Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Novákné Nagy Mártának hívnak. Budapest 13. kerületében, a Számítástechnikai Általános Iskolában dolgozom tanítóként. Évek óta Mimio interaktív eszközt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Novákné Nagy Mártának hívnak. Budapest 13. kerületében, a Számítástechnikai Általános Iskolában dolgozom tanítóként. Évek óta Mimio interaktív eszközt."— Előadás másolata:

1 Novákné Nagy Mártának hívnak. Budapest 13. kerületében, a Számítástechnikai Általános Iskolában dolgozom tanítóként. Évek óta Mimio interaktív eszközt használok a munkámhoz. Két évvel ezelőtt bukkantam arra az internetes oldalra, melyet az október elsejei Interaktív tábla Konferencián már bemutattam az érdeklődőknek és most szeretném még több kollégámmal megismertetni.

2

3 Ez a weboldal a mimio felhasználók kincsesbányája! Mindenképpen érdemes regisztrálni, hiszen a bánya kincseihez csak így juthatunk hozzá! A regisztrációs menüpontot jobb oldalon, felül találjátok!

4 Ha már regisztráltunk, felhasználó nevünkkel és jelszavunkkal beléphetünk az oldalra. Jobb oldalon megjelenik saját adatainkkal a profil- ablakunk.

5 A legfelső menüpontra kattintva azokat az adatokat láthatjuk, amelyeket megadtunk magunkról a regisztráláskor, illetve megtaláljuk a regisztrálás dátumát, a fel- és letöltéseink számát, hogy mely csoportok tagjai vagyunk és hogy hogyan értékelték munkáinkat tanártársaink.

6 A második menüpontnál megtaláljuk mindazokat a leckéket, tananyagokat, tevékenységeket, amelyekkel mi gazdagítottuk a kincsestárat.

7 A következő menüpontnál megtaláljuk az elmentett, kedvenc leckéinket.

8 A „Commnents” menüpontnál elolvashatjuk az összes hozzászólást, melyet a feltöltéseinkhez írtak, vagy mi írtunk mások munkáihoz. A következő menüpontoknál megnézhetjük még az összes letöltésünket és természetesen bármikor szerkeszthetjük is az adatainkat.

9 A felső menüsor legelső pontja a „Lesson Plans and Activities” vagyis a Leckék és tevékenységek. Itt találjuk meg a tanári közösség által feltöltött leckéket, galéria bővítésre szolgáló elemeket és az ajánlott web oldalakat.

10 A leckék időrendben visszafelé jelennek meg, tehát a legfrissebb feltöltés van legfelül. Oldalt beállíthatunk különböző szűrőket attól függően, hogy milyen korosztálynak, milyen témakörben vagy tantárgyhoz keresünk tananyagot. A feltöltés címe alatt találunk egy rövid leírást a leckéről, leolvashatjuk mely korosztály számára készült, milyen témakörben, milyen nyelven, és a feltöltés dátumát is megtaláljuk.

11 Ha rákattintunk a lecke címére, megnyílik egy olyan oldal, melyet csak regisztrált felhasználók érhetnek el, és amelyen már megtalálható az a link, melynek megnyitásával a lecke megtekinthető illetve letölthető.

12 A második menüpont a „Member Profiles”, ahol az összes regisztrált felhasználó adatait tartják nyilván, és ahol mi is rákereshetünk a felhasználókra különféle szempontok szerint.

13 Megkereshetjük a legjobbra minősített, a legaktívabb vagy a legújabban regisztrált felhasználót.

14 A harmadik menüpont a Fórum. Bár az egész weboldal jól kezelhető jelentősebb nyelvtudás nélkül, itt azért nem árt, ha valaki jól ismeri az angol nyelvet!

15 Mivel sajnos ennek én hiányában vagyok, viszonylag ritkán nyitom meg ezt az oldalt. De egy jó fordító program segítségével innen is sok, hasznos információ szerezhető!

16 A következő menüpont „Groups” vagyis Csoportok

17 A weblapon jelenleg már több mint négyszáz csoport működik! Minden regisztrált felhasználó csatlakozhat csoporthoz, akár többhöz is, ha szeretne. Ennél a beállításnál azok a csoportok kerültek előtérbe, amelyekhez a közelmúltban csatlakozott új tag.

18 Ez a beállítás létszám alapján rangsorolja a csoportokat. Mint látható, a legnagyobb létszámú csoport több mint hatezer taggal büszkélkedhet!

19 A harmadik csoportosítási mód: a feltöltött leckék száma szerinti. Nagy örömömre itt saját csoportom, a Mimio Magyarország a nagyon előkelő hatodik helyen áll, 83 feltöltött tananyaggal!

