjuk. II. Váci Mihály Kollégium 4028 Debrecen, Apafi u. 16/26. Tel: (52) A kollégiumban kb. 330 fő fér el. A többi delegáltat más kollégiumokban, vagy a debreceni csoport tagjainál tudjuk elhelyezni. Kétféle szobaár van. Árak: 1000 Ft/fő/éj Ft IFA (ha nem nappali tagozatos hallgató a vendég) VAGY 1200 Ft/fő/éj +200 Ft IFA. III. Benczúr Gyula Kollégium 4032 Debrecen, Pallagi út. 11. Tel: (52) A Váci Mihály Kollégium 330 férőhelyét kiegészítendő igénybe vehetünk 2 db 18 ágyas szobát a Benczúrban, ami a Nagyerdőn, az Egyetem mellett található. Árak: 950 Ft/fő/éj +IFA IV. Győrffy István Kollégium 4025 Debrecen, Postakert u. 7/b. Tel: A kollégium szintén jól megközelíthető helyen van, 315 fő befogadására képes. Árak: 1500 Ft/fő/éj V. Termál Hotel Debrecen Gyógyszálló A kétszobás légkondicionált apartmanok,fürdőszobásak, bioággyal, bioágyneművel ellátottak, saját balkonnal rendelkeznek. Minden apartmanban színes TV, rádió, telefon, minibár is a vendégek rendelkezésére áll. Árak: 97 EUR/éj 2 főre = Ft/éj VI. Hotel Aranybika Kétágyas szobák a főtéren, közel a kollégiumhoz és a konferencia helyszínéhez. Árak: Ft 2 főnek/éj

7 Étkezés I. Házhozszállítás (péntek vacsora) a) Ász Hidegkonyha
Ebéd: leves + főétel + ásványvíz Vacsora: főétel + desszert Árak: Ft/fő (pontos árajánlatot a héten küldenek) b) Tele-Tál Bt. Ebéd: rántott hús, rántott karfiol + köret Vacsora: milánói makaróni Árak: 400 Ft/fő/étkezés c) Sodexho (Kollégiumi menza) Ebéd: 600 Ft/fő Vacsora: 500 Ft/fő II. Ültetett ebéd ill. vacsora a) Aqua Étterem Az étteremben ültetve 250 fő fér el. Az étterem a Nagyerdőn van, könnyen megközelíthető, igényes szolgáltatásokkal. Árak: 1000 Ft/fő az ebéd és a vacsora is. III. Állófogadás (szombaton, a kongresszus alatt) a) AranyBika Üvegterem (Ha a kongresszust a Víg moziban tartjuk) Az Aranybika és a Víg mozi között közvetlen összeköttetés van, a konferencia helyétől 2 perc alatt át lehet sétálni a fogadás helyére. Az Üvegterem és a Genius bár összenyitásával fő kényelmesen elfér. Ételek: Részletes ajánlat Árak: Étel: 3000 Ft/fő + ÁFA, korlátlan italfogyasztással (sör, bor, üdítők, welcome-drink). Az Üvegteremért nem kérnek díjat, viszont a Genius bár más cég, ők kb Ft-ot fognak kérni terembérlet címén. b) Lovarda Terembérlet nincs, éttermi ebédet Ft-ért biztosítanak, menzaebédet 700 Ft-ért. (Csak akkor jöhet szóba, ha a kongresszust a Lovardában tartjuk, ebben az esetben viszont ez a legpraktikusabb megoldás.)

8 Konferenciaterem I. Lovarda Hallgatói Centrum
A Lovarda a Kassai úton található, a DE Jogi karának hallgatói központja. A kongresszus megrendezéséhez ideális hely, megközelíteni ugyan nem könnyű (külön busz szükséges), de a nyitó- és zárórendezvényeket, a fogadást és a konferenciát mind egy helyen tudjuk megtartani. Árak: A színházterem bérleti díja egy napra: Ft + szolgáltatások (hangosítás, biztonsági, technikai személyzet, portaszolgálat, ruhatár, stb.) (ugyanez két napra: Ft.) Az ebéd lehet állófogadás (3000 Ft/fő), vagy menzaebéd (700 Ft/fő) (Novemberben csak a i hétvége szabad.) II. Víg Mozi (Sajnos magáról a teremről csak a jövő héten tudunk fotókat készíteni) A Víg Mozi a belvárosban található, közvetlen összeköttetéssel az Arany Bika szállodához, ahol a fogadást rendeznénk. Az épület a Fesztiválközpont hatáskörébe tartozik. A kongresszust a nagy színházteremben tarthatnánk: színpad, vetítővászon, nézőtér (moziszékek), erkély használható. A földszint 400 férőhelyes, az erkély még 150 fő befogadására alkalmas. A hangosítás, vetítések megoldhatók. Hátránya: a zárt soros moziteremben nehéz közlekedni a sorok között. Árak: Terembérlet: Ft/nap vagy Ft/óra + szolgáltalás (hangosítás, biztonsági, technikai személyzet, ruhatár, stb.) (Belvárosi helyzete miatt nagyon könnyen megközelíthető. Fotózás szempontjából is ideális, hogy a főtéren van, nem beszélve az Arany Bika és a Városháza patinás épületeiről. Ezen kívül az intézmény a város tulajdonában van, ezzel magyarázható a rendkívül kedvezményes ár.)

9 Záró rendezvény I. Buli a kollégiumban
A kongresszus után a küldöttek visszatérnek a kollégiumba, ahol két fogásos menzavacsorát kapnak ( Ft vacsoraköltség), este pedig a kollégium ebédlőjében bulizhatnak. Az ebédlőben viszont csak fő fér el kényelmesen. Terembérlet: nincs Felszerelés: 6 pár hangfal: Ft +ÁFA = Ft 4 db fénytechnika: Ft +ÁFA = Ft Keverőpult: Ft +ÁFA = Ft Mikrofon (drót nélküli): Ft + ÁFA = Ft Füstgép: Ft + ÁFA = Ft Összesen: Ft + ÁFA = Ft II. Buli a Kazánházban (DE Agrártudományi Centrumának Hallgatói Klubja) A kongresszus után a delegáltakat a kollégiumban menzavacsora ( Ft vacsoraköltség) várja, majd külön buszok (a Kazánház kint van a város másik végén) viszik őket az Agrátudományi Centrumhoz. Itt kényelmesen elférünk, és nyugodtan bulizhatunk. Hajnalban a külön buszok haza is visznek bennünket. Ha a kongresszust a Lovardában rendezzük, egyéb kedvezményekre is számíthatunk az árakból. Terembérlet: Ft + ÁFA (ha nem viszünk be italt, hanem ott fogyasztunk) vagy Ft + ÁFA (ha be szeretnénk vinni az italokat) Biztonsági személyzet: 4 fő = Ft + ÁFA Fénytechnika: Ft + ÁFA DJ (opcionális): Ft Összesen: vagy Ft III. Buli és vacsora az Aquaticum Élményfürdőben A társaság fejenként Ft fejében egész éjszaka használhatja az újonnan nyílt Aquaticum Élményfürdő szolgáltatásait. Az árban benne van a svédasztalos vacsora is. Az est folyamán a hangszórókból folyamatos zene szól, az asztalok a medencék partján lesznek felállítva, mindeközben a kongresszus résztvevői korlátlanul használhatják a csúszdákat, medencéket, jacuzzikat…. Terembérlet + Vacsora: Ft/fő = Ft

10 Költségvetés I. Szállás
a) Gulyás Pál Kollégiumban (350 fő, ebből 100 nem nappali tagozatos hallgató.) 1100 Ft/fő/éj Ft IFA (ha nem egyetemista) 250X X1.300= = Ft/éj X 2 Összesen: Ft b) Termál Hotel (VIP vendégeknek, kb. 10 fő) Ft/éj 2 főre, X5X2= Ft c) Hotel Aranybika (VIP) Ft/éj 2 főre = Ft II. Két fogásos menzavacsora a) Ász Hidegkonyhától: Két fogásos ebéd ill. vacsora: 1000 Ft/fő 350 X 1.000= Ft b) Tele-Tál Bt-től: 350X400= Ft c) Sodexho: 350X500= Ft III. Kongresszus a) Víg Moziban Terembérlet: Ft Szolgáltatások: Ft Összesen: Ft b) Lovardában: Terembérlet: F +ÁFA = Ft Szolgáltatások: Ft +ÁFA = Ft Összesen: Ft IV. Közlekedés Ha a kongresszus helyszínéül a Víg Mozit választjuk, az ingyenes villamos elég a közlekedés lebonyolítására. Ha viszont a Lovardába megyünk, vagy a kazánházi bulit választjuk, akkor szükségünk lesz a Hajdú-Volán külön buszaira is (kb Ft). V. Állófogadás a) Arany Bikában: Terembérlet (Genius): Ft Ebéd: 3000 Ft + ÁFA/fő (itallal együtt) 3.600X1.25X350= Ft Összesen: Ft b) Lovardában: Terembérlet nincs. Ebéd: 3000 Ft + ÁFA/ fő = Ft X 350 Összesen: Ft VI. Záró rendezvény Aquaticum Élményfürdő Belépődíj + vacsora: 2000 Ft/fő 2000X350= Ft b) Buli a kollégiumban (a terem kb fő befogadására alkalmas) Terembérlet nincs, Hangosítás, fénytechnika (Discoland Kft.) 6 pár hangfal: Ft +ÁFA = Ft 4 db fénytechnika: Ft +ÁFA = Ft Keverőpult: Ft +ÁFA = Ft Mikrofon (drót nélküli): Ft + ÁFA = Ft Füstgép: Ft + ÁFA = Ft Össz.: Ft +ÁFA = Ft Buli a Kazánházban (Agrárcentrum) DJ: Ft Fénytechnika: Ft+ÁFA = Ft 4 rendész: 4000Ft+ÁFA/fő = Ft Terembérlet: Ft + ÁFA (bevihetjük az italt) vagy Ft + ÁFA (nem vihetjük be az italt) Összesen: Ft

11 FIDELITAS KONGRESSZUS - Árajánlatok
Szállás Helyszín Hely Árak (Ft/fő/éj) Megjegyzések Összes ár (Ft) Gulyás Pál Kollégium 450 1100 100 fő fizet IFAt… 810000 Váci Mihály Kollégium 330 1000 vagy 1200 2 és 4 ágyas szobák 81000 Benczúr Gyula Kollégium 36 950 2 db 18 ágyas szoba 68400 Győrffy István Kollégium 315 1500 945000 Termál Hotel 10 12610 VIP 252200 Hotel Aranybika 10900 218000 Étkezés (vacsora) Sodexho 500 Kollégiumi menza 175000 Ász hidegkonyha 1000 főétel + desszert +ásványvíz 350000 Tele-Tál Bt. 400 makaróni, rántott hús, rántott karfiol 140000 Aqva Étterem a teremben ültetve 250 fő fér el Konferenciaterem Lovarda 400000 szolgáltatások külön fizetendők 500000 Víg Mozi 120000 400 fő a földszinten, az erkélyen, +szolgáltatások 170000 Fogadás 3000 Aranybika, Üvegterem+Genius jobb minőség Aquaticum 2000 fürdési lehetőséggel együtt 700000 Buli fürdési lehetőséggel és vacsorával együtt Kollégiumban 34500 Bérelt felszerelés Kazánház 73500 terembérlet+ felszerelés Közlekedés DKV villamos - Ingyen használhatjuk.

12 Javaslatunk Programtervezet: „A” változat szerint Szállás:
Gulyás Pál Kollégium ( Ft), Hotel Aranybika ( Ft) Étkezés: Ász Hidegkonyha ( Ft), Arany Bika Üvegterem ( Ft) Konferenciaterem: Víg Mozi ( Ft) Záró rendezvény: Aquaticum Élményfürdő ( Ft) Közlekedés: ingyenes DKV villamos- és trolibuszjáratok. Összes Költség: Ft

13 Ötleteink Javasoljuk, hogy a kongresszus nyitóbeszédét –mint házigazda- Kósa Lajos Polgármester Úr tartsa. Díszvendégnek Orbán Viktor (volt) Miniszterelnök Urat kérnénk föl. A Víg Mozi alatt egy használaton kívüli klubhelyiségben saját Fidelitas büfét alakíthatunk ki, a mozi bejáratánál pedig információs pultokat állíthatunk fel. Szóróanyagok, azonosító kártyák készítése (információs füzet programokkal, interjúkkal, a város ismertetésével, fontos telefonszámokkal, címekkel) Reklámpóló készíttetése. A kongresszus alkalmából a Víg Mozit és környékét speciális, „fidelitasos” designnal látnánk el. (narancssárga lufik, molinók, Fidelitas-polós személyzet, stb. Az épület virággal való feldíszítésében számíthatunk az AKSD és más kertészetek segítségére is. A beszédek szüneteiben, ill. a kongresszus előtt bérelt projektorral Fideszes, Fidelitasos videókat vetítenénk a mozivászonra. A VHS kazetták a debreceni Fidesz irodán hozzáférhetők, ill. a debreceni Fidelitasnak is vannak ilyen célra filmanyagai. Egyeztetünk a Főnix csarnok és a Fesztiválközpont illetékeseivel, hogy a kongresszus időpontjában, a pénteki programokat a kongresszus résztvevői kedvezménnyel látogathassák. (pl.: november debreceni Őszi Fesztivál) A DKV Rt. Igazgatója felajánlotta, hogy a kongresszus résztvevői ingyen használhatják a debreceni villamos- és trolibuszjáratokat.

14 Térképek 2-es térkép 1-es térkép: 1. Gulyás Pál Kollégium 2. Víg Mozi
3. Aranybika + Genius Bár 4. Nagyállomás 2-es térkép: 1. Lovarda 3-as térkép: 1. Aquaticum Élményfürdő 2. Termál Hotel 1-es térkép 3-as térkép

15 Lovarda Hallgatói Centrum
Konferenciaterem a Lovardában Kiállítás és koncert

16 Aranybika Hotel A Hotel előtere A hotel és a főtér Az Üvegterem

17 Gulyás Pál Kollégium A Gulyás Pál Kollégium 4 ágyas szobák
Fürdőszoba a folyosó mindkét oldalán Emeleti társalgó

18 Víg Mozi Hátsó bejárat (jobbra a Genius Bár)
Első bejárat (jobbra a parkoló) Az előtér A parkoló

19 Aquaticum Élményfürdő
Az Élményfürdő bejárata A csúszdák A medencék

20 Egyéb képek A Főtér Villamos Genius Bár A Termál Hotel

21 Állófogadás tervezet Fogadó italok: száraz Törley, juice
Levesek: Tárkonyos borjúraguleves Hideg eperkrémleves Meleg ételek: Párolt rozmaringos borjúcomb egészben sütve, tejszínes gombamártással Töltött malacsült almás lilakáposztával, pirított törtburgonyával Debreceni töltött káposzta (mini) Hideg ételek: Pulykamell füstölt sajttal és őszibarackkal Fogasfilé lazaccal és zöldségekkel Debreceni csemege sertéskaraj Hideg libamáj zsírjával, zöldségekkel Grillezett jércemell Jércecombok gödöllői módra Saláták: Narancsos karottasaláta joghurttal Ananászos rizssaláta Majonézes burgonyasaláta Házi ízesítésű savanyúság Sajttálak zöldségekkel és gyümölcsökkel körítve Desszertek: Mini képviselőfánk Házi vegyesrétes (mini), túrós, meggyes, almás, mákos Tiramisu karamell öntettel Gyümölcshalom idénygyümölcsökből Italok: Csapolt Gösser sör, Badacsonyi Olaszrizling -Helvecia Cuvée borok, Sió almalé, narancslé, őszibaracklé, paradicsomlé és Coca-Cola termékek.


Letölteni ppt "Fidelitas VI. KONGRESSZUS Programtervezet Készítette: Szabó Orsolya."

Hasonló előadás


Google Hirdetések