20 Csoportot egyébként bármely regisztrál felhasználó létrehozhat a saját profilablakában lévő harmadik menüpontnál.

21 A csillagozott részek kitöltése kötelező! Először is nevet kell választanunk a csoportunknak! Adnunk kell egy rövid leírást arról, kiknek a csatlakozását várjuk, milyen céllal alakítottuk a csoportot. Ki kell választanunk, hogy nyitott vagy zárt csoportot szeretnénk létrehozni. Ki kell választanunk a csoport nyelvét. Sajnos jelenleg még nem érhető el magyar nyelven az oldal, így célszerű az „Other”, „más nyelvet” választani. Alul a „Submit” gombra kattintva pedig máris létrehoztuk a saját csoportunkat.

22 Csoportunkat elérhetjük a profil ablakunk alatti menüpontnál. A megnyíló ablakban elolvasható egy rövid ismertető a csoportról, a tagok és feltöltések száma, a csoport vezetőjének neve és a létrehozás dátuma. Oldalt a csoport navigációnál elérhetjük többek között a csoport összes feltöltött leckéjét és a csoporttagok profiljait is.

23 A következő menüpont az „Ask a Master”. Ennél a menüpontnál segítséget kérhetünk a weblap mestereitől, ha bármilyen gondunk akad a felhasználás során.

24 A „News & Events” menüpontnál a Mimio-val kapcsolatos újdonságok és események időpontjait találjuk, de sajnos ezek számunkra érdektelenek, hiszen nem a magyarországi eseményeket követhetjük nyomon.

25 A legutolsó menüpontnál viszont végre egy magyar nyelvű oldal jelenik meg egy új ablakban, mely a Mimio termékek bemutatásán túl, a legújabb szoftver frissítéseket is tartalmazza.

26 Térjünk vissza a leckék letöltésének a módjához. Ha kiválasztottuk a letöltendő leckét, a linkre kattintva megnyílik a letöltő ablak. Két lehetőség közül választhatunk: Ha a megnyitás opciót választjuk, akkor is megnézhetjük a tananyagot, de szerkeszteni nem tudjuk. Ha viszont a fájl mentését választjuk, a fájl letöltődik a számítógépünkre, ahol már szerkeszthetjük, Pl. lefordíthatjuk az idegen nyelvű utasításokat.

27 Nem csak tananyagot találhatunk a feltöltések között! Regisztrálásom óta rendkívül nagy mértékben tudtam bővíteni a saját galériámat az itt megtalálható galéria elemekkel! Felismerni a link végén található „mcf” kiterjesztésről lehet a galéria fájlokat. Ebben az esetben nem is ajánlja fel a számítógép a megnyitás lehetőségét, ezeket csak lementve, és a saját galériánkba beillesztve tudjuk megnézni.

28 Az előadásomon számos példát mutattam arra, milyen hasznos anyagokat sikerült gyűjtenem a regisztrálásom óta. Szeretnék erre illusztrálásul néhány fotót megmutatni:

29

30 Természetesen úgy illendő, hogy a nagy kosárból ne csak kivegyünk, hanem tegyünk is bele! Profil ablakunk második menüpontjánál találunk arra lehetőséget, hogy megosszuk a saját készítésű munkáinkat a közösséggel.

31 A csillagozott részek kitöltése itt is kötelező! Természetesen nyugodtan írhatunk magyar nyelven, csak arra kell figyelnünk, hogy a lecke nyelvénél az angolt kell beállítanunk, nem az „other”-t, mert csak akkor jelenik meg a magyar csoport feltöltéseinél!

32 Szeretném felhívni a figyelmet ezekre az internetes elérhetőségekre! A Mimio termékek kizárólagos magyar forgalmazója, az Eutrust Kft támogatja a magyar nyelvű feltöltéseket a MimioConnectre! Pályázatot hirdettek, melyben negyedévente egy MimioPad interaktív eszközzel jutalmazzák a közösség számára leghasznosabbnak ítélt feltöltött anyagot! Érdemes tehát regisztrálni és csatlakozni a Mimio Magyarország csoporthoz! A Mimio egyedül álló módon, online oktatás keretében segít megismerkedni a táblaszoftverrel és használatával! Az elvégzett kurzusról tanúsítványt is kiállítanak! Az érdeklődők a fenti e-mail címen kérhetnek részletes tájékoztatást.

33 Köszönöm a figyelmet! Találkozzunk a MimioConnect-en!


Letölteni ppt "Novákné Nagy Mártának hívnak. Budapest 13. kerületében, a Számítástechnikai Általános Iskolában dolgozom tanítóként. Évek óta Mimio interaktív eszközt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések